Dinamo

Tomečak: Pokušavao sam već tako ubaciti

'02.12.2009., Bruxelles, Belgija, Constant Vanden Stock Stadium,  - Odigrana je nogometna utakmica 5. kola, skupine A Europske lige izmedju domacina belgijskog kluba Anderlechta i gostiju iz Zagreba D
'Goran Stanzl/PIXSELL'
03.12.2009.
u 18:24

Kad je Dinamo 2007. pobijedio u Amsterdamu, plave su nakon te 3:2 pobjede dočekali navijači, Zdravko Mamić izveo je striptiz.

U četvrtak dočeka nije bilo, Mamić je bio priseban. Iako je pobjeda nad Anderlechtom blizu značaja pobjede nad Ajaxom. Plavi dečki primali su čestitke, doduše strijelac Miroslav Slepička nije se želio hvaliti svojim znanjem hrvatskog jezika. Koji, prema pouzdanim izvorima, govori savršeno.

– Super! – tek je uzviknuo češki napadač.

Veselo čekanje rođendana

No, zato je sjajni dodavač Ivan Tomečak uvijek raspoložen. Čudesnom asistencijom uljepšao si je ove dane prije rođendana (u ponedjeljak će napuniti 20 godina).

– Sjela je baš kako treba, jeste li vidjeli da ni golman nije znao kamo će, stoperi su zakasnili! – pričao je sretni Tomečak.

Rijetko se viđa ubacivanje s lijeve strane, lijevom nogom, vanjskim dijelom kopačke. To posebno trenirate?

– Ma ne. Doduše, nije mi prvi put da sam to pokušao, samo rijetko to uspije tako savršeno. Uspjeli smo napraviti željeno, sad trebamo svladati i Rumunje i nadati se pobjedi Ajaxa nad Anderlechtom.

Jeste li navijač Ajaxa?

– Nisam bio, ali sad ću za njega navijati svim srcem – zaključio je Tomečak, s kojim smo prije Bruxellesa razgovarali u njegovoj Brezovici.

– Možda je to recept za uspjeh, dođite opet prije utakmice – uza smijeh će Tomaček.

Koliko je savršen bio taj centaršut potvrdio je i Olivier Deschaht koji je tada pratio Tomečaka i kojeg su okrivili za gol.

– To je potpuno krivo! Nisam mogao baš ništa. Tomečak je savršeno poslao loptu, vidjeli ste i sami – pravda se Deschaht.

Proljeće je utjeha za SP

Tako je Dinamo stigao na vrata raja. Ostaje veliko pitanje mogu li plavi kroz ta vrata i proći.

– Bilo bi čudesno biti dio generacije koja je nakon 40 godina uspjela napraviti tako veliku stvar – kaže Dejan Lovren, pomalo oprezan glede raspleta u A skupini.

– Ne daj, Bože, da se ponovi reprezentacija. Ovisili smo o utakmici Ukrajina – Engleska i ispali, sad čekamo pobjedu Ajaxa. Pa kad smo već ostali bez Svjetskog prvenstva, nećemo valjda i bez proljeća koje bi nam bilo utjeha.

Plavi ne smiju zaboraviti ni jednu "sitnicu", da osim čekanja pobjede Ajaxa moraju pobijediti Timisoaru.

– U Bruxellesu niste vidjeli pravo lice, možemo mi i mnogo bolje – uvjeren je Badelj, dok se Robert Kovač nada da će biti spreman za tu utakmicu:

– Dobio sam udarac u koljeno i za Čakovec sam upitan, ali do Timisoare bi trebalo biti sve u redu.

Komentara 6

ES
el sharque
19:51 03.12.2009.

S lijeve strane, lijevom nogom.. Ko sve može biti novinar mila majko. Bravo Dinamo, bravo Tomečak, bravo svi. p.s. Sammirovu loptu nitko od novinara ne spominje, a da je to učinio npr. Niko Kr. pisalo bi se o \"savršenoj dijagonali\".

BE
bek
23:48 03.12.2009.

Bravo Tomečak..volim ga gledat kak igra.Borben je i ima srce! Bravo dečko!

MI
milton
18:39 03.12.2009.

bravo mali veliki plavi sine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije