Kvalifikacije za Euro

Hrvatska U-21 remizirala s Gruzijom i kompromitirala šanse za odlazak na Euro

Hrvatska U21 - Švedska U21
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
06.09.2016.
u 19:22

Hrvatska U-21 reprezentacije vodeća je u skupini s 20 bodova, dva više od Švedske i tri od Španjolske, ali obje reprezentacije koje nas prate imaju utakmicu manje.

Mlada hrvatska reprezentacija (do 21 godine) u iznimno važnoj kvalifikacijskoj utakmici remizirala je u gostima s Gruzijom (2:2) i kompromitirala šanse za odlazak na Europsko prvenstvo.

Utakmicu smo otvorili katastrofalno, već u drugoj minuti Papunašvili je iskoristio loše reakcije naših igrača i šokirao izbornika Gračana i njegov stožer. teren je bio očajan pa je našim trebalo neko vrijeme da uspostave kontrolu na terenu, što se ipak dogodilo sredinom prvog dijela kada smo nanizali nekoliko prilika. Do izjednačenja je došlo u 43. minuti, nakon ubačaja Milića s lijeve strane, loptu je u mrežu pospremio povratnik u prvih 11 Stipe Perica. Nakon toga ćorić je promašio veliku priliku za preokret pa se s 1:1 otišlo na odmor. U nastavak smo ponovno krenuli uspavano i loše, što je iskoristio Kačarava i vratio u prednost gruziju koja je igrala za ponos jer je šanse za Euro u Poljskoj davno izgubila.

U 61. minuti Perica je ponovno pokazao da je u sjajnoj formi i svojim drugim golom ponovno vratio nadu u preokret, ali više od toga naši nisu mogli i završilo je 2:2.

Hrvatska U-21 reprezentacije vodeća je u skupini s 20 bodova, dva više od Švedske i tri od Španjolske, ali obje reprezentacije koje nas prate imaju utakmicu manje. Do kraja Španjolci još igraju protiv San Marina u gostima te doma protiv Estonije, dok će Švedska prvo u Estoniju, a 10. listopada u zadnjem kolu dočekuje Hrvatsku. Na Euro idu pobjednici svih devet skupina, a u dodatne kvalifikacije još četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

>>Ćorić: Ne trebamo se bojati Gruzijaca, želimo tri boda više od ičega

Gruzija U21 - Hrvatska U-21: 2:2 (Papunašvili 2', Kačarava 50' / Perica 43', 61')

90' Gotova je utakmica, Gruzija i Hrvatska odigrale su 2:2.

88' Još je malo do kraja susreta, sve je manje nade u pobjedu...

61' GOOOOOL! Stipe Perica zabija svoj drugi gol na utakmici, rezultat je 2:2

57' Milić je odlično pucao s ruba kaznenog prostora, ali otišlo je malo iznad grede

50' Opet smo loše otvorili, Gruzija je još jednom to iskoristila i vodi 2:1, Kačarava je zabio.

46' Počelo je drugo poluvrijeme

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Gruzija - Hrvatska 1:1. Loše smo otvorili, ali kasnije smo se ipak oporavili i izjednačili preko perice, a mogli smo i s vodstvom na odmor.

45' Kakva prilika! Ćorić je išao sam na vratara Gruzije, ali mu je ovaj obranio

43' GOOOOOOOL! Napokon smo izjednačili, Perica je zabio! Milić je ubacio s lijeve strane, a Perica loptu pospremio u mrežu.

30' Pola sata je prošlo, Hrvatska i dalje gubi. Naši igrači još nisu dosegli radnu temperaturu, nadamo se da će ubrzo krenuti s boljom igrom

16' Kakva prilika za Hrvatsku! Nakon ubačaja s lijeve strane Tudor je ostao sam u kaznenom prostoru, ali je loše pucao glavom i lopta je otišla pokraj gola

8' Teren je katastrofalan, ali našima to ne smije biti izgovor. Međutim, još uvijek se na njemu nisu snašli.

2' Kakav loš početak utakmice, Gruzija je povela već u prvom napadu! Papunašvili je kaznio lošu reakciju naših igrača...

0' Sastavi:

GRUZIJA: Kupatadze; Čabaradze, Conibladze, Tabidze, Ubilava; Cincade, Papunašvili, Gvilia, Kitiešvili, Karaišvili; Kačarava

HRVATSKA: Livaković; Bartolec, Ćaleta - Car, Perić, Milić; Pavičić, Vlašić, Rog, Ćorić, Tudor; Perica

Komentara 11

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
20:43 06.09.2016.

Šta ste se svi uzjogunili odmah,mlada reprezentacija ionako služi kao filter prije ulaska igrača u A reprez. Ne kažem da je nebitno ako se ne ode na natjecanje ali primarno je proizvesti igrača za seniorsku repku.Ako pogledate sastav vidjet ćete da je nedostajalo 6-7 igrača koji imaju pravo igrati za ovaj uzrast ali su priključeni seniorima,evo na prvu znam da nisu bili Halilović,Pjaca,Jedvaj,Radošević,Kovačić,Pašalić ...Znači da je savezu u interesu pošto-poto napraviti rezultat sa mladom repkom onda bi ovi svi bili danas na terenu u Gruziji.Dakle nema panike i nije istina da nemamo budućnost,nego baš suprotno,imamo sjajne mlade igrače koji će dostojno zamjeniti današnje nositelje igre.

3M
3Marsijanac
18:21 06.09.2016.

Kakav anti-nogomet.Izbornik je postavio Corica kao isturenog napadaca pa on trci bez veze okolo ( kao Mandjo) . Coric je u zadnjoj minuti sam samcat isao na vratara i nije zabio. Rog je stvarno igracina , nije ni cudo sto je Napulj za njega platio tolike milijune.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:35 06.09.2016.

Isti problem kao i kod seniora, nitko me ne može uvjeriti da samo dinamo, lokomotiva i nešto hajduk čine reprezentaciju, zar je moguće da niti jedan nogometaš iz Osijeka, Rijeke... ili bilo kojeg drugog mjesta u Hrvatskoj nije kvalitetan za igrati za reprezentaciju nego uglavnom lokomotiva i dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije