Francusko prvenstvo

Thauvin zabio hat-trick u gostujućoj pobjedi Marseillea

Florian Thauvin
Foto: Reuters/Pixsell
25.11.2018.
u 23:15

Zanimljivu utakmicu odigrali su i Montpellier i Rennes, a na koncu je završilo 2:2

U posljednjem susretu 14. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je na gostovanju pobijedio Amiens s 3:1, a sva tri gola za goste zabio je Florian Thauvin.

Bakaye Dibassy je u osmoj minuti doveo Amiens u vodstvo, a u 27. je izjednačio Florian Thauvin. Do preokreta je došlo u 80. minuti kada je Thauvin sjajno pogodio iz slobodnog udarca za svoj drugi gol na utakmici i vodstvo 2:1.

Marseille je tri minute kasnije imao priliku riješiti sve dvojbe oko pitanja pobjednika, no gosti nisu realizirali jedanaesterac. Pucao je Dimitri Payet, a sjajno je obranio Regis Gourtner. Kazna je mogla stići u 88. minuti kada je Saman Ghoddos odlično pucao glavom, a Steve Mandanda obranio. Ipak, u 90. minuti gosti su zabili i treći gol nakon brze kontre, a strijelac je ponovo bio Thauvin.

Duje Ćaleta-Car nije nastupio za goste.

Zanimljivu utakmicu odigrali su i Montpellier i Rennes, a na koncu je završilo 2:2. Gosti su poveli, Montpellier je okrenuo rezultat, da bi Rennes uspio izjednačiti. 

Oba gola za domaćine zabio je Andy Delort (45, 49), dok su strijelci za Rennes bili Hatem Ben Arfa (5) i Benjamin Bourigeaud (71-11m). U nedjelju je odigran i susret između Nice i Lillea, a domaćin je slavio sa 2:0. Strijelci su bili Wylan Cyprien (25) i Allan Saint-Maximin (79).

Na ljestvici vodi PSG sa 42 boda, drugi je Lyon sa 27 bodova, a zatim slijede Montpellier i Lille sa po 26 bodova. Marseille je peti sa 25 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije