MOŽE LI NIŽE?

Hrvatskoj prijeti najcrnji scenarij! Već su nas prestigli Kosovari i Bugari, a moglo bi biti i gore

Foto: PIXSELL
1/3
16.08.2024.
u 17:35

Ne spasi li stvar Dinamo (opet), Hrvatskoj prijeti da izgubi jedno mjesto u europskim natjecanjima

Ovaj je četvrtak bio jedan od najgorih u povijesti hrvatskog nogometa, sva tri naša predstavnika u europskim su kvalifikacijama doživjeli rezultatske posrtaje. Hajduk je ispao od Ružomberoka, Osijek je svoj put završio nakon užasnih jedanaesteraca s azerbajdžanskom Zirom, a katastrofalna Rijeka izgubila je u gostima kod švedskog Elfsborga.

Situacija je još alarmantnija kad se pogledaju ostale lige koje su nominalno po kvaliteti ispod Supersport HNL-a. Primjerice, Armenija će u playoffu Konferencijske lige imati čak dva svoja predstavnika (Noah i Pjunik), baš kao i Cipar (Pafos i Omonia), čiji je prvak APOEL već izborio europsku jesen.

S dva predstavnika u završnoj fazi kvalifikacija za Konferencijsku te Europa ligu može se pohvaliti i Irska, to su Shamrock Rovers te St Patrick's Athletic, a više bodova od članova HNL-a za europski koeficijent ljetos su skupili i klubovi s Kosova te iz Bugarske, Azerbajdžana, Slovačke, Crne Gore, Latvije, Norveške, Slovenije…

Stranica Football Meets Data izvadila je podatke koji još više ogoljuju hrvatske klubove. Naime, Rijeka, Hajduk i Osijek ovog su ljeta odigrali 12 europskih utakmica, sve protiv klubova čije zemlje po europskim koeficijentima nisu u Top 22 Europe, no unatoč tome naši su upisali samo četiri pobjede.

Ne spasi li stvar Dinamo (opet), Hrvatskoj prijeti da izgubi jedno mjesto u europskim natjecanjima...

Ključne riječi

Komentara 16

FR
freeshooter
18:07 16.08.2024.

...i normalno je da su nas mnogi/svi prestigli... jer današnji nogomet traži ulaganja, a mi smo ih ispustili nakon srebra kada je bio taj pozitivan moment... da bi i dalje ostali pri vrhu mi moramo investirati u budućnost, a bez kvalitetne infrastrukture nje nema... novi stadioni, kampovi za razvoj mladih, to smo ispustili napraviti, a svi nemilosrdno idu dalje, ulažu u nogomet... pogledajte kulturu naših stadiona... imamo beskrajni talent, a u nogometu je i beskrajna promocija i zarada, zato treba uložiti u naše klubove, naše vatrene... sve će se višestruko vratiti... da bi izbjegli taj crni scenarij, moramo pod hitno, u ubrzanom postupku i slijedu napraviti ulaganja u infrastrukturu, nove nogometne arene diljem naše, počevši od nacionalne u Zagrebu... a to jedino može povući naša Vlada uz HNS i UEFAu, kako su i planirali...

ME
Melada
18:12 16.08.2024.

Talent nije dovoljan! Rano uzdizanje talentiranog sportasa, glazbenika, matematicara…. u zvijezde unistava, rad, disciplinu, razvoj… Mediji su sukrivac loseg sranja, ne samo u nogometu!

Avatar Ričard
Ričard
19:14 16.08.2024.

To je nama naša Mamićizacija i dinamiika lige dala. Pozdrav od hrvatske košarke- i na kraju propade i Cibona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije