02.04.2023. u 17:00
Rijeka i Osijek odigrali su 1:1 na Rujevici u sklopu 27. kola SuperSport HNL-a.

U derbi utakmici 27. kola HNL-a nije bilo pobjednika, na Rujevici su nogometaši Rijeke i Osijeka odigrali 1-1 (1-0) iako je Rijeka vodila sve do 94. minute. Pred gotovo kompletno ispunjenim tribinama i u odličnoj atmosferi Rijeka je vodila od 31. minute, kada je Matija Frigan pogodio s bijele točke pa sve do 94. minute. No, tada je Mihael Žaper glavom pogodio suparničku mrežu i postavio konačnih 1-1.

Burno je otvorena utakmica na Rujevici pa je tako već u trećoj minuti domaći igrač Niko Janković pogodio okvir vrata. Vrlo otvoreno se igralo s obje strane te su se nizale dobre prilike u oba šesnaesterca. Najbolju šansu potom je imao Osijek, ali je završnica Caktaša bila loša.

Rijeka je povela u 31. minuti, a s bijele točke je pogodio Matija Frigan. Svemu je prethodilo igranje rukom Žapera u svom šesnaestercu.

Šanse su se nastavile nizati i nakon prvog gola na utakmici, s tim da je i dalje opasnija bila Rijeka. Do kraja prvog dijela dvije odlične prilike za Rijeku je propustio Antonio Marin, dok je na drugoj strani zaprijetio Fiolić.

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imali su Osječani. Novu kvalitetnu loptu je u 52. minuti poslao Lovrić. Glavom je ubačaj dočekao Fiolić i pucao, a izjednačenje je spriječio Galešić koji je spretno loptu izbio na samoj vratarskoj liniji.

Sve je moglo biti zaključeno u 74. minuti kada se u idealnoj situaciji za svoj drugi pogodak našao Frigan. No, realizacija nije bila dobra te je Rijeka ostala na jednom pogotku prednosti.

U drugom poluvremenu konkretniji i bolji je bio Osijek, a pretposljednju šansu imao je Mierez u 87. minuti kada je naciljao kut suparničkih vrata, ali je sjajno reagirao Labrović. No, imao je Osijek snage za završni udar te je do boda došao u 94. minuti. Ubačenu loptu dočekao je Žaper, dotadašnji tragičar Osijeka te je glavom pogodio za veliki bod osječkog sastava.

Osijek je zadržao treće mjesto na ljestvici, kao i tri boda prednosti u odnosu na Rijeku.

Posljednju utakmicu 27. kola odigrat će Lokomotiva i Varaždin. Dvoboj počinje u 18 sati.

HNL, 27. kolo:

Rijeka - Osijek 1-1 (Frigan 31-11m / Žaper 90+4)

Lokomotiva - Varaždin (18 sati)

RIJEKA
Frigan 31'
1-1
OSIJEK
SUPERSPORT HNL, 15:00, RUJEVICA, RIJEKA
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraj utakmice! Rijeka i Osijek odigrali su 1:1.

Gol
90+4' (Gol)

Gol za Osijek! Žaper je skočio i glavom pogodio za 1:1. Gosti su ipak došli do izjednačenja.

Žuti karton
90' (Žuti karton )

Žuti karton za Dilavera.

90'

Igrat će se pet minuta nadoknade.

89'

Nova zamjena kod Rijeke, Vega umjesto Jankovića.

Zamjena
88' (Zamjena)

Topčagić umjesto Jugovića kod Osijeka.

87'

Prilika za Osijek! Mierez je tukao iz blizine, no Labrović je to fantastično obranio i odbio u korner.

85'

Rijeka je bez udarca u okvir u drugom poluvremenu.

77'

Djouahra umjesto Marina kod Rijeke, a Obregon umjesto Frigana.

74'

Zicer za Rijeku! Ampem je dobio loptu na lijevoj strani i dao u sredinu do Frigana koji je bio sam ispred gola Osijeka, ali nije pogodio vrata. 

Zamjena
69' (Zamjena)

Grgić i Selahi izlaze kod Rijeke, a u igri su Ampem i Banda. Kod Osijeka su ušli Bukvić i Špoljarić, a izašli Caktaš i Lovrić.

66'

Sada je Lovrić pokušao iz slobodnjaka, ali nije to dobro napravio. Uhvatio se za glavu.

63'

Lovrić je pokušao, ali njegov udarac odlazi visoko preko gola.

52'

Prilika za Osijek! Lovrić je ubacio s lijeve strane, Jugović tukao glavom, no Galešić je petom izbio s gol-crte.

Žuti karton
50' (Žuti karton )

Žuti karton za Vukčevića.

46'

Počeo je nastavak.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Gotovo je prvo poluvrijeme, gosti iz Slavonije su više pokazali u sadržajnom poluvremenu, no Rijeka vodi golom Frigana iz najstrože kazne. 

45'

Veliku sreću imala je Rijeka, Fiolić je prošao kroz obranu domaćih i pucao desnom nogom koja mu je slabija i nije uspio zabiti. 

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Dvije minute sudačkog dodatka. 

42'

Malenica je bespotrebno izašao na 20 metara od gola, Marin ga je pokušao lobovati, ali nije bio precizan. 

40'

Još jedan udarac u okvir Osijeka, pucao je Fiolić s distance, siguran je Labrović. 

Zamjena
37' (Zamjena)

Gržan izlazi, ulazi Fiolić. 

36'

Sjajan pokušaj Lovrića iz daljine, poletio je Labrović i obranio neugodan udarac s 30 metara. 

Ozljeda
35' (Ozljeda)

Gržan je ostao ležati na travnjak držeći se za desni mišić. 

32'

Skoro nokaut Osijeka, Malenica je sjajno obranio zicer Marinu. 

Gol
31' (Gol)

Siguran izvođač za Rijeku bio je Matija Frigan. 

Penal
30' (Penal)

Nakon igranja rukom Žapera suđen je kazneni udarac. 

28'

Selahi je džonom startao s leđa na Nejašmiću, Strukan nije pokazao žuti karton, velika pogreška. 

21'

Opet prijete Osječani, Lovrić je dao fantastičnu loptu s lijeve strane za Miju Caktaša koji puca prizemno, nogom brani dobro postavljeni Labrović. 

11'

Velika prilika za bijelo-plave! Lovrić je sjajno prošao po lijevoj strani i prebacio istrčalog Labrovića, Jugović nije dobro prihvatio loptu i traljavo je otpucao. 

8'

Izvršio je Osijek presing na obranu Rijeke i uzeo loptu. Caktaš je bio sebičan i nije poslužio Miereza koji se nalazio u sjajnoj poziciji, pucao je i bio je to lagani zadatak za Labrovića. 

7'

Nova prilika za Rijeku, neugodni Frigan pokušao je škaricama nakon ubačaja Vukčevića. Ide to pokraj gola Malenice. 

3'

Žestok start Rijeke. Hodža je dodao u pet metara za Marina koji pogađa gredu, Osijek je imao puno sreće. 

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica. 

TABLICA

SASTAVI

BORIMIR PERKOVIĆ

- Optimist sam, a takav stav temeljim na tome što sam tijekom stanke imao priliku do kraja upoznati momčad. Mišljenje mi se nije previše promijenilo od onog na samom početku. Opet sam se uvjerio kako imam grupu igrača koja je spremna slušati, naporno raditi, a pokazuje i veliku volju i želju kako bi stala na kraj lošoj seriji. Puno se priča o tome da ne možemo pobjeđivati ni zabijati, a stekao sam dojam kako su te priče igračima postale jak motiv. Čak bih rekao da ih pomalo ljute, što je dobra reakcija.

Stanka nam je bila dobrodošla i vjerujem kako smo je iskoristili na pravi način, pa susret s Rijekom dočekujemo posve spremni. Rijeka je u ovoj kalendarskoj godini odlična. Statistički je daleko bolja od nas, ali ne trebamo se time zamarati. Čeka nas treška i zahtjevna utakmica. Neće nam biti lako, ali neće ni Rijeci. 

SERGEJ JAKIROVIĆ

- Nakon 14 dana prvenstvene stanke, koliko god smo bili ponosni što imamo dosta reprezentativaca, toliko smo bili i malo zabrinuti u kakvom će nam se stanju vratiti. Hvala Bogu, vratili su se - u dobrom stanju. Od sredine ovoga tjedna napokon smo bili kompletni i mogli se u pravom ritmu početi pripremati za dolazak Osijeka.

Maksimalno smo fokusirani na Osijek. Imaju tri boda više od nas, u lošoj su seriji, promijenili su trenera. Kolega Perković je imao dva tjedna da momčad bolje pripremi kako bi na terenu kvalitetnije prezentirala njegove ideje, tako da, naravno, očekujemo jedan drukčiji, bolji Osijek. Skautirali smo tri utakmice koje su odigrali pod Perkovićem, ali meni je, kao i uvijek, najvažnije kako ćemo mi odigrati. 

NAJAVA

Nogometaši Osijeka danas na Rujevici brane malenu prednost od tri boda protiv najozbiljnijeg konkurenta za treće mjesto, momčadi Rijeke. Ekipa Borimira Perkovića već dugo vremena se nalazi u rezultatskoj krizi, dok je Jakirovićeva ekipa u naletu i pokušat će pred svojom publikom stići do sva tri boda. 

Komentara 3

PL
plajo
22:19 02.04.2023.

Zaslužena podjela bodova.

PE
Pendrek57
18:36 02.04.2023.

Od kad je to derbi! Derbi je kad igraju dva kluba iz istog grada. Naprimjer Celtic vs Rangers, United vs City itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije