IRSKI IZBORNIK

Trapattoni: Proučavam Hrvatsku, genijalna momčad

\'Republic of Ireland manager Giovanni Trapattoni takes a tumble during a training session at Gannon Park Malahide, Dublin. Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
09.03.2012.
u 22:02

- Luka Modrić nije važan samo za vatrene, među najboljim je igračima u svijetu - kaže Talijan

Samo tri mjeseca ostalo je do početka Eura u Poljskoj i Ukrajini.

Točnije, za tri mjeseca hrvatska reprezentacija istrčat će na travnjak Gradskog stadiona u poljskom Poznańu u prvoj utakmici s Irskom.

Susret trenera 16 reprezentacija u Varšavi i tehničkog osoblja Uefe bila je prilika za razgovor s najiskusnijim i najstarijim trenerom na Euru, Talijanom Giovannijem Trapattonijem, trenerom Iraca. Kad smo rekli da smo iz Hrvatske, počeo je odmah obasipati našu reprezentaciju komplimentima.

Švedska nije mjerilo

– Hrvati su snažni jer su genijalni, kreativni i tehnički jako dobra momčad.

Otkrio je da u zadnje vrijeme podrobno proučava hrvatsku reprezentaciju.

– U posljednje vrijeme gledao sam 20-ak utakmica hrvatske vrste.

Nije se mogao ne osvrnuti na Luku Modrića.

– Luka je igrač svjetske klase. Smatram da je jedan od najboljih igrača na svijetu.

O zadnjem izdanju Hrvatske protiv Švedske kazao je:

– Takvi susreti nikad ne pokazuju pravu snagu momčadi.

Prvi susret na Euru za Trapattonija ima veliko značenje.

– Nije lako igrati protiv velikih momčadi i igrača. Proučio sam sve tri momčadi. Naučio sam u svojoj trenerskoj karijeri jedno, utakmica se igra 90 minuta i to je sport. Španjolsku po kvaliteti već sada svi mogu proglasiti prvom u skupini.

Ipak, vidi slabosti furije.

– Španjolski igrači sudjeluju u različitim prvenstvima, kupovima i doći će na Euro nakon puno stresa. Kad se igra prvenstvo, onda je tehnička kvaliteta iznimno važna, ali u turniru kao što je Euro i Španjolci moraju biti oprezni.

Odlučno će biti u Poljskoj, koja će reprezentacija biti psihološki i fizički bolja.

– Može biti iznenađenja – zagonetno je poručio Trapattoni.

Priznao je da najmanje razmišlja o utakmici s Italijom iako će emocionalno vjerojatno biti teška za njega.

Vraća se Cassano

– Već će se znati mjesta u skupinama, nadam se da neće biti odlučujuća – komentirao je Trapattoni i podsjetio da ima loša sjećanja iz Južne Koreje sa zadnjim utakmicama u razigravanju skupina.

Hrvatska je na Euru u Poljskoj i Ukrajini u skupini s Irskom, Italijom i Španjolskom. Prvi susret igra s Irskom u Poznańu, zatim slijedi Italija u istom gradu, a treću utakmicu igrat će sa Španjolcima u Gdańsku na Baltičkom moru.

Cesare Prandelli, trener talijanske nogometne vrste, izjavio je da \"nestašnog\" Marija Balotellija vraća u A vrstu. Istovremeno je poručio da računa na mladog Giuseppea Rossija i povratak Antonija Cassana koji će naći svoje mjesto na pripremama za Euro.

 

Komentara 8

OB
-obrisani-
22:21 09.03.2012.

Trapattoni: Proučavam Hrvatsku, genijalna momčad >>> genijalna ?!... Tom Trapattoniju ocigledno nisu svi klikeri na broju

OB
-obrisani-
22:26 09.03.2012.

Ako ne pobijedimo Irsku onda zaista na EP nemamo sto traziti

ST
sttipe
22:19 09.03.2012.

puno dobrih pojedinaca ali momčad se negdi izgubila..oslabile baterije..ka fotoaparat..jedan blic pa onda puno mrcvarenja do idućeg blica..a ni irci nisu loši..naši su igrali s onim estoncima na jedvite jade,oni su ih,bez problema,demolirali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije