TRAUME ZA CIJELI ŽIVOT

Tata Đoković o teškim vremenima: Nikad im neću oprostiti bombardiranje Srbije

Beograd: Diana i Srđan Đoković, roditelji Novaka Đokovića
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
21.12.2021.
u 15:42

- Popadali smo s kreveta, pobjegli u hodnik i kukali "Bože spasi nas, ne daj nas."

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisača na svijetu, često izaziva pažnju kontroverznim izjavama, a tako je bilo i tijekom gostovanja na K1 televiziji. Dotaknuo se pritom i bombardiranja od strane NATO saveza.

Sjetio se tih trenutaka jer je upitan o najtežem razdoblju u Novakovu životu.

- Teniski je rastao u vrijeme bombardiranja i plaće od dvije do tri marke. Nikad im neću oprostiti bombardiranje Srbije. Novak je imao 12 godina, a ogromna bomba je pala u Rakovici i sva su stakla popucala u našem stanu. Popadali smo s kreveta, pobjegli u hodnik i kukali "Bože spasi nas, ne daj nas." To su traume koje ostaju za cijeli život - izjavio je Đoković bez da se referirao na Slobodana Miloševića, čija politika je dovela do te i mnogih drugih tragedija.

03.12.2021., Arena Madrid, Madrid, Spanjolska - Davis kup, polufinale, Hrvatska - Srbija. Novak Djokovic u drugom mecu igra protiv Marina Cilica. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

Što se vedrijih tema tiče, to su one u budućnosti potencijalno najuspješnijeg tenisača svih vremena.

- Uvjeren sam da će osvojiti još najmanje dva Wimbledona i još nekoliko drugih Grand Slamova. Ne trebaš biti stručnjak za to jer Novak će igrati još dvije ili tri godine, a to će biti dovoljno - smatra tata Đoković.

U ovom trenutku je Novak na 20 Grand Slam titula, baš kao njegovi konkurenti Roger Federer i Rafael Nadal. No, Švicarac ima 40 godina i teško da više može parirati najboljima dok je Španjolac prečesto ozlijeđen da bi uspio ravnopravno voditi bitku sa Srbinom.

 

Komentara 50

WI
wice
16:35 21.12.2021.

U Begadešu ste bacali cvijeće na tenkove koji su išli razarati Vukovar? Onda je srce bilo veliko a' ?

PO
poluprovokator
16:56 21.12.2021.

Jel si oprostio granatiranja Vukovara, Dubrovnika, ...

NI
Nini istrijan
16:20 21.12.2021.

Bombardiranje je samo posljedica a nje nebi bilo bez uzroka tj.dogadjanja naroda i velikog vozda kojeg su velika vecina srba podrzavala u svemu sto je radio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije