Dinamov deja vu

Uz Mamića, ni Mourinho ne može pomoći plavima

'23.04.2011., Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 26. kola Prve HNL izmedju GNK Dinamo - NK Osijek.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
08.05.2011.
u 20:39

Najbolja Mamićeva odluka ove sezone bila je da ne ide na utakmice. Čim se vratio, odmah je izbio skandal.

Vaha je, naravno, a ne Mamić, kriv što Dinamo nije prezimio u Europi, što je igrao loše i što nije bilo publike. Ali, sve to ne amnestira Mamića od krivnje za raskol s trenerom, jer njegova reakcija u poluvremenu utakmice s Interom bila je - skandalozna.

Zavjet na gospoštinu

Podsjetimo, na isti je način u siječnju 2008. godine upao u svlačionicu Ivankoviću na dvoranskom prvenstvu i potjerao ga iz Dinama. Zar se tako ponaša dužnosnik koji sebi tepa da je Beckenbauer, Galliani? Nije li se nakon proslave 100. rođendana plavih zavjetovao da će se ubuduće uvijek ponašati gospodski! Ili smatra da je bio izrazito uglađen time što Vahu pred igračima nije nokautirao, nego samo barbarski vrijeđao?

Najbolja Mamićeva odluka ove sezone bila je da ne dolazi na utakmice. Eto, čim se vratio, napravio je skandal. Ako je nedavno kazao kako je bila hrabrost dovesti tako velikoga trenera, onda se, uza sve Vahine mane, mogao suzdržati od divljanja, barem do kvalifikacija za Ligu prvaka.

Uostalom, za tu misiju ga je i angažirao i sa 75.000 eura mjesečno učinio Vahu najbolje plaćenim zaposlenikom u Hrvatskoj. Nitko ga još nije "zavaljao" tako kao Halilhodžić.

Uz takvoga, iskričavoga, hirovitoga, neobuzdanoga gazdu, posve je nevažno tko će nakon Vahe sjesti na Dinamovu klupu, ne bi mu pomogao ni Mourinho. Jer, sve je već viđeno, sve tako predvidivo. Bit će to trener koji je kod Mamića već radio, osvojio naslov ili kup, potom popio porciju uvreda i otišao uz dobru otpremninu. Trajat će najdulje 12 mjeseci i opet se pokupiti podvijenoga repa, "što je meni ovo trebalo, još jednom".

Nije želio u Međugorje

Usput, procurili su još neki detalji burnoga odnosa Mamića i Halilhodžića u posljednjih nekoliko mjeseci. Prvi čin te drame bio je poraz od PAOK-a u Zagrebu, nakon kojega se Mamić zgrozio nad trenerovim brljotinama. Sljedeći put Vaha mu je stao na žulj kada je otpisao Mamićeve igrače Calella i Ademija, ali ih mu je gazda nekako ipak uspio nametnuti da ih povede za zimske pripreme.

Također, priča se kako je Vaha odbijao mogućnost pripremanja u Međugorju, iako je to stara Dinamova baza. Netrpeljivost je kulminirala kada Vaha nije poslao igrače na misu u katedralu, a nedugo potom Mamića je ponizio kada mu u svlačionici, nakon pobjede nad Osijekom, nije želio dati ruku za ostanak. Sve ostalo je već povijest.

Komentara 50

PO
Ponosnamojaje
06:49 09.05.2011.

hvala ti Mamicu, sto si ga otjera!!! To je prva dobra stvar sto si napravijo za Dinamo!!! Neka se goni u PM onaj B..............

DA
dahna
06:49 09.05.2011.

Novinari prestanite pisati o Mamicima

DI
dr-ivek
01:36 09.05.2011.

hahaha jwayne :))) Da nije istina to što pišeš bilo bi smiješno, ovako je i žalosno i smiješno :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije