TUDOR O PERIŠIĆU:

'Nekorektno je dijeliti tuđi novac, negativno me to iznenadilo'

Igor Tudor
Foto: Tino Jurić/Pixsell
22.11.2013.
u 11:44

– Nekorektno je dijeliti tuđi novac, mogu ga podijeli samo oni čiji su novci. Hrvatska reprezentacija proteklih je godina podijelila puno novca, to se mjeri u milijunima. Negativno me to iznenadilo, to je nekorektno – bez dlake na jeziku bio je Tudor.

Hajdukov trener Igor Tudor oduševljen je plasmanom Hrvatske na Svjetsko prvenstvo. Do kraja travnja bio je dio reprezentacije, započeo je kvalifikacijski ciklus kao jedan od pomoćnika Igora Štimca, ali kada je stigao poziv Hajduka, zahvalio se izborniku.

– Svi smo sretni, osjećam da je plasman u Brazil dio mene budući da sam bio s prethodnim izbornikom. Ostvarilo se ono što sam najavljivao o Niki Kovaču, ima kvalitetu za napraviti dobar posao. Ovo je tek početak, uvjeren sam da će Hrvatska u Brazilu napraviti prave stvari – kazao je Tudor.

Sustiglo ga je i pitanje što misli o prijedlogu oca Ivana Perišića da novac od nagrade za prolaz Islanda, tih pola milijuna eura, ide za Vukovar.

– Nekorektno je dijeliti tuđi novac, mogu ga podijeli samo oni čiji su novci. Hrvatska reprezentacija proteklih je godina podijelila puno novca, to se mjeri u milijunima. Negativno me to iznenadilo, to je nekorektno – bez dlake na jeziku je Tudor.

Okrenuo se nedjeljnom dvoboju s Osijekom.

– Svi jedva čekamo utakmicu, radili smo dva tjedna naporno. U dobrom smo momentu, u formi, nastojat ćemo je pokazati protiv Osijeka. Gotovo svi su na dispoziciji, nema tek Caktaša i Bencuna – kaže Tudor.

Hajduk je bio u odličnom ritmu, Tudor kaže da je posljednja prvenstva utakmica, ona s Istrom putokaz kako njegova momčad treba igrati.

– Dobro nam je došla ova pauza zbog oporavka pojedinih igrača, omogućila nam je da se, primjerice, Iluridze i Bukva oporave. Pauza je uvijek dobra da se podigne nivo rada, to je vrijeme koje donosi napredak. S Istrom smo igrali s trojicom u obrani, to nam je donijelo višak igrača koji ozbiljno igraju obranu. Ostat ćemo u tom sustavu. Dobar dio sezone igrali smo s trojicom u zadnjoj liniji, Anđelković je bio klasični igrač obrane. U tom dijelu igrali smo najljepši nogomet. Nije ovo ništa novo, to vam je kao Roma, tamo De Rossi igra trećeg stopera, ali stoji pet metara ispred – kazao je Tudor.

Osijek mu stiže uoči derbija s Dinamom. Tudor i stožer pogledat će svoje rivale.

– Klasika je reći da razmišljamo o sebi, a normalno je da ću pogledati rivale. Pa, svako kolo se igra nekakav mini derbi, pet momčadi je u vrhu, to je draž prvenstva, zbog toga i nema razlike na vrhu – rekao je Hajdukov trener.

Prisjetio se posljednjeg prvenstvenog poraza bijelih, bilo je to baš protiv Osijeka.

– Poraz u Osijeku je sastavni dio, događaju se pogreške sudaca, a mi smo odigrali našu najlošiju utakmicu. Tada je Osijek dobio novog trenera, dobio polet, Nismo zaslužili izgubiti, ali za mene je neodlučno slično porazu. Osijek sada ima novog trenera, vidim da ima i dosta ozlijeđenih igrača. Ne zavaravamo se da će biti lako, sve utakmice u koje nismo ušli sa sto posto angažmana teško smo pobjeđivali. Svjesni smo toga – kaže Tudor.

Traži pogotke od svojih napadača. Anton Maglica, koji je u Hajduk stigao baš iz Osijeka nije zabio od kolovoza. Dvoboj protiv svojih, ali i taj golgeterski post, bit će mu dobar motiv.

– Ako bude igrao, bit će mu to motiv, to je sigurno – zaključio je Tudor.

>> Jozinović: Stanka neće utjecati na nas, nastavljamo s pobjedama

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar vaha
vaha
12:16 22.11.2013.

sta je tudoru i za remi u osijeku kriv sudac? ko o cemu, tudor o sucima…ali ako prodju na nepostojeci penal ko u kupu, onda ce valjda bit odlicno sudjenje….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije