VRIJEDNO ISKUSTVO

U Osijek stigao poziv iz Kine koji se ne odbija: Na dalekom istoku pokazat će što znaju

Foto: ŽNK Osijek
1/2
18.08.2024.
u 16:00

U sklopu turnira održava se i Svjetski forum posvećen razvoju nogometa za mlade (World Youth Football Development Forum) u kojem će sudjelovati stručnjaci iz mnogih zemalja, među njima i predsjednik kluba

Igračice mlađih dobnih skupina ŽNK Osijek sudjelovat će na velikom međunarodnom turniru – Female Universal Youth Cup U12 - koji će se od 21. do 23. kolovoza 2024. održati u gradu Dingnan (Kina). U pratnji trenera i vodstva kluba upravo su otputovale na daleki istok pokazati nogometnu vještinu kakva se uči i stječe u gradu na Dravi.

Predvođene trenericom, Lorenom Balić, mlade ŽNK Osijek nogometašice u kineskom Dingnanu sudjelovat će u velikom međunarodnom turniru Female Universal Youth Cup U12. Riječ je o djevojčicama mlađim od 12 godina, odnosno godišta 2012. - 2015. godine. Osječku ekipu čini njih 14: Korina Molnar, Lucija Majdandžić, Ana Horvat, Terezija Teskera, Iva Drenjančević, Petra Pavičić, Doris Rajič, Nora Molnar, Eva Šebenji, Lucija Vondrak, Lena Matoković, Lea Uremović, Marta Lišnić i Ena Vuletić.

Female Universal Youth Cup u Dingnanu će okupiti 32 nogometne ekipe iz Europe, Kine, Indonezije i Malezije. Uz mlade Osječanke, nogometnu igru starog kontinenta predstavljat će i nogometašice istaknutih ženskih nogometnih klubova iz Italije, Portugala, Švedske i Poljske.

U sklopu turnira održava se i Svjetski forum posvećen razvoju nogometa za mlade (World Youth Football Development Forum) u kojem će sudjelovati stručnjaci iz mnogih zemalja, među njima i predsjednik ŽNK Osijek, Bojan Bodražić. Riječ je o važnom događaju koji spaja natjecanja, rasprave, sklapanje prijateljstava i razumijevanje kineske kulture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije