OPET PRVI Golijada u Vinkovcima završila u korist Zagrepčana

Tomečak i Sivonjić spasili Jurčića blamaže

05.04.2009.
u 22:17

Bila je to na kraju utakmica koja će se pamtiti. Sedam pogodaka, mnoštvo preokreta. U tom ruletu kuglice su pale na ‘narančasto’. Cibalia je vodila 2:0, no na kraju je Dinamo slavio 4:3. Ivan Tomečak vukao je Dinamo s dna Bosuta, Ilija Sivonjić, najslabije plaćeni igrač od svih došljaka ove zime, Dinamo je nakon 36 dana vratio na vrh ljestvice Prve HNL.

Presing bez rezultata
Ej, jadi, jadi, ne valja što radi, treštao je Kićo Slabinac s razglasa prije toga derbija. I ispao prorok! To što su Cibalia i naročito Dinamo prikazali u prvom poluvremenu bilo je blago rečeno jadno. Zbog takvoga nogometa treba ili suspendirati trenere ili oduzimati bodove.

Mandžukić na tribini, Mamić i Glavaš u loži


Najbolji Dinamov napadač Mario Mandžukić ipak nije konkurirao za sastav, ali je bio uz suigrače u Vinkovcima. No, Mario nije na Cibalijinu stadionu sjedio u svečanoj loži, nego s Dejanom Lovrenom na zapadnoj tribini. Derbi kola gledali su i izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić, njegov i Jurčićev nekadašnji suigrač iz Dinama Joško Jeličić, zatim predsjednik NK Osijek Branimir Glavaš, Dinamovi čelnici Mamić i Barišić. Zoran Mamić u Vinkovce je došao iz Osijeka... (td)


Dinamovci su na travnjaku izgledali kao da uopće nisu znali kako je Hajduk prošao u Osijeku. Od igrača koji pretendiraju na naslov prvaka i kad im je prvo mjesto na dlanu očekuje se da budu kamikaze. Žestoki presing od prve minute, po Ćirinu receptu, 2:0 za dvadeset minuta i gotova priča.

No, Jurčić još nema tu moć, jer on se većini igrača obraća preko prevoditelja. Dinamo je u prvih 45 minuta vinkovačke utakmice bio gazda na travnjaku, ali jednako kao protiv Osijeka - nemoćan. Upisali smo jedan udarac u okvir gola, Tadićev, no Burcsa je bio budan. Sve ostalo od Dinama svodilo se na inspiraciju Sammira i reakciju Sivonjića, koje nije bilo. Kad nema Mandže, nema i “Sivog”.

Mora se priznati i da je Mršić, kao i protiv Hajduka, napravio neprobojan blok, u kojemu se samo jednom ukazala pukotina, kada je Tadić ulovio na spavanju Duvnjaka. Cibalijina igra bila je predvidljiva, desetorica iza lopte i čekaj da Bišćan ili Kovač negdje “prokližu”. I dok je Robert bio čvrst kao hrid, Bišćan je neshvatljivo griješio i zapravo jedini radio paniku Butini.

Za Dinamo je sve krenulo nizbrdo u 48. minuti, kada je Pavličić pobjegao Ibanezu, a Argentinac ga povukao za ruku i skrivio jedanaesterac. Malčić tu priliku nije propustio. Bio je to prvi Cibalijin udarac u okvir vrata.

Rizik se isplatio
Odmah potom sudac Bruno Marić oštetio je Dinamo, jer je najprije dosudio 11-erac zbog evidentnog prekršaja na Calellu na crti 16-erca, a potom ga “izvukao” izvan kaznenog prostora na intervenciju pomoćnika Havaića. Vratar Burcsa izvrsno je obranio slobodnjak Sammira, a u sljedećoj akciji čudesnom reakcijom i šut Sivonjića. Dinamo je u tim trenucima, s tri špice, krenuo na sve ili ništa... Pavličić je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca doveo Vinkovčane 2:0.

Sve je izgledalo kataklizmično za Jurčića, a onda je Tomečak šokantno postigao dva gola, Sivonjić treći za 3:2. Lukačević je sve vratio na početak za 3:3. A onda je Ilija Sivonjić donio sjajnim udarcem veliku pobjedu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije