VELIKI TO PODRŽAVAJU

Uvedena važna promjena koja će riješiti Modrićev slučaj za sljedeće ljeto, namjere će biti jasne

Champions League Lille vs Real Madrid FA
Foto: Firas Abdullah
1/3
04.10.2024.
u 07:58

Bude li Modrić imao želju produžiti ugovor s Realom za još godinu dana, odnosno bude li ta želja obostrana, njegov bi se slučaj mogao riješiti i prije lipnja

Važnu, baš jako važnu odluku donijela je krovna svjetska nogometna federacija. FIFA je naime, uvela poseban ljetni prijelazni rok za 2025. godinu. On će trajati od 1. do 10. lipnja iduće godine, a njime će biti obuhvaćeni samo oni klubovi koji budu nastupali na novom, redizajniranom Svjetskom klupskom prvenstvu.

Među njima je, jasno, aktualni europski prvak, madridski Real. Španjolski sastav bit će jedan od 32 svjetska kluba koji će se od 15. lipnja do 13. srpnja natjecati na turniru u SAD-u. Posebno je to važno naglasiti zbog statusa Luke Modrića, čiji aktualni ugovor ističe 30. lipnja 2025. Pod uvjetom da Modrić do tada ne potpiše novi ugovor s Realom do 2026. godine, njegova bi suradnja s kraljevskim klubom isticala točno na polovici turnira, što znači da ne bi mogao igrati kasniju fazu. Stoga, FIFA je odredila da se igrači kojima ugovori ističu krajem lipnja neće moći ni registrirati za klupsko SP ako do njegovog početka ne potpišu nove ugovore. Time se želi izbjeći upravo to da igrači odu iz jednog kluba usred turnira i eventualno potpišu za drugi, koji također igra to isto natjecanje.

Dakle, od 1. do 10. lipnja igrače će od europskih klubova moći kupovati Real Madrid, Manchester City, Bayern, Borussia Dortmund, PSG, Inter, Chelsea, Porto, Benfica, Atletico Madrid, Salzburg i Juventus. Oni mogu kupovati i registrirati igrače ranije od ostalih, kojima prijelazni rok uglavnom počinje 1. srpnja. Uglavnom, bude li Modrić imao želju produžiti ugovor s Realom za još godinu dana, odnosno bude li ta želja obostrana, njegov bi se slučaj mogao riješiti i prije lipnja, kako bi s momčadi mogao na klupsko SP. Namjere će biti jasne puno ranije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije