kadeti i juniori

Tribine na derbiju ispunjene, Mamić podučavao suca i doktora

'08.11.2012., stadion u Maksimiru, Zagreb - 10. kolo Prve HNL za juniore, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Fabijan Tomic i Marko Kolar.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Marko Prpic/PIXSELL
08.11.2012.
u 19:29

Zdravko Mamić sucu Mariću: A da mi objasniš kako onaj start golmana nije bio za crveni karton! Bruno Marić se samo nasmijao...

Nogomet se vratio u Maksimir, i to u pravom smislu – kvalitetna igra, pune tribine, korektni igrači i publika. I sve to na derbiju Dinama i Hajduka.

Bez ijednog krivog pogleda

Doduše, nije riječ o glavnom maksimirskom stadionu, ni o prvim momčadima Dinama i Hajduka, već o dvije utakmice mlađih kategorija, kadeta i juniora. Kadeti su igrali na umjetnoj travi s južne strane stadiona, a juniori na terenu pokraj. I teško je procijeniti na kojoj je utakmici bili više gledatelja, ali procjenjuje se da ih je na kadetima bilo oko tisuću, pa su se svi oni dva sata poslije preselili na juniorski travnjak. Tako je svaku utakmicu gledalo više ljudi nego, primjerice, prvu momčad plavih protiv Zadra ili Istre.

I nije pala ni jedna ružna riječ, čak ni krivi pogled. Igrači Hajduka u svojim su dresovima uredno šetali među publikom, plavi i bijeli međusobno su se pozdravljali i razgovarali.

To je još neiskvarena mladost i njihovim trenerima treba čestitati na takvom ponašanju.

Rezultatski, čestitke su ovaj put zaslužili treneri i igrači Dinama. Jozo Bandić mogao je pobijediti i uvjerljivije od 3:0, njegovi kadeti bili su dojmljivi i nerijetko smo vidjeli Sergija Krešića, sportskog direktora Hajduka, kako nezadovoljno vrti glavom. Pogotovu je mogao biti nezadovoljan igrom zadnje linije kadeta koja je bila užasna. Možda uskoro i nauči nešto od nekadašnjeg stopera Igora Tudora.

Brojni treneri raznih klubova, bivši plavi igrači (Zambata, Škorić, Rora, Deverić, G. Jurić, Adžić...), uglednici, svi su rado gledali te susrete.

Mamićev poučak direktoru

Tijekom kadetske pobjede (strijelci za Dinamo u pobjedi od 3:0 bili su Hodak, Fiolić i Murić) Zdravko Mamić poučio je doktora nogometa i direktora svoje škole Romea Jozaka.

– Naučite igrače da razgovaraju, da viknu "leđa", "pazi", "vrati", pa nisu to nekakve trenerske finese – rekao mu je Mamić.

I na drugoj utakmici slavio je Dinamo, juniori su pogocima Mumina Nurišija i Marka Alvira slavili sa 2:0, a mogli su i uvjerljivije pobijediti, imali su još mnogo prilika.

I tu se čulo Zdravka Mamića. Naime, u prvom dijelu susreta sudac Bruno Marić nakon starta gostujućeg vratara Tomića na napadača Dinama izvan šesnaesterca, Splićaninu je pokazao žuti karton.

Kad je poslije sudac Marić došao bliže maloj tribini na kojoj je bio prvi čovjek Dinama, Mamić mu je doviknuo:

– A da mi objasniš kako je onaj start bio za žuti, a ne za crveni karton!

Marić je to čuo i samo se nasmijao.

Šteta što u susretu juniorskih momčadi nismo vidjeli Alena Halilovića, najveću zvijezdu plavih, te s druge strane Tomislava Kiša, napadača Hajduka, ali i ovi dečki pokazali su da jako dobro igraju.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar antuntun55
antuntun55
20:33 08.11.2012.

ako to nije bio crveni ,ne znam što je....s obe noge u igrača /Kolara/ koji je bio u više nego izglednoj situaciji za gol....zvuk je bio tako grozan da nisam mogao vjerovati da mu nije pukla noga....

SE
sestrićna
20:44 08.11.2012.

opet mamić i sudac i menager i vlasnik i i i ...

OB
-obrisani-
08:33 09.11.2012.

Dosta ga je vise . On bi ljude poducavao ,bolje nek sam uci, ima toga puno sto nezna?!.. Kao prvo da se ne mjesa gdje mu nije mjesto. Iz svake pastete iskoci Mamic...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije