Bivši Dinamov trener Igor Jovićević pokušava izaći iz Ukrajine

'Tresem se kao prut, oko nas padaju bombe, pokušavam doći do Lavova'

Zagreb: Dinamo svladao Osijek 2:1 u prijateljskom susretu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
24.02.2022.
u 13:40

– Ne znam što ću sada; čujemo da su ceste prema Lavovu zakrčene, da je na cestama potpuni kaos, a ne bih želio voziti dalje da nas ne uhvati mrak. Vjerujte mi; tresem se kao prut od straha, doslovno bombe padaju oko nas i ne znamo što nam je činiti – u dahu nam je drhtavim glasom ispričao Jovićević

Iz Ukrajine nam se javio bivši Dinamov trener Igor Jovićević, danas šef stručnoga stožera Dnipra iz Dnipropetrovska. Javio se doslovno sa – ceste.

– Mene su ujutro u pet sati u Dnipropetrovsku probudile detonacije bombi! Jedna za drugom! Uz pomoć kluba organizirali smo se mi stranci, stručni stožer i igrači, nas 12, i krenuli automobilima put Lavova, prema zapadnoj granici Ukrajine. Nakon što sam tri sata čekao na benzinskoj da bih natočio gorivo, prešli smo automobilima dvjestotinjak kilometara te stali kod nekog motela. Do Lavova nam treba deset sati vožnje. Ne znam što ću sad; čujemo da su ceste prema Lavovu zakrčene, da je na cestama potpuni kaos, a ne bih želio voziti dalje da nas ne uhvati mrak. Vjerujte mi; tresem se kao prut od straha, ovdje doslovno bombe padaju oko nas, i ne znamo što nam je činiti – u dahu nam drhtavim glasom ispričao Jovićević i dodao:

– Sa mnom je naš nogometaš Đurasek, a čuo sam se sa Srnom i Vukojevićem, oni su blokirani u Kijevu.

Jovićević nam je kazao kako se njegova momčad dan prije napada vratila s priprema iz turske Antalye, jer u petak je trebalo početi ukrajinsko prvenstvo.

– Ma sve su se momčadi vratile osim Desne. Znali smo za izvanredno stanje, ali nitko nije očekivao da će se dogoditi ovaj napad. Sada nam ne preostaje ništa drugo nego pokušati izaći iz Ukrajine – dodao je Igor Jovićević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije