NHL ZVIJEZDA

Užas i tuga u Americi! Slavni sportaš poginuo noć prije sestrinog vjenčanja

FILE PHOTO: NHL: Columbus Blue Jackets at Montreal Canadiens
Foto: David Kirouac/REUTERS
1/2
Autori: vecernji.hr, Hina
30.08.2024.
u 22:00

"Columbus Blue Jackets su šokirani i shrvani ovom nezamislivom tragedijom. Johnny nije bio samo veliki hokejaš već, što je još važnije, suprug, otac, sin, brat i prijatelj pun ljubavi", objavio je klub za koji je Gaudreau igrao posljednje dvije sezone

NHL igrač Johnny Gaudreau (31) i njegov brat Matthew (29) smrtno su stradali u prometnoj nesreći, kad je na njih naletio automobil dok su se vozili biciklima na cesti u New Jerseyju, objavila je policija. Tragična nesreća dogodila nedaleko Philadelphije, uoči vjenčanja njihove sestre, koje je trebalo biti održano u petak. Prema navodima policije, dvojicu braće Gaudreau udario je automobil marke Jeep Grand Cherokee, dok je pokušavao mimoići dva sporija vozila. Vozač je optužen za usmrćivanje dvije osobe, a sumnja se da je bio pod utjecajem alkohola. Povrh svega, tragedija se dogodila noć prije vjenčanja njegove sestre.

Johnny Gaudreau je u NHL ušao 2013., nakon što je 2011. izabran na draftu. Odigrao je devet sezona u Calgary Flamesima te dvije za Columbus Blue Jacketse. Prije dolaska u najbolju hokejašku ligu svijeta, Gaudreau je igrao za Boston College.

GALERIJA Đoković uživao na jahti u Hrvatskoj, a čovjek pokraj njega je gnjusnim potezom šokirao javnost

FILE PHOTO: NHL: Columbus Blue Jackets at Montreal Canadiens
1/8

"Columbus Blue Jackets su šokirani i shrvani ovom nezamislivom tragedijom. Johnny nije bio samo veliki hokejaš već, što je još važnije, suprug, otac, sin, brat i prijatelj pun ljubavi. Jako će nam nedostajati i učinit ćemo sve što možemo da podržimo njegovu obitelj i jedni druge kroz ovu tragediju", objavio je klub za koji je Gaudreau u posljednje dvije sezone postigao 33 pogotka i imao 101 asistenciju.

U 11 sezona u NHL-u postigao je 243 gola i imao 500 asistencija. Sedam puta je biran u All-Star momčad. Pet puta je nastupio za američku reprezentaciju na svjetskim prvenstvima i bio vlasnik dva rekorda: sa 43 boda i 30 asistencija u utakmicama na svjetskim prvenstvima bio je najbolji američki reprezentativac, nadmašivši Patricka Kanea u obje kategorije na ovogodišnjem SP-u, na kojem je reprezentacija SAD-a osvojila peto mjesto. Povjerenik NHL-a Gary Brettman rekao je da je liga "šokirana i ožalošćena" Gaudreauovom tragičnom smrću.

VIDEO Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije