Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši vratar

Treneru je najteže u ovakvim situacijama u kakvoj je Štimac sad

\'sport....zagreb... 21.07.2009.  stadion Maksimir - uzvratna nogometna utakmica 2. pretkolo UEFA Liga prvaka, Dinamo - Pjunik / tomislav butina Photo:Marko Lukunic/Vecernji list\'
Marko Lukunic/PIXSELL
25.03.2013.
u 09:20

- Slažem se sa Štimčevom logikom, jer nisu svi igrači na istoj razini mentalne i fizičke pripremljenosti, imaju različite situacije u svojim klubovima i razumno je da izbornik poseže za nekim novim igračima

Bivši reprezentativni vratar, Tomislav Butina, prisjetio se slične situacije iz svoje igračke karijere, kad je nakon iznimno važne utakmice na rasporedu bio možda manje atraktivan, ali gotovo jednako važan dvoboj. Butina kaže:

- Sjećam se jednog primjera, svladali smo Švedsku 1:0 i osigurali plasman na SP, a tri dana kasnije igrali smo protiv Mađarske u gostima i trebao nam je barem bod za osvajanje prvoga mjesta i bolju poziciju uoči ždrijeba. No, teško je to usporedivo s ovom situacijom, jer se onaj moj primjer događao na kraju kvalifikacija, a ovo sad je još \"živi proces\". K tome, nisam ni igrao tako specifičnu utakmicu kao što je bila ova sa Srbijom – kaže Butina.

A klupska iskustva?

- Ne može se to uspoređivati. U klubu je sve to drukčije, ne mogu se vući paralele između klupskog i reprezentativnog nogometa. Trenerima je najteže u ovakvim situacijama, utakmice poput ove sa Srbijom ostavljaju trag na igračima. Kad pobijediš, teško je zaboraviti euforiju, a izgubiš li, ne možeš se osloboditi tuge i očaja! A pred nama je suparnik koji je sve drugo samo ne lagan...

Štimac je najavio uvođenje trojice novih igrača, je li to dobar potez?

- Mislim da jest, to bi svakako pridonijelo rješenju problema. No, rezultat na kraju uvijek kaže jesu li povučeni dobri potezi. Slažem se sa Štimčevom logikom, jer nisu svi igrači na istoj razini mentalne i fizičke pripremljenosti, imaju različite situacije u svojim klubovima i razumno je da Štimac poseže za nekim novim igračima.

Dobro poznajete ovu momčad, mogu li ti dečki protiv Walesa opet biti u pravom izdanju?

- Gledajte, ova momčad može odigrati slabu utakmicu, ali nitko joj nikad ne može zamjeriti da je pristup igri loš! Dakle, milijun su puta dokazali da imaju karakter, emocija s kojom igraju za Hrvatsku jedan je od njihovih velikih aduta. Iako znam da im nije lako, iako su sad pomalo \"ispražnjeni\", njihova opipljiva i dokazana kvaliteta, te iskustvo i profesionalizam, daju nam vjeru da će se Hrvatska i iz Walesa vratiti s tri boda – smatra Butina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije