NAŠLI SU GA

Uhićen navijač koji je razbio glavu igraču Istre u incidentu na Poljudu. Evo kakva mu kazna prijeti

Split: Hajduk i Istra susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL-a
Ivana Ivanovic/PIXSELL
07.09.2023.
u 16:18

Divljačkim potezom u 103. minuti utakmice između Hajduka i Istre 1961 raskrvario je glavu Ericu Bjorkanderu

Nakon pet dana istrage policijska uprava Splitsko-dalmatinska objavila je da je završila kriminalističko istraživanje vezano za utakmicu Hajduka i Istre (0:1), na kojoj je gostujući igrač Erik Bjorkandera pogođen staklenom bočicom u glavu tijekom slavlja pobjedničkog gola Istre, koji je u 103. minuti zabio Mateo Lisica. 

Nogometaš Istre zadobio je posjekotinu na glavi što je ubrzo sanirano, Hajdukova liječnička ekipa priskočila je u pomoć te riješila problem. 

- Nakon opisanog događaja započeli smo kriminalističko istraživanje, utvrđen je identitet osobe i 40-godišnji muškarac je doveden u službene prostorije radi provođenja istraživanja. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak 02. rujna 2023.godine oko 23:11 sati na gradskom stadionu Poljud, u natjecateljski prostor bacio staklenu bočicu koja je pogodila 27-godišnjaka koji je zadobio lakše tjelesne ozlijede.

VEZANI ČLANCI:

Opisanim ponašanjem 40-godišnjak je ostvario obilježja prekršaja iz članka 4. stavak 1. točka 6. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i danas je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu - objavili su iz PU-a. 

Bude li privedeni proglašen krivim, za bacanje predmeta u natjecateljski prostor ili gledateljski prostor sportskog objekta (Članak 39.a točka 1. Zakona) prijeti mu novčana kazna od 660 do 3310 eura ili zatvor od najmanje 30 do najviše 60 dana. Također, može mu se izreći zabrana dolaska na sportska natjecanja u određenom razdoblju. 

Komentara 5

21
215794
16:52 07.09.2023.

Ne napadam tog covjeka, kazna bi trebala biti barem godinu dana zatvora zabrana 5 godina dolaska na utakmice (To bi sigurno utjecalo na kulturu ponasanja i svi bi se osjecali bolje i sigurnije na sportskim i drugim dogadjajima svugdje je netko zrtveno janje za boljitak covjecanstva

ST
starsandstripes
16:45 07.09.2023.

ima li on kakvo ime i prezime ili...

ST
starsandstripes
17:16 07.09.2023.

da i će sad hajduk pokusati privatnom tuznom vratiti novac kojim ga je hns kaznio zbog ovog idiota....odgovor je neće...zasto...jednostavno jer presutno podrzava ovakve izgrede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije