SP U NJEMAČKOJ Hrvatsku će u prvom krugu pratiti oko pet tisuća navijača

Uskoro stižu nove ulaznice za hrvatske navijače

nog-01-txt.jpg
import
13.03.2006.
u 18:52

Ako ste od onih (ne)sretnika koji su se domogli ulaznice za susret hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u u Njemačkoj, koju ste kupili preko HNS-a, a u međuvremenu ste, primjerice, saznali da će vam supruga roditi baš u vrijeme susreta s Japanom i željeli biste tom činu prisustvovati, onda se s kartom za utakmicu možete slikati, jer ne postoji mogućnost da je vratite nazad i prenesete na nekog drugog.

Ako ste je kupili preko Fife, onda postoji mogućnost da dobijete povrat novca ili da je prenesete na nekog drugog, a to će biti izvedivo od 27. travnja kada će na Fifinu portalu biti postavljen poseban link za obavljanje takvih transfera.

- Imali smo dosta upita o tome, ali za sada to nije izvedivo. Pobunili su se i neki drugi savezi, pa smo iz Fife dobili odgovor da će se o tome raspravljati na sljedećem sastanku Organizacijskog odbora. Bude li dopuštena ta mogućnost, bit će izvediva po strogim pravilima - kazao je glavni operativac za ulaznice pri HNS-u Nikša Martinac.

Hrvatsku će na sva tri susreta u skupini SP-a u Njemačkoj pratiti 4921 navijač koliko ih je ulaznice kupilo preko internetske lutrije. Međutim, ta brojka nije konačna jer će se za nekoliko dana pojaviti još jedan manji kontingent karata (500 za Brazil i po 250 za Japan i Australiju) koje se neće naći u prodaji, već će se spuštati crta na listi onih koji su se već prijavili.

To, doduše, ne znači da će onaj tko se nalazi prvi ispod crte i gledati, primjerice, utakmicu s Brazilom. Naime, ako ste se prijavili za četvrtu, najjeftiniju kategoriju ulaznica, a u prodaji se nađu samo prve tri, do nje će doći onaj tko je prvi na listi čekanja za njih. Imate li pak viška novca, od jučer su u prodaji preko HNS-a najskuplje ulaznice, one u ložama. Za susret s Brazilom valja izdvojiti 1400/1500 eura, za Japan 2200/2400, a za Australiju 1000/1100 eura.


Sedam pravila za zamjenu

Dopusti li Fifa zamjenu ulaznica, za one koji su ih kupili preko HNS-a vrijedit će ista pravila kao i za one koji su ih kupili preko Fife. Karte će se moći zamijeniti unutar članova obitelji, u slučaju bolesti vlasnika ulaznice ili bolesti i smrtnog slučaja u obitelji, nekog drugog osobnog razloga, nemogućnosti dobivanja vize za Njemačku, zabrane putovanja, ekstremnih situacija kao što su prirodne nepogode, ratovi, politički nestabilne situacije, epidemije... Za sve slučajeve tražit će se posebna dokumentacija.
(vbr)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije