JADRANSKI DERBI

Tudor uoči Rijeke: Bit će to lijep susret, Liga 10 napravila je svoje

Maloča i Tudor
Goran Stanzl/PIXSELL
27.09.2013.
u 13:05

Prije polaska na put Tudor je održao sastanak s igračima. Imao je zapažen motivacijski govor

Kratka frizura, osmijeh, Igor Tudor odlično je raspoložen uoči jadranskog derbija protiv Rijeke. Nema velikih upitnika, jedini je hoće li nastupiti Mario Maloča.

- Situacija je dobra, Maloča je trenirao, vidjet ćemo. Odlučit ćemo uoči utakmice hoće li igrati - kazao je Tudor.

Hajdukov trener raduje se dvoboju s Rijekom.

- Svi se veselimo toj utakmici, očekivanja su velika s naše strane, kao i s Rijekine. Svi preduvjeti za jednu lijepu predstavu, za nastavak lijepog prvenstva su tu. Liga 10 donijela je očekivane pomake - kaže Tudor.

Naravno, lijepa predstava za Hajduk bi značila i pobjedu.

- To bi bila puno ljepša predstava. Podjednaki smo po svemu, bit će neizvjesno, očekujem puno od svoje momčadi, a teren će biti taj koji će pokazati - rekao je Tudor.

Prije polaska na put održao je sastanak s igračima. Imao je zapažen motivacijski govor.

- Igračima sam rekao da ne vjerujem u statistike i tradicije, svaka je utakmica za sebe. Mi ove sezone dobro igramo u derbijima, možda to govori da je nama teže igrati protiv momčadi, koje igraju zatvoreno. I to je jedan od razloga mog optimizma - smatra Tudor.

Rijeku iznimno cijeni.

- Rijeka se posložila kako treba, postala je ozbiljna momčad, koju je teško pobijediti. Kvalitetni su u ogranizacijskom smislu, ali i u igračkom kadru. Imaju na klupi Krstanovića i Alispahića, to dovoljno govori o jačini prve momčadi - kazao je Tudor.

Ne smatra da će Rijekin hendikep biti to što ove sezone nema pobjedu u derbiju. Istina, nema ni poraz, Rijeka je jedina momčad lige, koja još nije izgubila utakmicu.

- Kad sam bio igrač ti rezultati otprije nisu imali nikakvog utjecaja. Kad počne utakmica sve kalkulacije prestaju, na terenu igrači ne razmišljaju na takav način - kaže Tudor.

Napad domaćih bit će velika prijetnja. Leon Benko u odličnoj je formi.

- Nije Benko ključni čovjek u Rijeci, nijedan pojedinac to nije. Oni su važni, mogu napraviti razliku, ali ne moraju. Hajduk je na bod do vrha u prvom redu zbog momčadi. Benko je dobar, ali borit će se protiv najboljih stopera lige - kazao je Tudor i za kraj pohvalio rad Matjaža Keka.

- Kek radi dobar posao, čak i više od toga. Napravio je malu senzaciju ulaskom u Europsku ligu, ima sve moje čestitke, napravio je od Rijeke ozbiljnu momčad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije