Rijeka uoči Lyona

U četvrtak jedna tribina prazna, ali čeka se nova kazna

'03.10.2013., stadion Kantrida, Rijeka - Drugo kolo skupine I Europske lige, HNK Rijeka - Real Betis. Leon Benko, Ivan Vargic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
06.11.2013.
u 09:00

Rijeka je ove sezone Uefi platila 40.000 eura kazne zbog ponašanja navijača na utakmicama protiv Prestatyna i Žiline

Rijeka u četvrtak igra protiv Lyona pred praznom tribinom D na kojoj tradicionalno borave pripadnici Armade. Po odluci Uefe na utakmici protiv Lyona prazan mora ostati dio tribine na kojem su se tijekom europske sezone palile baklje, preskakala se ograda i podizali keltski križevi.

Rijeka je iskoristila pravo žalbe, ali pretplatnici za tribinu D već su u ponedjeljak mogli dobiti povrat novca. Njima je omogućeno da kupe preostale ulaznice na tribini E. U utorak je u slobodnu prodaju pušteno tisuću i pol ulaznica. Podrška neće izostati, ali neće biti uobičajene koreografije.

Rijeka se svrstala u mali krug “odabranih”. Uefa je u dosadašnjem dijelu sezone tri kluba kaznila igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama. Dinamo, poljska Legia i mađarski Honved kažnjeni su zbog rasističkog, homofobnog i kojekakvog ponašanja navijača.

Zbog istog ili sličnog razloga četiri kluba kažnjena su igranjem pred djelomično praznim tribinama. To su Lazio, poljski Lech Poznan i Piast Gliwice, ciparski Apoel i Rijeka. Lazio je trebao igrati pred praznim stadionom, ali je Uefa uvažila žalbu i ispraznila samo dio tribine.

Slična kazna uskoro vjerojatno očekuje CSKA nakon utakmice protiv Manchester Cityja u Moskvi jer je skupina navijača vrijeđala Yayu Tourea hukanjem.

Rijeka je ove sezone Uefi platila 40.000 eura kazne zbog ponašanja navijača na utakmicama protiv Prestatyna i Žiline te 8000 eura kazne zbog toga što su se na utakmici protiv Betisa navijači smjestili u prolazima između tribina.

Što se tiče kazni, europska sezona na Kantridi neće završiti utakmicom pred praznom tribinom D! Na posljednjoj utakmici u Lyonu navijači Rijeke zapalili su baklje. Cijelim su stadionom odjekivali zvižduci gledatelja, a među njima bilo je dovoljno “zviždača” koji su detaljno izvijestili službeni Nyon o svemu što se događalo na Gerlandu. Rijeku vjerojatno čeka nova novčana kazna.     

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:15 06.11.2013.

tako je to kad je netko navijačima prodao priču da je paljenje vatre nešto lijepo i da bez vatre nema pravog ugođaja. Njima je to lijepo. A zašto, meni to nije ništa posebno. Zamisli, gori vatra. To može biti zanimljivo eventualno djeci, dok odraslim ljudima, ... ako baš nisu na razini pećinskog čovjeka.

Avatar gluhi deda
gluhi deda
10:41 06.11.2013.

a hoce navijaci armade opet stavit srpsku zastavu medu svoje rekvizite?pa nakon par mjeseci pisati da oni nemaju pojma o tome?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije