UTJEČE NA VELIKO FINALE

UEFA bi u petak trebala odlučiti što učiniti po pitanju rusko-ukrajinskih odnosa

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
24.02.2022.
u 15:02

Ranije je određeno kako će se finale odigrati 28. svibnja u Sankt Peterburgu, no sve je više zagovaratelja da se završna utakmica elitnog natjecanja ne održi u drugom najvećem ruskom gradu

Aleksander Čeferin, predsjednik Europske nogometne organizacije, sazvao je za petak izvanredni sastanak Izvršnog odbora UEFA-e povodom ruske invazije na Ukrajinu.

Na sastanku bi čelni ljudi UEFA-e trebali raspravljati o mnogim nogometnim temama u novonastaloj situaciji u Europi, a vjerojatno glavno pitanje u svemu trebalo bi biti određivanje mjesta odigravanja finalne utakmice ovosezonske Lige prvaka.

Ranije je određeno kako će se finale odigrati 28. svibnja u Sankt Peterburgu, no sve je više zagovaratelja da se završna utakmica elitnog natjecanja ne održi u drugom najvećem ruskom gradu.

Dakako, situacija se automatski komplicira zbog mnogih poveznica koje trenutačno imaju UEFA i Rusija pa je tako ruski Gazprom partner Europske nogometne organizacije te Lige prvaka. UEFA u ovom trenutku ima valjani ugovor s Gazpromom  vrijedan 35 milijuna eura godišnje.

Inače, iz UEFA-e su službeno obznanili kako će se ruski Zenit iz Sankt Peterburga, za sada, normalno natjecati u Europskoj ligi gdje ovog četvrtka gostuje u Sevilli kod Betisa, u uzvratnom susretu play-offa tog natjecanja. U prvom dvoboju Zenit je na domaćem terenu izgubio od Betisa 2-3.

Ključne riječi

Komentara 3

DV
dvojnica
17:45 24.02.2022.

35 milijuna je 35 000 000. razloga ...

IV
ivanmerlin99
16:00 24.02.2022.

Naravno da treba naći drugo mjesto za odigravanje finala... Tko još normalan želi ići u Rusiju

Avatar Mudlin
Mudlin
15:28 24.02.2022.

Sve ruske klubove u svim sportovima, sve udruge, organizacije, tvrtke... izbaciti iz civilizacije. Ograditi rusiju kineskim zidom i zabraniti bilo kojem rusu da izađe izvan zemlje u kojoj šefuje životinja prema kojoj je i deda Ady mala beba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije