Hrvatska – Mađarska

U Areni i Balić. Kao sumo borac

'12.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, rukomet, utakmica za 3. mjesto, Madjarska - Hrvatska. Igor Vori. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
06.04.2013.
u 09:12

Četiri su godine prošle jako brzo. A sad neka Mađari osjete kako se kod nas navija!

Rukometaši Hrvatske večeras se (18.30 sati) vraćaju u zagrebačku Arenu u kojoj nisu igrali četiri godine, od finala protiv Francuza. Od finala koji je izgubljen. Sada će umjesto Francuza na drugoj strani biti Mađari.

– Četiri su godine prošle kao da je bilo jučer. Duboko se nadam da će Arena biti puna. Mi igrači jedva čekamo da istrčimo. Neka Mađari osjete kako se kod nas navija – rekao je Blaženko Lacković.

Mađari su u Veszpremu imali odličnu atmosferu. To su možda najbolja rukometni navijači u Europi, navijači koji razumiju igru, navijači koji znaju napraviti pritisak.

Sulić s Vorijem i Lacom

– Organizacija utakmice i navijanje su me oduševili. Kada bismo barem mi imali takvu skupinu navijača kao Veszprem i mađarska reprezentacija. Tih je tisuću gledatelja iza vrata napravilo odličan štimung – kazao je Silvio Njirić, prvi čovjek organizacije zagrebačke utakmice.

A mađarski navijači cijene našu reprezentaciju i zato se nije čuo niti jedan zvižduk pri intoniranju naše himne, a Mirko Alilović, Slavko Goluža, Božidar Jović i Zlatko Saračević dobili su veliki pljesak. Sve su to igrači koji igraju ili koji su igrali u Veszpremu. Nedostajao je samo Mirza Džomba. Na tribinama bio je i Renato Sulić, igrač Veszprema koji se, nažalost, oprostio do reprezentacije.

– Igranje za Hrvatsku je prošlost. O razlozima sam sve već davno rekao. Pozdravio sam se s dečkima, premda ih je iz moje generacije ostalo malo, samo Vori i Lacković – rekao je Sulić.

Hoće li doći u Zagreb? Ipak se obilježava deset godina zlatne medalje u Portugalu.

– Ne. Mislim da neću jer imam obaveze u klubu – rekao je Sulić.

Pozvani svi igrači od 1993.

Vrata Arene otvaraju se već u 16.30 sati. U predigri igrat će se utakmica kadetskih selekcija Hrvatske. Za gledatelje bit će napravljena šetnica s različitim tematskim štandovima na prvom katu. Hrvatsku himnu otpjevat će Željko Krušlin Kruška, nekadašnji rukometaš. U poluvremenu utakmice bit će organizirano sumo hrvanje, a na kostimima bit će ispisana imena najboljih svjetskih rukometaša poput Balića i Karabatića. Gledatelje će zabavljati plesna skupina Keiko, a predstavljanje igrača bit će preslika spektakla iz NBA lige.

Ivana Mišerić imat će rukometne goste na posebnom platou, a uloga voditelja koji će podizati atmosferu u dvorani povjerena je Darku Janešu. Iz Saveza potvrdili su da su pozvani svi rukometaši koji su igrali za reprezentaciju od 1993. godine do danas, sa posebnim naglaskom na generaciju koja je osvojila zlatnu medalju u Portugalu 2003. godine. Zbog obaveza u klubovima sigurno neće doći Špoljarić, Balić, Dominiković, Šola, Sulić, Zrnić i Metličić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije