Bilan slobodan igrač

Hrvatov ukrajinski klub odustao od Lige prvaka: Sav novac sada ide za vojsku

05.03.2022.
u 22:38

Prvo moramo dobiti rat, a tek onda dolazi sve ostalo - objasnio je svoj potez predsjednik Prometeja Volodimir Dubinskij koji je neko vrijeme mušku momčad držao u Češkoj

Bezobzirno vojno napadnuta Ukrajina ostala je i bez posljednjeg košarkaškog kluba koji se natjecao u europskim natjecanjima. Tako je odlučio Volodimir Dubinskij, predsjednik Prometeja iz Dnipra, koji je svoj klub, premda su dobro stajali na tablici svoje skupine (dvije pobjede i poraz), povukao iz Fibine Lige prvaka.

Providnošću svog čelnog čovjeka, prva muška momčad kluba bila je izmještena u Češku i prije no što je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio agresiju na Ukrajinu. No, i tom funkcioniranju s "rezervnog položaja" došao je kraj. Štoviše, svi pogoni ovog svojevrsnog sportskog društva (muški i ženski košarkaški klub, ženska odbojka) su raspušteni.

- Sav novac sada mora ići za našu vojsku. Prvo treba dobiti rat, a tek onda dolazi sve ostalo - objasnio je svoj potez Dubinskij koji je tako obveza oslobodio i bivšeg hrvatskog reprezentativca Miru Bilana (32, 213 cm).

- Predsjednik nas je sve raspustio što znači da mogu potražiti drugi klub. Zato neću niti krenuti prema Šibeniku nego ću ostati još koji dan u Pragu jer mi se čini da bih uskoro mogao potpisati za neki drugi klub - potvrdio nam je Bilan za čije usluge će se zacijelo naći zainteresiranih.

Naime, riječ je o vrlo kvalitetnom centru koji je prošlog mjeseca, baš u Ligi prvaka, odigrao i ponajbolju utakmicu u karijeri (38 koševa, 10 skokova). Osim toga, Bilanove poslovne interese zastupa Miško Ražnatović, trenutno najrazgranatiji europski košarkaški menadžer, kojemu ne bi trebao biti problem svom hrvatskom klijentu pronaći novi posao.


 

 


 


 


 


 


 


 

Ključne riječi

Komentara 1

RA
radolizem
00:25 06.03.2022.

Gotovo je to...ako klubovi odustaju, onda ta zemlja gubi rat. Rat je uvijek je pitanje borbenog morala. Vijetnamci, Afganistanci i Hrvati taj rat nikada ne bi izgubili. Nikada! Sve ruske vojnike i ukrajinsku petu kolonu bi "čistili". Ne znam ništa o Ukrajini i Rusiji, ne kužim povijest, ali znam da se na ovim stvarima gubi rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije