Uspjeh

Teniska smo velesila! U drugom tjednu Wimbledona čak osmero Hrvata

Marin Čilić i Ana Konjuh
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
09.07.2017.
u 11:54

Na turniru u All England Clubu ostali su Marin Čilić, Ana Konjuh (u tri konkurencije), Petra Martić, Mate Pavić (2), Nikola Mektić (2), Ivan Dodig (2), Frank Škugor i Antonio Šančić

Hrvatska još jednom potvrdila da je teniska velesila. U drugi tjedan turnira u Wimbledona ušlo je čak osam naših igrača. U tjednu odluke imamo isto predstavnika kao i Češka, a iza sebe smo ostavili Amerikance (7), Britance (6), Španjolce (5), Australce (4)...

Na turniru u All England Clubu ostali su Marin Čilić, Ana Konjuh (u tri konkurencije), Petra Martić, Mate Pavić (2), Nikola Mektić (2), Ivan Dodig (2), Franko Škugor i Antonio Šančić.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u osminu finala je ušao uvjerljivo nakon pobjeda protiv Nijemca Kohlschreibera i Mayera, te Amerikanca Johnsona. Međugorac u ponedjeljak igra protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta, a njihov meč je drugi po redu na terenu 12.

U osmini finala tenisačica igrat će Ana Konjuh protiv Amerikanke Venus Williams, a Petra Martić protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove. Obje u ponedjeljak igraju prve mečeve, Ana na centralnom terenu, a Petra na terenu 18.

Sjajna Dubrovkinja imat će naporan dan, jer je očekuje još susret parova zajedno s Brazilkom Beatriz Haddad Maia protiv Tajlanđanke Hao-Ching Chan i Rumunjke Monice Niculescu.

U konkurenciji mješovitih parova Ana Konjuh i Nikola Mektić igrat će protiv 10. nositelja, Kanađanke Gabriele Dabrowski i Indijca Rohana Bopanne. 

Mektić je svoju dobru formu pokazao i u turniru muških parova gdje je s Frankom Škugorom došao do osmine finala. Hrvatski dvojac pokušat će u ponedjeljak protiv Šveđanina Roberta Lindstedta i Australca Sama Grotha proći stubu više, oni igraju odmah iza Čilića i Bautiste Aguta na terenu 12.

Na putu u četvrtfinale Ivanu Dodigu i Španjolcu Marcelu Granollersu stoji američko-novozelandski par Ryan Harrison i Michael Venus, a oni igraju prvi na terenu osam. Dodig još igra s Indijkom Sanijom Mirza protiv Britanke Heather Watson i Finca Henrija Kontinena.

Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach igrat će protiv britanskog para Jaya Clarkea i Marcusa Willisa prvi meč na terenu 14, a Antonio Šančić i Francuz Hugo Nys na terenu 16. Kasnije će Pavić u paru s Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok put u osminu finala tražiti protiv Ravena Klaasena iz JAR-a i Slovenke Katarine Srebotnik, njihov meč je posljednji na terenu 17.

Komentara 32

SM
Smečernji
12:42 09.07.2017.

Jedino u čemu "smo" sila je umišljenost, sve ostalo su bajke...

KS
komsijski_susjed
14:39 09.07.2017.

bravo susjedi, svaka cast na plasmanu. zelim vam da doguraju sto dalje svi vasi tenisaci.

DE
desperadikus
18:42 09.07.2017.

Stoje pravo bravo bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije