Sestrinski sraz

Serena blizu cilju, na putu žrtvovala i sestru

Serena Williams of the U.S. returns a shot to her sister and compatriot Venus Williams during their quarterfinals match at the U.S. Open Championships tennis tournament in New York, September 8, 2015.     REUTERS/Carlo Allegri
10.09.2015.
u 07:30

Prva tenisačica svijeta u polufinalu će igrati protiv Talijanke Roberte Vinci protiv koje ima 4-0 u međusobnim susretima

Prvi polufinalni par turnira tenisačica na US Openu čine Amerikanka Serena Williams i Talijanka Roberta Vinci. Serena je u novom sestrinskom dvoboju pobijedila Venus sa 6:2, 1:6, 6:3, dok je Roberta bila bolja od naturalizirane Francuskinje Kristine Mladenović sa 6:3, 5:7, 6:4.

Ne umanjujući kvalitetu 32-godišnje Talijanke, trenutačno 43. tenisačice svijeta, koja je u karijeri osvojila devet turnira, sve osim pobjede godinu dana starije prve tenisačice svijeta bilo bi u četvrtak veliko iznenađenje. Posebno ako se zna da je omjer u međusobnim susretima 4-0. Naravno, za Serenu.

Serena je na korak od rijetkog pothvata – osvajanja sezonskog Grand Slama, što je pošlo za rukom Steffi Graf 1988. – i na putu ostvarenja tog cilja, kao što se vidi, nije imala milosti ni prema sestri. A kamoli će prema Roberti.

– Venus mi je bila najteža suparnica u karijeri. Igrala sam protiv sestre, ali i protiv sjajne natjecateljice, tako da mi nije bilo lako – rekla je Serena kojoj je to bila 33. pobjeda u nizu na Grand Slam turnirima.

Venus je "imala razumijevanja" za sestru:

– Nije zabavno izgubiti, ali istinski sam uzbuđena zbog Serenine prilike da osvoji sva četiri velika turnira u istoj godini – napomenula je 35-godišnja Venus koja je nakon pet godina stigla do četvrtfinala US Opena.

U međusobnim dvobojima Serena protiv Venus sada vodi sa 16-11.

>> Serena stigla na korak od teniske besmrtnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije