VEČERNJI TV

VIDEO Jurčević: Dinamo može napraviti rezultat u Ligi prvaka, a Pjaca je na putu da postane ozbiljan Dalićev adut

Večernji TV
28.08.2024.
u 21:03

Bivši vatreni, danas nogometni trener Nikola Jurčević, za Večernji TV komentira Dinamov pohod na Ligu prvaka i drugu utakmicu protiv Qarabaga.

Nogometaši zagrebačkog Dinama po deveti će put zaigrati u Ligi prvaka, oni su u uzvratnom susretu završnog pretkola kao gosti u Bakuu svladali Qarabag sa 2:0 (1:0) te tako sigurno obranili 3:0 prednost ostvarenu u prvoj utakmici prije osam dana u Zagrebu. Dinamo je poveo lijepim golom Marka Pjace (32), a konačni rezultat postavljen je autogolom Silve (53-ag).

Hrvatski prvak nosi prednost od 3:0 iz prvog dvoboja u Zagrebu te će prolaskom u glavnu, od ove sezone ligašku fazu Lige prvaka, sveukupno uprihodio više od 30 milijuna eura, što je ovu utakmicu automatski učinilo najskupljom utakmicom u povijesti Dinama, naravno u kontekstu potencijalne zarade. 

Bivši vatreni, danas nogometni trener Nikola Jurčević, za Večernji TV komentirao je Dinamov pohod na Ligu prvaka i drugu utakmicu protiv Qarabaga. 

- Dinamo će igrati u istoj formaciji kao u Maksimiru, dakle 4-1-4-1. Kulenović je igrama prisilio trenera da mu pronađe mjesto u momčadi. Obzirom da je Petković glavna zvijezda momčadi, Kulenović će morati igrati na neoubičajenoj lijevoj strani za njega. Ovo će vjerojatno biti opreznija varijatna Dinama obzirom na rezultat prethodne utakmice.

- Ogiwara? Teško je reći je li problematičan, nadamo se da ne. Dinamu se na lijevom beku tradicionalno svi sarkastični, sada ćemo vidjeti kako će se Japanac predstaviti, ali to ne bi trebao biti problem. 

- Azerski tereni nam ne odgovaraju, ali razlika u kvaliteti je velika, ali pokazalo se da su Azeri neugodni. To je daleki put, 5-6 sati avionom, sve to skupa utječe, tamo je i dosta vatrena atmosfera. Nisu nam idealan suparnik, ali svi skupa očekujemo rutinski prolazak Dinama. 

- Imao sam jako lijepo razdoblje u Azerbajdžanu, dobru infrastrukturu i novac. Ali imaju jedan problem, samo osam klubova u ligi i vrećina stranaca. Od 40-50 igrača moraš izabrati 20 reprezentativaca, a dosta njih su stariji. 

- U pojedinim trenucima činilo mi se da Dinamo igra protiv Arsenala ili Bayerna, možda govorim unaprijed, mislim da Azeri teško mogu odigrati takvu utakmicu. Ali ako opet odigra tako, onda bi mogao osjećati neku nelagodu. Ali, Dinamo ima rezerve da odigra još jednu dobru utakmicu. Ukoliko Dinamo zabije gol u gostima, teško je očekivati da će primiti četiri. 

Nekoliko je riječi Dinamovoj sjajnoj izvedbi posvetio i nakon pobjede kojom je potvrđen prolazak u Ligu prvaka.

- Ovo je sjajan uspjeh za klub, navijače i čitav hrvatski nogomet. Potpuno zaslužen i rutinski prolaz. U ovoj utakmkici Dinamo limitirao Qarabag i na pravi način iskoristio svoje prilike. Nismo imali trunku strepnje. Zadnjih pola sata smo čekali kraj utakmice.

- Pjacu nismo puno vidjeli na početku. Ovo je jedan od najljepših golova kvalifikacija. Pokazao je svoju klasu i zbog čega je bio igrač koji je potpisao za Juventus. Nažalost imao je puno problema s ozljedama, ali sada se vratio u Dinamo i djeluje sve spremniji. Konačno je uhvatio kontinuitet i bit će sigurno veliko pojačanje Dinamu. Nadajmo se da će biti i ozbiljan kandidat za reprezentaciju.

- Sjećam se Jakirovićevog početka, poraza od Lokomotive i Sparte. Uprava je povukla pravi potez i dala mu povjerenje. Jakirović je to vratio na pravi način ovim prolaskom u Ligu prvaka koji je dobitak za cijeli hrvatski nogomet.

- Dinamo je posljednjih godina na razini između Lige prvaka i Europske lige. Europska je lakša za ostvarivanje rezultata, a Liga prvaka s druge strane ipak krema europskog nogometa. Mislim da u ovom novom formatu Dinamo može doći do dosta bodova i mogao bi mu odgovarati. 

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Berlioz
00:02 29.08.2024.

Svaka čast, rekao je prije utakmice da Quarabag ne može ponoviti utakmicu iz Maksimira i da će Dinamo proći dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije