ENGLESKA - SAD 20:30

Teroristi utjerali strah u kosti: Hoće li napasti?

'England\'s coach Fabio Capello gestures to members of the media during a training session at the Royal Bafokeng Sports Campus near Rustenburg, June 9, 2010.   REUTERS/Darren Staples   (SOUTH AFRICA -
'DARREN STAPLES'
12.06.2010.
u 12:48

Što je u glavama Osame bin Ladena i njegovih sljedbenika, namjeravaju li zaista ostvariti svoje najgore prijetnje? Dvije države su potencijalna meta terorista, najavljeno neviđeno osiguranje.

Jedna od onih koja je utjerivala jezu u kosti zvučala je: "Kako bi zadivljujuće bilo čuti da za vrijeme utakmice Engleske i SAD-a, koja se uživo prenosi na televiziji, odjeknu zvukovi eksplozija, a cijeli stadion okreće se naglavačke..."

Ušetati se može lako

Zbog bombi koje se ne može detektirati strijepit će iz sekunde u sekundu 42 tisuće američkih i engleskih navijača na Royal Bafokengu nedaleko od Sun Cityja, gdje se biraju misice. Uživo će gledati i američki potpredsjednik Joe Biden. Trebao je doći i Barrack Obama, ali šef osiguranja iz JAR-a spustio mu je rampu. Najavljeni su helikopteri, vodeni topovi, psi tragači bombi i vojna vozila kao tek dio od 90 milijuna dolara vrijedne sigurnosne opreme, ali... Jack Lefley, engleski novinar, bez problema ušuljao se na stadion, što jasno ilustrira koliko je ondje "sigurno".

– Surađujemo s vojskom SAD-a i Velike Britanije, spremni smo na sve – izjavio je prvi policajac JAR-a Nathi Mthethwa.

Teroristi su spremni

U Mozambiku se već mjesecima u terorističkim kampovima pripremaju Pakistanci i Somalijci, kojima je cilj - infiltracija i napadi na tijekom SP-a. Na dan otvaranja 45 Somalijaca nije se uspjelo probiti do cilja. To su oni koji su uhvaćeni, a ostali? Strahuje se i zbog toga što bi i drugim terorističkim skupinama napad bio stvar prestiža...

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:31 12.06.2010.

neka pobjedi nogomet

OB
-obrisani-
16:19 12.06.2010.

Tko još danas vjeruje u teroriste??? Znamo kako je Hitler govorio da su ih napali Poljaci, a kad ono Švabr odjeveni u poljske uniforme!! Ako netko napadne to će bti maslo Rockefellera, Kissingera i ostale gamadi koja pokušava pobiti što više ljudi! Ne vjerujete?? Pogledajte ovo http://www.youtube.com/watch?v=-0gvDkVcFkI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije