intervju za večernji

Tko je novi komentator s HRT-a? Danas je radio prvu utakmicu: 'Ovaj san je teško opisati'

Andrija Cmrečnjak Instagram
02.12.2022.
u 19:40

Pobliže vas upoznajemo s komentatorom koji je danas upisao 'debi' na svjetskom prvenstvu

Danas smo u poslijepodnevnom terminu od 16 sati mogli čuti novi glas u eteru HRT-a, koji je zapravo dobro poznat jer je već neko vrijeme na programu MaxSporta a od prije i Arena Sporta. Riječ o sportskom komentatoru Andriji Cmrečnjaku koji je postao dio HRT-ove ekipe koja prati svjetsko prvenstvo u Kataru, a prvi prijenos mu je bio utakmica Portugala i Južne Koreje (1:2). Projekt SP-a je svakako velik i zahtjevan pa se treba na vrijeme 'naoružati' s kvalitetnim komentatorima i medijskim djelatnicima. 

>> VIDEO: Fifa provodi istragu protiv Hrvatske: Evo kakva kazna očekuje HNS zbog ispada navijača

Andrija je u razgovoru za Večernji list ispričao svoje početke i otkrio dojmove na 'novom' poslu. 

Kako je prvi put raditi SP?

- To je 'creme de la creme'. U to možemo ubrojiti još Olimpijske igre i eventualno europsko prvenstvo. Po meni većeg i jačeg sportskog događaja nema na svijetu. Mislim da je to svakom komentatoru san, a moje se ispunio, iako jedva čekam da krene proljetni dio HNL-a - rekao nam je Cmrečnjak i ispričao svoj dosadašnji poslovni put:

- Nekoliko mjeseci prije nego li sam počeo raditi na Areni, znalo se da će se obujam posla povećati, te je šef komentatora Mario Glavan odlučio mene i Juru Martija u tome periodu obučiti za taj trenutak kada do njega dođe. Skoro pa četiri godine proveo sam na Areni, a onda sam ovog ljeta prešao na MaxSport na poziv sadašnjeg šefa Ivice Blažička, da bi prije koji mjesec stigao poziv Marka Šapita koji me zvao da budem dio HRT-ove ekipe za vrijeme SP-a. 

Što se tiče dojmova, Andrija kaže:

- Teško je to riječima opisati. Radim posao koji obožavam, živim za njega. Volim sve što ide uz ovaj posao, od putovana, razgovora s trenerima, igračima, kolegama, a onda naravno i komentiranja. Po pitanju posla, trenutačno se ne vidim nigdje drugdje osim u ovoj sferi. - zaključio je sportski komentator. 

Inače, novo lice HRT-a pokraj posla vodi i neke podcaste na poznatom portalu Tribina.hr te s kolegom Martijem vodi kvizove sportske i opće tematike. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije