SEBASTIEN HALLER

Tužne vijesti u redovima Borussije Dortmund: Mladom napadaču dijagnosticiran rak, objavom ganuo sve

storyeditor/2022-07-19/PXL_DPA_150722_94652933.jpg
20.07.2022.
u 19:00

- Iz dubine svojeg srca zahvaljujem svima na svim toplim porukama koje sam primio. Jako su me dirnule reakcije i podrška ljudi, iako smatram da nisam zaslužio toliko puno podrške

Iznimno tužne vijesti dolaze nam iz redova njemačkog velikana Borussije Dortmund. Njihovo novo veliko pojačanje, napadač reprezentacije Obale Bjelokosti i donedavni napadač Ajaxa, Sebastien Haller, morat će se na dulji period maknuti s nogometnih terena jer mu je dijagnosticiran rak testisa.

Rak s 10% smrtnosti

Haller se tijekom priprema u Borussije u švicarskom Bad Ragazu počeo osjećati iznimno loše, a tamošnji liječnički tim je u utorak navečer dijagnosticirao neočekivanu bolest i klub ga je odmah poslao u Dortmund na detaljne pretrage i liječenje.

- Ova današnja vijest bila je šok za Sebastiena Hallera i za sve nas. Cijela BVB obitelj želi Sebastienu što skoriji potpuni oporavak kako bi ga uskoro mogli ponovno zagrliti. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da mu osiguramo najbolji mogući tretman - rekao je sportski direktor dortmundske Borussije Sebastian Kehl, a javnosti se na društenim mrežama obratio i sam Haller:

- Iz dubine svojeg srca zahvaljujem svima na svim toplim porukama koje sam primio. Jako su me dirnule reakcije i podrška ljudi, iako smatram da nisam zaslužio toliko puno podrške. Ali, s druge strane znam da će zahvaljujući vašim porukama ovaj test u mojem životu biti svladan. Nadam se da ćemo se uskoro vidjeti na terenu i slaviti novu pobjedu - poručio je sjajni golgeter.

U nogometnom svijetu nismo naviknuli na ovakve vijesti jer igrači većinom izostaju zbog terena zbog prijeloma, ruptura i uganuća, slučajevi ovog tipa, u kojima je nogometaš bolestan iz ovakvih razloga se događaju iznimno rijetko. Rak testisa je bolest koja prema posljednjim istraživanjima u svijetu ima smrtnost od 10% među oboljelima, a ključno je da se mora prepoznati što je prije moguće. Još uvijek nije dijagnosticirano je li ga Haller prepoznao u ranoj ili kasnoj fazi, nadajmo se da je ovo prvo u pitanju. Sukladno s tim, nije poznato je li tumor dobroćudan ili zloćudan. Iz uprave njemačkog kluba su zamolili za poštivanje privatnosti te naglasili da će nove informacije podijeliti s javnosti istog trenutka čim ih i oni sami doznaju.

Briljirao u Ligi prvaka

Borussija je ovog ljeta dovela 28-godišnjeg Hallera u svoje redove za odštetu od 31 milijun eura, nakon što je 190 centimetara visok centarfor u nizozemskom Ajaxu odigrao sezonu iz snova. Naime, Haller je u sezoni 2021./2022. upisao 34 pogotka i devet asistencija u svim natjecanjima, što znači da je u 42 nastupa sudjelovao u čak 43 pogotka. Bilo ga je posebice divota gledati u Ligi prvaka gdje je porušio mnoge rekorde budući da je u samo osam nastupa zabio pogodak čak 11 puta. Ispred njega su na ljestvici strijelaca bili samo Karim Benzema i Robert Lewandowski, koji su imali znatno više nastupa od Hallera.

Osim Ajaxa i Borussije Dortmund, Haller je u svojoj seniorskoj karijeri redom igrao za Auxerre, Utrecht, Eintracht Frankfurt i West Ham. Ukupno je dosad u karijeri u 351 nastupu ubilježio 153 pogotka i 72 asistencije, a čvrsto vjerujemo i toplo se nadamo da će sve te tri brojke nastaviti rasti, i to što je prije moguće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije