nezaustavljivi nole

U drami kakva se ne pamti, nevjerojatni Novak Đoković stigao do 92. titule u karijeri i ostvario trijumf za povijest

Adelaide International
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS
1/3
08.01.2023.
u 12:30

Ovo je inače bio prvi međusobni duel Srbina i Amerikanca, jer se dosad nikada nisu sastajali. Novak je ovime ostvario 34. uzastopnu pobjedu na tlu Australije, gdje već pet godina ne zna za poraz.

Srpski tenisač Novak Đoković nakon prave drame i preokreta osvojio je ATP turnir u Adelaideu je svojevrsni uvod u Australian Open, prvi veliki turnir godine. Sjajni Srbin osvojio je prvi naslov u sezoni i ukupno 92. u karijeri! Ovime se broju osvojenih ATP trofeja izjednačio sa Španjolcem Rafaelom Nadalom.

Novak je u finalu poslije nestvarnog preokreta savladao odličnog Amerikanca Sebastijana Kordu 2:1 (6:7, 7:6, 6:4)

Podsjetimo, Đoković se plasirao u finale turnira u Adelaideu, nakon što je svladao velikog rivala Danila Medvedeva iz Rusije s 2:0 u setovima. Za naslov se bori protiv Amerikanca Korde, 33. tenisača svijeta, koji je izborio finale nakon što mu je Japanac Yoshihito Nishioka predao meč zbog ozljede pri rezultatu 7:6, 1:0.

Tennis - Adelaide International - Memorial Drive Tennis Club, Adelaide, Australia - January 8, 2023 Serbia's Novak Djokovic in action during the final match against Sebastian Korda of the U.S. REUTERS/Loren Elliott Photo: LOREN ELLIOTT/REUTERS
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS

Ovo je inače bio prvi međusobni duel Srbina i Amerikanca, jer se dosad nikada nisu sastajali. Novak je ovime ostvario 34. uzastopnu pobjedu na tlu Australije, gdje već pet godina ne zna za poraz, a prošle godine zbog drame s cijepljenjem nije znao ni za igranje.

Inače, meč je obilježio i incident kada je Novak nakon izgubljenog prvog seta izgubio živce i potjerao svoga brata Marka Đokovića s tribina. Opširnije o tome pogledajte OVDJE

Ključne riječi

Komentara 12

MI
Mixy
12:27 08.01.2023.

Dobro je da Idler ne zna srpski pa neće razumeti da je Novak pobedio inače bi pojeo sopstvena mudanca

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
12:25 08.01.2023.

Čestitam Novače!

DU
Deleted user
17:45 08.01.2023.

Nikakav "incident" nije bio. On je bratu samo rukom pokazao da napusti meč dok je između gemova sjedio na stolcu i odmarao se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije