SRETNO, BORISE

Krčmar izgubio od dvostrukog svjetskog prvaka u osmini finala SP-a. Igrao je sjajan pikado meč

Zagreb: Prvenstvo Hrvatske u pikadu
Jurica Galoic/PIXSELL
29.12.2023. u 21:14
Hrvatska pikado senzacija Boris Krčmar u Londonu od 20.10 sati nastupa u 3. kolu SP-a u pikadu protiv Škota Garyja Andersona, 21. igrača na svijetu.
KRČMAR
1-4
ANDERSON
SP U PIKADU, 20.10, LONDON
4:1

Anderson je stigao do trećeg lega te svladao našeg pikadista i prošao u osminu finala SP-a. 

Opet je Boris imao šansu uzeti leg, ali je nije iskoristio. Anderson vodi 2:0 u 5. setu i na set je od pobjede. 

1:0 vodi Anderson u petom setu, ne popušta. 

3:1

Krčmar igra jako dobro, ali iskusni Anderson igra perfektan pikado te ima 3:1 u setovima, igra se tko prvi dođe do četiri. 

Krčmar je izašao i pogodio 'bull' te smanjio na 2:1 u 4. setu. 

Opet je bio blizu Boris, ali Anderson vodi 2:0 u 4. setu. 

Anderson je kaznio Krčmarovu pogrešku te vodi 1:0 u 4. setu. 

1:2

Anderson je uzeo treći set. 

Na 2:2 je poravnao Krčmar u 3.setu!

2:1 vodi Anderson u 3. setu, ali Krčmar se sjajno drži. 

Krčmar je sjajnim legom poravnao na 1:1 u 3. setu. 

1:0 vodi Anderson u trećem setu. 

1:1

Iako je imao dosta prilika, Krčmar nije zadržao mirnoću i osvojio leg, Anderson je izjednačio na 1:1 u setovima. 

Break radi Anderson i sada baca za set, vodi 2:1 u legovima. 

Anderson je poravnao na 1:1 u legovima 2. seta. 

Sjajno igra Krčmar i vodi 1:0 u legovima drugog seta. 

1:0

Krčmar je osvojio prvi set protiv dvostrukog svjetskog prvaka Andersona! Za izlazak je pogodio je trostruko 20, trostruko 17 i za kraj 'bull'.

Break na break, odlična igra obojice, Anderson je izjednačio na 2:2. Malo je falilo Borisu da povede 1:0 u setovima. 

Bravo Borise! Krčmar je izašao i vodi 2:1 u legovima prvog seta. 

Anderson se vraća u prvi set, sada je 1:1 u legovima. 

Krčmar je poveo u prvom legu prvoga seta i napravio break, sjajno otvaranje. 

Slijedi kratko zagrijavanje, a onda počinje meč karijere Zagrepčanina. 

Službeni spiker predstavlja našeg Krčmara i Andersona prije početka meča u krcatoj dvorani. 

POČINJEMO

Sve je spremno za večerašnji spektakl u londonskom Ally Pallyju. Anderson je pogodio bliže sredini i prvi će otvoriti večerašnji meč. 

KRČMAR ZA VL

Boris Krčmar, najbolji hrvatski pikadist, nastupit će večeras u trećem kolu Svjetskog prvenstva, a suparnik mu je legendarni Škot Gary Anderson. Ove godine dvaput su igrali i dvaput je slavio Anderson koji trenutačno igra u Professional Darts Corporation. On je bivši BDO i WDF svjetski broj jedan te dvostruki PDC svjetski prvak, koji je osvojio naslov 2015. i 2016. Njegov nadimak je "Leteći Škot" po poznatom škotskom parnom vlaku.

– Taktika za večeras? Nema je. Moram igrati dobro, moram tražiti velike izlaze. Uglavnom, dat ću sve od sebe pa kako ispadne. I ovo što sam do sad napravio velik je uspjeh – rekao je Krčmar koji je između drugog i trećeg kola nakratko napustio London i otišao kući u Zagreb. Bilo bi previše slobodnih dana da sam ostao, a i htio sam Božić provesti u Zagrebu s obitelji. Taj put London – Zagreb – London nije me ni najmanje umorio. Let traje dva sata. Inače, u Zagrebu nisam uopće trenirao. Odmorio sam se i u Londonu sam odradio nekoliko treninga. Sa mnom je ponovno došla supruga Jelena koja je prvi put uživo gledala Svjetsko prvenstvo u klasičnom pikadu kada sam igrao u drugom kolu. Inače, išla je sa mnom na nekoliko turnira po Aziji, ali u elektronskom pikadu. Supruga je zaposlena, a zbog Svjetskog prvenstva u Londonu uzela je godišnji odmor do 8. siječnja – istaknuo je Krčmar.

Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE

NAJAVA

Najbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar danas će nastupiti u 3. kolu PDC Svjetskoga prvenstva u pikadu. Protivnik mu je velikan sporta, Škot Gary Anderson, 21. pikadist svijeta i dvostruki svjetski prvak (iz 2015. i 2016. godine). Osim toga, triput je igrao finala, posljednje prije dvije godine.

"Jako sam sretan. Prvi sam put prošao drugo kolo u petom nastupu na Svjetskom prvenstvu. Znam da mogu pobijediti bilo koga ako igram dobro i izgubiti od svakoga ako igram loše. Gary Anderson jedan je od najboljih, znam da će biti teško, ali mogu pobijediti bilo koga ako budem igrao dobro", rekao je Krčmar nakon pobjede nad Dirkom van Duijvenbodeom u prošlom kolu.

Novo kolo donosi i nova pravila. Prva dva kola igrala su se na tri dobivena seta. Treće i četvrto igraju se na četiri dobivena što dodatno otežava put do pobjede za oba pikadista. Meč možete gledati u izravnom prijenosu na Sportskoj televiziji od 20.10. Krčmarov meč je četvrti po rasporedu.

Prema kladionicama Škot je veliki favorit u današnjem ogledu. Koeficijent na Andersonovu pobjedu je 1,20, dok je Krčmarov koeficijent 4,00

Komentara 7

PO
poluprovokator
00:16 30.12.2023.

Odličan uspjeh!

Avatar Tombstone
Tombstone
21:54 29.12.2023.

Bravo Borise!!!

Avatar majkuvam
majkuvam
17:12 30.12.2023.

Igrao je dobro ali je Anderson ovog dana igrao u najboljem izdanju.Ako bude konstantno ovako ili još malo bolje igrao,bit će za godinu dvije među top 20 na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije