JACEK KULIG

Ugledni skaut: Vušković je potencijal svjetske klase, Hrvat je novi Pique i nema nedostataka

Split: Susret Hajduka i Lokomotive u okviru 24. kola HNL-a
Miroslav Lelas/PIXSELL
17.03.2023.
u 11:16

Korpulentni branič je 24. veljače proslavio tek 16. rođendan, a samo dva dana kasnije odigrao je cijelu utakmicu za Hajduk, i to u najvećem derbiju protiv Dinama

Lovac na talente Jacek Kulig smatra kako će Hajdukov dragulj Luka Vušković biti novi Gerard Pique u budućnosti, u svojoj analizi napisao je kako 16-godišnji brat Marija Vuškovića nema većih nedostataka, idući je nasljednik Gvardiola i Josipa Šutala, a cijelu analizu napisao je na Football Talent Scoutu koji je vrlo čitan na društvenim mrežama. Vušković je tako jedan od rijetkih talenata koji su dobili čisti desetku i predviđa im se blistava karijera. 

U prvoj kategoriji za Vuškovića piše da je vrlo jak u dodavanju, pregledu igre, dvobojima, fizičkoj spremnosti, pozicioniranju, zračnim dvobojima i polivalentnosti. Mladog Hrvata je ocjenio jakim u tehnici, čitanju igre, taktičkoj inteligenciji i igranju s obje noge.

- Luka Vušković je proizvod slavne akademije splitskog Hajduka. Brat je također jako talentiranog braniča Marija, igrača HSV-a. Luku se smatra jednim od najtalentiranijih braniča njegove generacije u Europi. Predodređen je za nasljednika ostalih iznimno talentiranih hrvatskih braniča koji su se pojavili prošlih godina, kao što su Joško Gvardiol i Josip Šutalo. On je potencijal svjetske klase - smatra Kulig. 

Za Vuškovića se već neko vrijeme zanima Manchester City, a navodno je na meti talijanskog Milana jer Stefano Pioli cijeni mlade nadolazeće braniče. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

BL
blekpanther
14:53 17.03.2023.

Ako roditelji ne stisnu kočnicu bojim se scenarija malog Bradarića gdje ono sad igra?

BE
Berri
11:30 17.03.2023.

Obzirom na zadnju utakmicu protiv Gorice (krivac za 3 gola), i samo 3 utakmice u seniorskoj konkurenciji, rekao bih da je vrlo nezahvalno prognozirati da li će Vušković biti novi Pique. Primjerice, može se dogoditi da Vuškovića kupi Chelsea za 10 milijuna, da ga nakon 6 mjeseci, posude Getafeu, da nakon toga ode u Kotrjik i nakon toga završi u Troyesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije