'To je presedan'

Uefa odgodila odluku o Ademijevoj suspenziji i pristala na saslušanje

Arijan Ademi, Alexis Sanchez
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
19.11.2015.
u 13:44

Uefa je otvorila postupak protiv Arijana Ademija nakon što su rezultati dopinške kontrole nakon utakmice protiv Arsenala u 1. kolu Lige prvaka pokazale da je njegov nalaz bio pozitivan na nedozvoljena sredstva.

Arijan Ademi ovog je tjedna trebao saznati odluku Uefe zbog pada na dopingu. Disciplinska komisija sastala se u ponedjeljak, a odluka o suspenziji očekivala se danas. No, još jednom je sve to odgođeno.

Iz Uefe su prihvatili sugestiju Ademija i njegovih branitelja te su pristali na njegovo saslušanje, a to je prvi takav slučaj u pet godina.

-  Danas je saslušanje u Švicarskoj, a to je presedan da je UEFA na prvom stupnju dopustila saslušanje; to se nije dogodilo u zadnjih pet godina. To je jako dobra stvar i veliki sam optimist što se tiče Ademija koji je puno bolje nego u početku, a kada će biti izrečena kazna još ne znamo, rekao je Zoran Mamić.

Podsjetimo, Uefa je otvorila postupak protiv Arijana Ademija nakon što su rezultati dopinške kontrole nakon utakmice protiv Arsenala u 1. kolu Lige prvaka pokazale da je njegov nalaz bio pozitivan na nedozvoljena sredstva.

- Ademi je jako tužan i razočaran. On tvrdi da ništa nije svjesno uzeo, a ja mu vjerujem.  Naši igrači godinama redovito prolaze dopinška testiranja i ovako nešto nikad se nije dogodilo. Ademi je u zadnjih godinu dana testiran šest puta i svaki put je sve bilo u redu, rekao je tada Zoran Mamić.

Krajem listiopada B uzorak potvrdio je prvobitni nalaz i Ademi je otada samo čekao da mu Disciplinska komisija odredi kaznu. Prijeti mu je čak i suspenzija do četiri godine, dok klub nikako ne može biti kažnjen, pogotovo ne oduzimanjem bodova osvojenih protiv Arsenala, jer u pravilima Uefe stoji da bi na dopingu moralo pasti više od jednog igrača.

>>Mamić: Ovo nema veze s pravom i pravdom, to je politički motivirano

Komentara 4

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:02 19.11.2015.

Di češ Albanca doping .... jedini mu doping kad Vućić i Dačić dreknu da ne daju Kosovo - kolevku Srbije a ono ne mogu ni primirisat dolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije