NOGOMET 1. HNL

U 90 minuta samo dva udarca prema vratima!

04.09.2003.
u 00:00

Nekvalitetna utakmica završila je najrealnijim ishodom - rekao je Dinamov trener Nikola Jurčević

RIJEKA - Još se jednom pokazalo da hrvatski nogometaši nemaju snage za ritam subota-srijeda. Ono što smo sinoć vidjeli na Kantridi, u odgođenoj utakmici 3. kola između Rijeke i Dinama, teško možemo nazvati nogometom.

Svih 90 minuta mučili smo se da pronađemo novo ime za tu igru, u kojoj je igračima cilj ispucati loptu što dalje od sebe, a čini nam se, i što manje pucati u okvir vrata. Ne moramo naglašavati da je susret završio bez pogodaka, osim ako smo od silnog zijevanja i dremuckanja propustili vidjeti neku loptu u mreži.

Sličnom ocjenom utakmicu su ocijenila i obojica trenera. Katalinić je, dakako, djelovao zadovoljnije, ipak favorit nije pobijedio.

- Zadovoljan sam rezultatom, pokazali smo da se možemo nositi sa svima u ligi, a ova utakmica je dokazala da će prvenstvo biti vrlo zanimljivo - kazao je riječki trener koji nakon utakmice još nije znao ostaje li na Kantridi ili se seli na Poljud iako je odluka već bila donesena.

Nikola Jurčević je pak svoju momčad opravdavao umorom.

- Puno smo utakmica odigrali u zadnje vrijeme, bilo je vidljivo da gubimo snagu. Nekvalitetna utakmica završila je najrealnijim rezultatom - komentirao je Dinamov trener Jurčević te odlučio promijeniti svoje navike i dan nakon susreta proglasiti slobodnim za svoje igrače.

Rijeka je tako prva u ovome prvenstvu otela bodove Dinamu, bijeli samo na to mogu biti ponosni. Ni jednom nisu zaprijetili Zagrepčanima, uopće nam nije jasno čime je njihov trener Ivan Katalinić prijetio modrima kad je najavljivao da će Rijeku napustiti pobijeđeni.

Dinamo, pak, očito umoran od silnog niza jakih utakmica nije djelovao nimalo ubojito. I kad zbrojite sve viđeno, dolazite do zakljjučka da bi gledatelji trebali tražiti natrag novac koji su dali za ulaznice jer utakmica kao da nikad nije niti počela. Tek ćemo pamtiti jednu akciju plavih iz drugog dijela, Kranjčarovo preskakanja lopte i odličan udarac Darija Zahore s 20 metara u vratnicu. I onu gužvu dvije minute kasnije kad je lopta ponovno pogodila okvir riječkih vrata. Sve ostalo bilo je za zaborav i trenutačnu amneziju. Da se može birati, momčadi ne bi osvojile po bod, već bi svaka ostala na potpunoj nuli. Netko je šaljivo prokomentirao s tribine: Dobra vijest je što je na redu desetodnevna prvenstvena stanka, a loša je što je odigrano tek šest prvenstvenih kola.

Bio je to derbi, zapravo trebao je biti, svima je jasno da je u takvim utakmicama cilj ne izgubiti. Ali, ne pokazati baš ništa...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije