18.09.2021. u 19:00
Nevjerojatna završnica. Slaven je sve imao u svojim rukama, ali prekidi su im prevelika rak rana. Istra je izjednačila iz kornera u 95. minuti susreta

Prvu domaću utakmicu na klupi Slaven Belupa Zoran Zekić neće tako skoro zaboraviti. Naime, u zadnjoj minuti, gotovo u zadnjoj sekundi susreta su prosuli bodove u Koprivnici. Istra je uspjela izjednačiti iz posljednjeg kornera u 95. minuti utakmice za konačnih 1:1.

U prvom dijelu je Istra bila dominantnija. Već u 2. minuti je imala dobru priliku, a nakon toga držala loptu u svojim nogama, iako nije stvarala posebne prilike za gol. Slaven nije bio na svome maksimumu, ali Glavčić je lijepo pokušavao iz slobodnjaka, ali mu je uvijek nedostajalo nekoliko centimetara gola. 

U 40. minuti susreta Rafa Navarro ruši Brkovića kao zadnjeg igrača u izglednoj prilici za gol i zarađuje izravan crveni karton nakon pregleda VAR-a. 

Ipak, na pauzu se odlazi s rezultatom 0:0, a onda utakmica 'počinje' u drugom dijelu. Odmah po povratku na travnjak, u 49. minuti Slavenov golgeter Ivan Krstanović zabija s bijele točke za 1:0 čime se izjednačio s Joškom Popovićem. Njih dvojica sad dijele treće mjesto na vječnoj ljestvici strijelaca HNL-a.

Odmah je domaćin 'prodisao', igrao lakše, dominantnije. Statistika se kretala u smjeru domaćina, nizale su se prilike za gol, ali je nedostajalo preciznosti. Istra se samo trudila obraniti kako s igračem manje ne bi primili još golova, ali se onda dogodilo neočekivano u zadnjim trenucima susreta. 

Nakon što je Čović hvatao dvije sjajne prilike iz Istrinog slobodnjaka, gosti još imaju korner, a prekidi su poznati kao rak rana Slavena. Druga stativa je prazna, Čović na sredini s igračem na leđima, a domaći braniči ukopani kao da su im noge u živom pijesku. Lak zadatak da u jednom 'fliperu' lopta pronađe put u gol. Upisao se prvijenac Mauru Perkoviću.

Slaven Belupo
Krstanović 49' (11m)
1-1
Istra 1961
Perković 90'+5'
HNL, 17:00, Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš', Koprivnica
90' + 5'

Nevjerojatno! Istra je uspjela izjednačiti. Kraj susreta.

90' + 4'

Radi na centru faul Monjac i Istra ima odličnu priliku za gol, a znamo kako je Slaven loš s prekidima. Odličan ubačaj, ali Čović je dva puta zaustavio sjajne pokušaje gostiju. 

90'+3'

Loše izveden korner. Na kraju je slobodan udarac za Istru.

90'+3'

Bila je sada jedna dobra prilika za Slaven koji je mogao sve riješiti da je zabio, ali odlazi lopta van terena. Korner je za domaće.

90'

Igrat će se još najmanje četiri minute sudačke nadoknade.

86'

Ušli smo u samu završnicu susreta. Slaven pokušava zadržati prednost bez većeg rizika, a Istra žuri kako bi se možda stigla spasiti.

75'

Ne odustaje Slaven Belupo. Gol ga je probudio i traže povećanje prednosti. Još je dovoljno vremena za to, ali u šutevima Zekićevih igrača za sada nema dovoljno preciznosti. 

Zaleđe
75' (Zaleđe)

Izlazi Mahmud, ulazi Lisica, a Paracki će ući kod Slavena, izašao je Brković.

Zamjena
68' (Zamjena)

Izmjena u momčadi Slaven Belupa. Izlazi Zapata, ulazi Monjac.

Zamjena
67' (Zamjena)

Nova promjena kod Istre. U igri je Mišković umjesto Drene Belje.

57'

Nakon ubačaja s desne strane Krstanović je zabio glavom, ali zbog faula u napadu Lovrić je poništio gol.

52'

Živnula je utakmica! Činilo se kao da je Istra imala fenomenalnu priliku upravo pred vratima domaće momčadi, ali sudac podiže zastavicu i kaže da je bilo zaleđe, koje se, moramo priznati, baš i nije vidjelo preko malih ekrana. 

18.09.2021., Koprivnica - Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, NK Slaven Belupo - NK Istra 1961. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Gol
49' (Gol)

GOOOL! Krstanović je precizan s bijele točke. Svoj 111. pogodak u HNL-u i osmi Istri u dresu Slaven Belupa zabio je duvanjski golgeter.

47'

Evo penala za Slaven Belupo!

46'

Početak drugog dijela. Serderov izlazi, ulazi Hujber u redoima Istre.

Poluvrijeme
45' + 3' (Poluvrijeme)

Kraj je prvoga dijela u Koprivnici. Brković je poslao loptu iz slobodnjaka u ruke Lučića, ali nedovoljno jako da bi ušla u mrežu. Statistički gledano, Slaven je imao sedam udaraca, dva u okvir, a Istra dva udarca od toga jedan u okvir. Svejedno, čini se da ne gledamo najbolji nogomet niti s jedne strane ovoga susreta.

45'

Igrat će se još tri minute.

41'

Glavčić iz slobodnog udarca! Opet pored gola! 

Crveni karton
40' (Crveni karton )

I evo promjene odluke! Poništen je žuti i 'darovan' crveni izravni karton. Zadnji igrač obrane faulirao je zadnjeg igrača u napadu. Istra je s igračem manje. 

38'

Ipak provjerava Lovrić je li ovo bilo za crveni karton. Vidjet ćemo što kaže VAR. 

Žuti karton
37' (Žuti karton )

Odlična kontra Brkovića nakon što je Zapata uzeo loptu. Traži Krstanović i crveni karton jer je to bio posljednji Slavenov igrač, ali Lovrić se ne hvata za džep. Bit će slobodni udarac i žuti karton za Navarra.

35'

Stanjio se posjed lopte Istre. Bio je 60:40, a sada je 55:45. Ostalo je manje od 10 minuta do kraja poluvremena, a promjene rezultata nema. Čuje se klupa Slavena kako viče: Ajde, više agresivnosti, ajmo igrat, ajde! 

28'

Puca Zapata s lijeve strane, ali nije bilo opasnosti za Lučića. Lopta je otišla predaleko, a uz to je bila i slaba. 

26'

Lijepu je priliku iz slobodnog udarca imao Glavčić, ali je lopta očešala desnu vratnicu s vanjske strane. Ostaje 0:0 u Koprivnici. Čini se da se Slaven napokon budi.

20'

I u posljednjih 10 minuta inicijativu i dalje ima Istra. Bez konkretnijih prilika na obje strane...

12'

Traže domaćini sada penal, ali Lovrić kaže - ništa od toga. Bande je imao jako visoko podignutu nogu u skoku dok je ususret njemu išao Goda i tako dobio udarac po glavi. Iako se srušio i iako je domaća klupa odmah skočila, nisu farmaceuti dobili priliku pucati s bijele točke.

10'

Slaven Belupo nije uspio nametnuti jak presing. 

SLUŽBENI SASTAVI

2'

Imala je Istra odma jednu opasnu prilliku, ali je sve očistio golman domaće momčadi. 

Početak
1' (Početak)

Počeo je susret u Koprivnici. Prvi domaći za Zorana Zekića kao trenera faramaceuta. 

GONZALO GARCIA

- Sutra nas očekuje teška utakmica protiv teškog protivnika. Imaju jaku ekipu i novog trenera, sigurno će se boriti za bodove. Mislim da će biti fizički jaka utakmica, no s naše strane želimo imati jak fokus i kontrolirati utakmicu, biti agresivni i napadati, poručuje Gonzalo Garcia.

KAZNA ISTRI

NK Istra 1961 kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Hajduk. Gostujući navijači, smješteni na južnoj tribini, u 58. minuti koriste jednu petardu poslije pogotka, od 73. do 74. minute zapaljene su tri baklje, od 81. do 82. minute zapaljeno je 9 baklji, od čega su u teren za igru ubačene tri i jedna dimna naprava. U 82. minuti dogodio se jednominutni prekid igre.

SUCI

Suci: Zdenko Lovrić, Dino Knez, Kristijan Novosel
Četvrti sudac: Andrej Burilo

ZORAN ZEKIĆ

– Želim da budemo još bolji, brži, okomitiji i da pokažemo da je ovo naš teren. Moramo uživati u nogometu, a uživaš kada ga igraš odgovorno, napadački, s presingom… Svaki igrač mora razmišljati i živjeti svoju ulogu, ne samo onaj u prvoj momčadi nego apsolutno svi.

NAJAVA

Zoran Zekić solidno je otvorio svoj mandat na klupi Slavena. Prvi ispit bio je težak - Rijeka, gostujući teren. Farmaceuti su poveli, ali u drugom poluvremenu otkrili svoju najveću boljku - prekide. Navijači iz Koprivnice nadaju se da je Zekić to uspio ispraviti i da će protiv, ipak lakšeg protivnika, Istre, biti moćniji i uzeti tri boda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije