ŠTRAJK U VARAŽINU

Upitno odigravanje utakmice Varteksa i Istre

Varteks
Marko Jurinec/Pixsell
03.03.2010.
u 14:32

Zaposlenici Nogometnog kluba Varteks, među kojima je i nekoliko trenera iz omladinske škole, danas su pred stadionom varaždinskog prvoligaša započeli sa štrajkom.

Štrajkaju jer nisu primili plaće za punih sedam mjeseci, a zadnji novac koji im je sjeo na račun bio je sredinom prosinca prošle godine i to za mjesec srpanj.

Iako je predsjednik NK Varteksa Zlatko Horvat prije desetak dana na mirnom prosvjedu igrača, stručnog stožera, trenera i članova omladinske škole te zaposlenika kluba na varaždinskom glavnom trgu, obećao isplatu jedne, a možda i dvije plaće do kraja prošlog tjedna, to se ipak nije dogodilo.

- Ponovno želimo iznijeti naša tri zahtjeva, koja nisu niti radikalna, niti idu na štetu klubu, tek članovima kluba jamče njihova osnovna prava. Želimo da nam se ponovno obrati predsjednik Horvat i objasni zašto nisu ispunjena obećanja dana prošlog tjedna na mirnom prosvjedu. Drugi je zahtjev da se odredi dinamika isplate dugovanja i treće da se definiraju rokovi isplata – rekao je sindikalni povjerenik Ivan Črepinko.

Istaknuo je i mogućnost neodigravanja subotnje prvenstvene utakmice između Varteksa i Istre 1961.

- Ne znam hoće li biti osigurani tehnički detalji za odigravanje utakmice. Ljudi koji brinu o tim stvarima su u štrajku – dodao je Črepinko.

Na okupljanju zaposlenika pojavili su se i igrači seniorske momčadi.

- Ovdje su u znak solidarnosti. Igrači neće štrajkati. Takav je dogovor svlačionice. Mi ćemo prvenstvo odigrati do kraja – istaknuo je trener Damir Jagačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije