KVALIFIKACIJE

Težak poraz hrvatskih rukometašica u Francuskoj, dominacija domaćih igračica

Hrvatska i Francuska sastale se u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo rukometašica
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
06.03.2022.
u 19:15

Francuska je vodeća u skupini 4 s maksimalnih šest bodova, Hrvatska ima dva boda, kao i Ukrajina, dok je Češka bez bodova. Dva dvoboja Ukrajine i Češke su odgođena zbog rata u Ukrajini.

Hrvatske rukometašice izgubile su u dvoboju 4. kola 4. skupine kvalifikacija za za EHF EURO 2022 u Toulouseu od Francuske s 19-27 (9-13).

Prije dva dana u Koprivnici Francuskinje su bile bolje sa 19-21, a Hrvatska je pružila dobar otpor olimpijskim pobjednicama i u uzvratu, kojeg su odigrale bez bolesnog izbornika Nenada Šoštarića kojeg je na klupi zamijenila Snježana Petika.

Krajem prvog dijela Hrvatska igrala dobro,držala priključak (9-9) da bi Francuskinje potom zabile četiri gola zaredom i otišle na odmor sa značajnijom prednošću. U drugom dijelu se hrvatske rukometašice ipak nisu uspjele značajnije približiti.

Kod Hrvatske je Dejana Milosavljević dala četiri, a Kristina Prkačin, Ana Debelić i Andrea Šimara po tri gola, a Francuskinje Grace Zaadi s četiri gola. Naša vratarka Ivana Kapitanović imala je 9 obrana.

Francuska je vodeća u skupini 4 s maksimalnih šest bodova, Hrvatska ima dva boda, kao i Ukrajina, dok je Češka bez bodova. Dva dvoboja Ukrajine i Češke su odgođena zbog rata u Ukrajini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije