28.03.2021. u 06:30
Francis Ngannou je novi UFC-ov prvak teške kategorije. Kamerunac je naučio svoju lekciju iz 2018. i potpuno spreman došao u drugi meč.

Na žalost, Stipe Miočić (20-4) je nakon uspješno zaključene trilogije s Danielom Cormierom izgubio UFC-ov naslov teškaškog prvaka. Kamerunac Francis Ngannou (16-3) je nokautirao američko-hrvatskog borca na početku druge runde glavne borbe UFC 260 priredbe i tako postao prvi afrički teškaški prvak u povijesti UFC-a.

Miočić se nikako nije snašao u ovoj borbi i uvjerljivo ju je izgubio. Od samog početka Stipe je zauzeo obrambeni i rezervirani gard, a Ngannou je napadao. Već u prvoj rundi smo se čudili kako je Stipina brada izdržala sve nalete Kamerunca koji je pokazao nevjerojatan napredak u odnosu na prvi okršaj. Nije bio samo onaj čudesni nokauter, već je parirao Stipi i u klinču, i s low-kickovima, pa čak i u parteru na trenutke.

Kad je preživio prvu rundu, mislili smo da sad kreće Stipin period, kao i u prvom okršaju, no u drugoj je rundi Ngannou (koji je očito poradio i na svojoj inače upitnoj kondiciji) još dodao brzinu više. Jednim direktom je Ngannou opet uzdrmao Miočića koji je čak i uzvratio, no samo iz čistog instinkta. Tu se Stipe otvorio i Ngannou je završio posao lijevim krošeom, a Stipe je pao kao pokošen i tu je, na početku druge runde, bilo jasno da imamo novog prvaka.

Još jedna loša vijest u cijeloj ovoj priči je ta da će se Stipe morati načekati do revanša, budući da je odmah nakon borbe utvrđeno da će novi prvak svoju prvu obranu naslova imati protiv novog teškaša, ponajboljeg UFC-ovog borba današnjice, Jona Jonesa.

-
UFC 260, 04:00, LAS VEGAS
PRVI U POVIJESTI

Francis Ngannou je prvi Afrikanac s teškaškim naslovom u povijesti UFC-a.

NGANNOU NOVI PRVAK!

Francis Ngannou je novi UFC-ov prvak teške kategorije. Kamerunac je naučio svoju lekciju iz 2018. i potpuno spreman došao u drugi meč. Fantastično se spremio, u prvoj rundi načeo Miočića, da bi u drugoj rundi strašnom kombinacijom snažnih krošea i direkata poslao Miočića na pod, a zadnji udarac je bio toliko jak da Ngannou nije morao ni silaziti k Stipi dovršavati posao. Uvjerljiva i zaslužena pobjeda Kamerunca, ne možemo to poreći!

PRVA RUNDA GOTOVA!

OVO JE JAKO VAŽNO! Stipe je uspio preživjeti prvu rundu, a Ngannou je poznat po tome da ne može puno ako u prvoj rundi ne riješi posao. Kamerunac je sve karte bacio u napad, leglo je nekoliko krošea, a Stipe je rezerviranim i obrambenim pristupom uspio doći do toliko željene druge runde. Idemo dalje!

NGANNOU ZAPRIJETIO

Stipe je sad jako opasno živio u klinču! Vidi se da je Kamerunac puno radio na svojim sposobnostima u parteru i u klinču, a Stipe je iz blizine primio četiri-pet jakih udaraca i uspio preživjeti težak nalet izazivača. Prvak se čini uzdrmano...

STIPE OPREZAN

U samom početku Miočić je jako oprezan i drži distancu, dok Ngannou, kako smo i očekivali, odmah grize u prvoj rundi i pokušava brzo riješiti posao. Jedan kroše je legao na Stipu, ali Miočić nije ni trepnuo.

IDEMO STIPE!!!

Bruce Buffer je najavio borbu, a Herb Dean dao instrukcije. Glavna borba može početi! IDEMO STIPE!

ULAZAK U OKTOGON

Prvi je u oktogon, totalno mirno i fokusirano za svoj pojam, ušao izazivač Francis Ngannou, a zatim mu se pridružio i očekivano skoncentrirani Stipe Miočić. Podsjetimo, Ngannou je u borbu ušao sa 119 kilograma, čak 13 više od američkog Hrvata.

USKORO STIPE I FRANCIS!

Svakog trenutka očekujemo izlazak u oktogon prvaka Stipe Miočića i izazivača Francisa Ngannoua! Uzbuđenje je na vrhuncu!

WOODLEY TAPKAO!

Bivši prvak Tyron Woodley je nastavio svoj katastrofalan niz. Nakon tri poraza u nizu išao je na sve ili ništa protiv gladnog Vicentea Luquea, ali rizik se nije isplatio. Preotvoren gard dozvolio je Luqueu prilike za kontre koje je iskoristio, a izgubljenog Woodleyja je dovršio gušenjem u prvoj rundi.

JOŠ JEDNA BORBA PA STIPE!

Još samo jedna borba nas čeka uoči velikog okršaja za teškaški naslov. "Tihi ubojica" Vicente Luque (19-7) traži svoj put do vrha velter kategorije protiv bivšeg prvaka Tyrona Woodleya (19-6).

O'MALLEY DOMINANTAN

Iako je u prvoj rundi propustio nekoliko prilika za dovršiti Almeidu, ponajviše zbog svoje pretjerane doze samopouzdanja i želje za "walk-off" nokautom, Sean O'Malley je ipak svoju dominaciju uspio dovršiti lijevim direktom u trećoj rundi direktno u slijepoočnicu. Unatoč porazu, treba čestitati Almeidi na čvrstoj bradi, puno je toga podnio.

TREĆA BORBA VEČERI

U trećoj borbi će se, u bantamu, sučeliti sjajni Amerikanac Sean O'Malley (12-1) te Brazilac Thomas Almeida (22-4). Nakon ove borbe na rasporedu je borba Tyrona Woodleya i Vicentea Luquea u velteru, a zatim slijedi okršaj Stipe Miočića i Francisa Ngannoua.

MAVERICK SLAVILA

Nakon tri runde intenzivne borbe u kojoj smo vidjeli razne pokušaje nokauta, gušenja i lomova odlukom je slavila Miranda Maverick nad favoriziranom Gillian Robertson. Nakon ove zaslužene pobjede (dobila sve runde kod sva tri suca) Maverick će vrlo vjerojatno zamijeniti Robertson u rangu ženske muha kategorije. Maverick je, treba dodati, u nizu od čak sedam pobjeda.

DRUGA BORBA

Na redu je druga borba večeri (od ukupno pet), i to u ženskoj muha kategoriji. Snage će odmjeriti Kanađanka Gillian Robertson i Amerikanka Miranda Maverick.

STIPE I FRANCIS SU STIGLI!

Stipe i Francis su stigli u UFC-ov Apex u Las Vegasu! Uhvatile su ih UFC-ove kamere.

FORMA

Ngannou je, gledano na papiru, u puno boljoj formi nego Stipe. Kamerunac iza sebe ima četiri nokauta, sve u prvoj rundi, sve protiv velikih teškaških imena današnjice (Blaydes, Dos Santos, Velasquez, Jairzinho), dok je Stipe, naravno, svoje posljednje tri borbe odradio protiv Daniela Cormiera, tri ljeta u nizu. Prvo je na ljeto 2018. poražen, da bi na ljeto 2019. i 2020. slavio te se zacementirao na vrhu kao najbolji UFC-ov teškaš svih vremena.

ŠTO KAŽU KLADIONICE?

Ngannou je favorit te tečajevi na njegovu pobjedu uglavnom iznose oko 1,85, dok se oni na aktualnog prvaka kreću oko 2,00. Kao da kladioničari nisu gledali prvu borbu ovog dvojca.

KAKAV POČETAK PRIREDBE!!

Kako eksplozivni početak priredbe. Prvu borbu nismo gledali ni 45 sekundi, a 26-godišnji Mullarkey je lijevim krošeom već počistio osam godina starijeg Worthyja. Nakon krošea Amerikanac je pao kao pokošen i Mullarkey će ovom pobjedom postati puno ozbiljniji igrač u lakoj te će sigurno ući u društvo 15 izazivača.

STIPE VEĆ IMA SLAVLJE

Stipe, podsjetimo, nad 'Predatorom' već ima jednu pobjedu, onu iz 2018. kad je također branio naslov prvaka. U tom dvoboju Stipe je protiv Ngannoua igrao na kartu izdržljivosti i isplatilo mu se. Što je dulje borba išla, to je Kameruncu (koji inače ide na brzi nokaut u prvoj rundi) bilo teže. Na kraju je Stipe dobio odlukom nakon pet rundi. Bit će to opet, kao i prije tri godine, sraz borilačke mudrosti s jedne strane i sile prirode s druge.

PRVA BORBA

Na redu je prvi sraz glavnog programa UFC 260 priredbe, a riječ je o okršaju u lakoj kategoriji između Australca Jamieja Mullarkeya i Amerikanca Khame Worthyja.

DOBRODOŠLI

Dobro Vam jutro poštovane čitateljice i čitatelji, dobrodošli u tekstualni prijenos UFC 260 priredbe. Naravno, glavni razlog našeg praćanja ove priredbe je glavna borba, obračun za teškaški naslov između prvaka, američkog Hrvata Stipe Miočića te izazivača, Kamerunca Francisa Ngannoua.

Komentara 18

SL
slatix
06:34 28.03.2021.

Stipe izgleda kao da nije jeo tjedan dana.

RO
romobil
11:29 28.03.2021.

Tko normalan ovo uopće i gleda...

DO
domagoj1492
07:08 28.03.2021.

15 kg je prevelika razlika u masi. Puno previše misica na strani Kamerunca. Ne može se tako doći u meč.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije