Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČIVAO U MIRU

Tužna vijest pogodila sportsku javnost. Preminuo je bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa

Zagreb: Dodijeljene Drzavne nagrade za sport Franjo Bucar
Patrik Macek/PIXSELL
04.05.2024.
u 14:15

Također, Srhoj je bio izbornik reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske, Mediteransko prvenstvo je osvojio dva puta, Balkansko jednom, ima svjetsko srebro, odnosno peta mjesta na Svjetskom i Europskom prvenstvu.

Tužna vijest potresla je sportsku, a posebno rukometnu javnost, u 76. godini života preminuo je Vatromir Srhoj, prenosi SD. Legenda splitskog, dalmatinskog i hrvatskog rukometa bio je iznimno važna osoba u svijetu rukometa, prepoznatljiv, stručan, autoritativan, s iznimno bogatom igračkom i trenerskom karijerom. Igrao je prvu i drugu jugoslavensku ligu, nosio dres Splita, Zagreba, Trogira i Adriachema. Posebno prepoznatljiv i cijenjen u rukometnim krugovima bio je zbog dugogodišnje trenerske karijere, uglavnom je vodio ženske klubove. 

GALERIJA Prepoznajete li legendu u šetnji Zagrebom?

Zagreb: Dodijeljene Drzavne nagrade za sport Franjo Bucar
1/7

Od muških klubova trenirao je Brodomerkur u doba kad je splitski klub krajem devedesetih godina bio vrlo ambiciozan i napadao tada nedodirljivi Badel 1862, vodio je i taj klub početkom osamdesetih. U svijetu ženskog rukometa proveo je veći dio karijere, često je bio na klupi splitskih klubova: Split, Dalma, Split Kaltenberg, pogotovo u vrijeme kada je splitski ženski rukomet punio dvoranu na Gripama i kada se za utakmice gradskog derbija Splita i Dalme, tražila utakmica više. 

VEZANI ČLANCI:

Najveći klupski uspjeh napravio je s Budućnosti iz Podgorice s kojom je bio prvak Jugoslavije 1986. godine i finalist Lige prvakinja, dok je sa zagrebačkom Lokomotivom igrao polufinale Kupa EHF-a. Također, Srhoj je bio izbornik reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske, Mediteransko prvenstvo je osvojio dva puta, Balkansko jednom, ima svjetsko srebro, odnosno peta mjesta na Svjetskom i Europskom prvenstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije