Doug Reed:

U Futsal Dinamo došao sam zbog sjajnih navijača, a ljudi u Hrvatskoj su jako otvoreni i prijateljski

Doug Reed
Foto: Futsal Dinamo
1/3
08.09.2016.
u 17:56

- Zagreb je jako moderan grad. Živio sam u Londonu koji je puno veći, ali je jako sličan u određenim segmentima. Oba grada su kozmopolitski, moderni, a sustav transporta je vrhunski.

Futsal Dinamo u petak, 9. rujna, s početkom u 18 sati na kultnoj zagrebačkoj Šalati igra tradicionalnu utakmicu na kojoj će svojim vjernim navijačima predstaviti momčad pred početak nove sezone. Futsal Dinamo ove je godine složio zaista konkurentnu momčad. 

Uprava kluba dovela je dva hrvatska reprezentativca, Vedrana Matoševića i Kristijana Grbešu, te bivšeg igrača velikog nogometa, ujedno i najboljeg strijelca Dinama na aktualnim pripremama, Mihovila Prgometa. No, u javnosti je najzvučnije odjeknulo pojačanje koje dolazi s Otoka. Standardni engleski reprezentativac Douglas Reed posljednje je veliko pojačanje Futsal Dinama.

Popularni Doug već je igrao u Hrvatskoj. U sezoni 2011./12. nastupao je za zagrebačku Uspinjaču, a sudjelovao je i na nekoliko turnira za MNK Alumnus. Doug je jedan od najvećih promicatelja futsala na svijetu, a često sudjeluje u organiziranju All Stars turnira, kao i indijske futsal lige u kojoj su nedavno nastupili Ronaldinho, Ryan Giggs, Paul Scholes i mnogi drugi nogometni velikani.

– Posljednje tri godine igrao sam za najbolju englesku ekipu Baku United iz Londona. Iako smo gotovo svake sezone igrali Ligu prvaka, želio sam novi izazov. Hrvatsko prvenstvo je vrlo jako, a Futsal Dinamo je poseban klub. Ne samo zbog načina na koji funkcionira, prema kojem članovi biraju svoje vodstvo, nego i zbog strastvenih navijača koji se sjajno ponašaju na utakmicama i stvore vrhunsku atmosferu. Jako sam uzbuđen što ću igrati pred takvom publikom. Ovo je odlično vrijeme da se bude u Futsal Dinamu i igra za njega – rekao je popularni Doug Reed.

Reeda je nekoliko puta u karijeri vodio aktualni trener kluba Mićo Martić, a u sezoni 2011./12. u Uspinjači je igrao s Matijom Đulvatom, Vedranom Matoševićem i Kristijanom Grbešom, dok je na turniru u Kataru igrao s mnogim Dinamovim „alumnusovcima“.

– Srećom, igrao sam već sa 6 do 7 igrača kao i za glavnog trenera Martića. Tako da je moja prilagodba na novu momčad bila brža nego što to inače zna biti. Svi u klubu su jako prijateljski prema meni, igrači pogotovo. Upoznao sam se s njima putujući zadnjih tjedana po jakim međunarodnim turnirima u Zadru i Švicarskoj. Osjećam se dijelom momčadi i jedva čekam početak sezone.

Iako je u Zagrebu živio samo godinu dana, Doug ga je jako zavolio.

– Zagreb je jako moderan grad. Živio sam u Londonu koji je puno veći, ali je jako sličan u određenim segmentima. Oba grada su kozmopolitski, moderni, a sustav transporta je vrhunski. Još jedna stvar koja mi se jako sviđa u Hrvatskoj i Zagrebu su ljudi. Jako su otvoreni i prijateljski. Vole se puno družiti. To je, rekao bih, jedna od najvećih prednosti života u Zagrebu i Hrvatskoj.

Reed će se Dinamovim navijačima predstaviti u petak, 9. rujna kada klubu u goste dolazi grčki prvoligaš Doukas. Reed je do sada navijanje Bad Blue Boysa gledao na YouTubeu, a prošle godine na Šalati je igrao njegov brat, Sean Reed.

– Rekao sam da su jedan od glavnih razloga zašto sam došao u klub Dinamovi navijači. Moj brat je prošle godine branio za Nottingham University i rekao je da je atmosfera bila nevjerojatna. Nije mogao vjerovati kada me je zvao. Jako se veselim doživjeti Šalatu i osjetiti atmosferu na utakmicama Futsal Dinama.

Prošle sezone Futsal Dinamo završio je na trećem mjestu prvenstvene ljestvice i zapeo je u play-offu od Split Tommyja. No, dolaskom trojice reprezentativaca i ulaskom velikog sponzora Karlovačkog piva, ambicije su za novu sezonu porasle. Dinamo namjerava napasti naslov prvaka države.

– Hrvatsko prvenstvo je iznimno jako, ali i mi smo jako dobra momčad. Prošle godine završili smo treći, došli smo do polufinala, a ove godine pojačali smo se s dva hrvatska reprezentativca s kojima sam već igrao u Uspinjači. Mislim da imamo stvarno jaku ekipu. Nismo glavni favoriti, ali jedni od favorita svakako jesmo i od te uloge ne želimo, niti smijemo bježati. Vidjet ćemo kako će se sezona razvijati, ali ciljamo na naslov prvaka.
 
Doug Reed je za kraj uputio poziv svim Dinamovim navijačima i ljubiteljima futsala:

– Jedva čekamo našu utakmicu na Šalati. Nadam se da će navija i doći u velikom broju kao i svake godine, kako bismo se mogli zajedno podružiti. Vidimo se na Šalati!

Komentara 3

ED
europski dinamo
19:02 08.09.2016.

Hoce biti karusel?

HH
helgin@hogar
21:46 08.09.2016.

ma nisi zbog para, si ti neki hare krisna?!

Avatar Zagrepčanec123
Zagrepčanec123
18:15 08.09.2016.

Dobrodošao Doug! Svi na Šalatu sutra!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije