Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 212
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽIVIM ČASNO'

Trener AEK-a komentirao šokantan prolaz: Livaković je jedan od najboljih na svijetu

Atena: Utakmica AEK i Dinamo u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.08.2023.
u 08:12

- Dinamo je bio jako dobar protivnik, tehnički potkovan i pokretljiv. Dokazali smo da se možemo boriti do zadnje sekunde. Nije lako Dinamu zabiti četiri gola - rekao je Argentinac na klupi AEK-a

Nogometaši zagrebačkog Dinama ispustili su u sučevom dodatku plasman u doigravanje za Ligu prvaka, kad su primili dva pogotka čime je AEK izjednačio na 2:2 i tako se s ukupnih 4:3 plasirao u zadnje kolo kvalifikacija za elitno europsko klupsko natjecanje.

Dinamo je s dva pogotka (Šutalo 45+1', Ljubičić 65') preokrenuo 2:1 deficit iz prve utakmice, a zatim je uslijedio još jedan nevjerojatan preokret.

AEK je prvo zabio preko Arauja u 92. minuti nakon odbijanja lopte u kaznenom prostoru Dinama. I kad smo mislili da će utakmica ići u produžetke, AEK je u 100. minuti dobio kazneni udarac, kojeg je sinoć briljantni Dominik Livaković obranio Garciji, no na odbijancu je bio Domagoj Vida koji je zabio i izbacio Dinamo iz Lige prvaka.

Nakon rijetko viđene drame u Ateni susret je komentirao i strateg grčkog prvaka, argentinski stručnjak Matias Almeyda.

- Dinamo je bio jako dobar protivnik, tehnički potkovan i pokretljiv. Dokazali smo da se možemo boriti do zadnje sekunde. Nije lako Dinamu zabiti četiri gola.

Komentirao je potom Almeyda i izvedbu Dominika Livakovića, koji ne samo da je obranio kazneni udarac u 100. minuti, nego je uz to imao još pet-šest vrhunskih intervencija.

- Livaković je jedan od najboljih golmana na svijetu. Ima svijetlu budućnost. Dinamo ima puno mladih igrača i velikih talenata. Imaju i odličan sistem igre. Nisam mislio da će nam biti ovako teško.

Osvrnuo se Almeyda i na slučaj ubijenog navijača AEK-a Michalisa Katsourisa u navijačkim neredima prije nešto više od tjedan dana u Ateni.

- Vjerujem da bi pravda trebala biti pružena Michalisovoj obitelji. Razgovarao sam s njegovom majkom i ostalima - rekao je Almeyda, te dodao:

- Živim i treniram časno.Nije to lako jer sam grešnik i ljudsko biće. Nije lako živjeti časno. Imam poštovanje prema nogometu jer je promijenio moj život. Ne radim ovo zbog novca ni slave, radim to zbog časti. To je nešto najljepše u mom životu. Idemo se sad pripremiti za Antwerp. Bit će nam teško - zaključio je Almeyda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije