NLB LIGA Zadra u 10. su kolu svladali FMP sa 88-53

Uvjerljiva pobjeda Zadra protiv FMP-a

16.12.2008.
u 11:37

Zadar je pred oko 4000 gledatelja u Dvorani Krešmira Ćosića iako oslabljen neočekivanom lakoćom "razbio" ekipu FMP-a. Momčad iz Železnika povela je 9-0 već nakon nešto manje od dvije minute i kada su neki pomsilili da bi Zadar bez Malika Dixona, Marlona Garnetta i Damira Ranlčića mogao imati velikih problema s mladom ekipom FMP-a "dogodio se" Juby Johnson.

Zadar je ponajviše zahvaljujući njemu nakon minus devet naprvbio seriju od 24-2, zaključujući prvu četvrtinu vodstvom 24-13. Nastavio je Zadar na čelu s Juby Johnsonom i u drugoj četvrtini brisati parket s nemoćnom ekipom FMP-a, a kada je Aco Petrović u 16. minuti izvadio Johnsona Amerikanac je imao 24 košta naspram FMP-ovih svega 19.

Tada se Zadar ulaskom mladaca Tonija Prostrana i Šime Olivarija donekle opustio dozvolivši FMP-u seriju od 7-0, no na krilima odličnog Hrvoja Perića i neumornog Ivanova Zadar je poluvrijeme zaklujučio s plus 17.

U drugom poluvremenu zadarsku seriju nastavio je Rok Stipčević, ali ponovno i Perić i Ivanov i razlika je neprestano rasla u korist Zadrana do 68-38 na kraju treće četvrtine. Dali su potom ponešto i Tome Ružić i Jere Macura i Zadar je lakoćom zaključio utakmicu s konačnih 88-53.

Kod Zadrana najviše koševa i to 26 dao je Juby Johnson, a dvocifreni su još bili Perić i Stipčević s 14, te Ružić s 12 koševa. Kod FMP-a 13 koševa je dao Čović. Kolika je jučer bila razlika u korist Zadra pokazuje i valorizacija od 125-17 u korist Zadra. Aco Petrović je rekao da je očekivao da će imati puno težu utakmicu, no priznao je da je imao izrazito dobro raspoloženu svoju ekipu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije