U PETAK STIŽE CSKA

Trener medvjeda French: Rusi, ne brinite, nećemo vas istući

Medveščak (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
05.09.2013.
u 19:04

- Za Ruse sam se pripremio čitajući knjigu o Sibiru - rekao je medvjed Montador

– Ovo je povijesna utakmica za Hrvatsku, Zagreb, hokej, velika je to stvar za sve nas, ispunjeni smo poštovanjem i poniznošću – tim je riječima trener Mark French najavio današnju utakmicu protiv CSKA.

Koliko je KHL ozbiljna liga najbolji je dokaz da su od četvrtak u Zagrebu novinari iz čak 12 ruskih redakcija. A trenera Medveščaka odmah su pitali hoće li gostujuće momčadi u Zagrebu dobivati batine.

– Ma ne brinite, nećemo tući ruske momčadi. Nije nama cilj da na utakmicama imamo po 10, 20 igrača na klupi za kažnjene. Igrat ćemo čvrsto, ali ne i grubo, poštovat ćemo fair-play na svakoj utakmici – odgovorio je French.

Gojanović: Ovo je čudo

Predsjednik Medveščaak Damir Gojanović zadovoljan je s obavljenim poslom uoči početka sezone.

– Od petog mjeseca kada smo saznali da ulazimo u KHL napravili smo čudo. Zadovoljan sam i ponosan kako sve ovo izgleda. Cilj za prvu sezonu je da budemo konkurentni i da budemo momčad koju će bilo tko teško pobijediti. Trebamo ići dan po dan jer se tek trebamo priviknuti i vidjeti koliko smo dobri. U EBEL-u smo bili pojam vrhunske organizacije, nadam se da ćemo biti i u KHL-u – rekao je glavni šef medvjeda.

Jedna od najvećih zvijezda Medveščaka svakako je Steve Montador. Kanadski branič otkrio je kako se pripremao za daleka putovanja do Sibira, Vladivostoka, Habarovska...

– Ruska liga je vrhunska, puno igrača iz KHL-a je kalibra igrača iz NHL-a i bit će spektakl sudjelovati u tome. Putovanja od 9 sati? Neće biti problema, baš se veselim tom iskustvu. Dok sam bio junior, putovao sam busom i po 12 sati – rekao je Montador, te otkrio kako se “pripremao” za ruske momčadi:

– Čitao sam nedavno knjigu o Sibiru, sibirskim tigrovima, ljudima koji tamo žive. Jedva čekam da sve to vidim uživo.

Još je i dodao:

– Konačno smo gotovi s trening kampom, s pripremnim utakmicama i s treniranjem. Bez uvrede treneru (smijeh), no jedva smo dočekali igrati natjecateljske utakmice.

Trener French je naglasio:

– Bitno je da igrači budu fokusirani jer unatoč velikom uzbuđenju navijača zbog same utakmice, ona će se odlučivati na ledu. Nećemo se prilagođavati Rusima, želimo igrati svojim stilom i paziti da svaki igrač obavi sve zadatke na ledu. Gledali smo predsezonske utakmice CSKA, imamo ideju kako ih pobijediti. Savjetovao me i pomoćni trener Metallurg Magnitorgorska Mike Palino, inače moj dobar prijatelj.

French je otkrio da će na golu sutra biti Dekanich.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije