20.02.2022. u 16:55
Možda bi bilo gore po Šibenčane da Rijeka nije morala igrati bez svog najboljeg strijelca Josipa Drmića, koji je preskočio ovaj susret zbog žutih kartona.

U prvoj nedjeljnoj utakmici 24. kola Prve HNL nogometaši Rijeke na svojoj su Rujevici svladali Šibenik 4:2.

Vodila je domaća momčad 4:0 nakon dva pogotka Harisa Vučkića te po jedan Selahija i Murića, dok je u završnom dijelu susreta gost iz Šibenika uspio ublažiti poraz, a za to su zaslužni bili strijelci Ćurić i Attys.

Kao i uvijek kada Šibenik gostuje na Rujevici tako je i ova nedjeljna utakmica prštala od prilika na obje strane iako je, primjerice, Rijeka morala igrati bez svog najboljeg strijelca Josipa Drmića koji je preskočio ovaj susret zbog žutih kartona.

Nakon nekoliko izglednih prilika u 16. minuti je domaćin poveo. S 25 metara je žestoko potegnuo Lindon Selahi, a nepomični gostujući vratar, kao i šibenska obrana, pratili su let lopte u mrežu. Ni taj primljeni pogodak nije previše uzdrmao Šibenčane koji su nastavili igrati otvoreno, a u 22. minuti su i izjednačili.

07.11.2021., stadion Subicevac, Sibenik - Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Sibenik - HNK Rijeka. Lindon Selahi, Mario Curic Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Strijelac je bio Bačelić-Grgić, ali je uslijedila dugotrajna provjera pogotka od strane VAR-a te je odlučeno kako je pogodak ipak postignut iz zaleđa.

U istom ritmu se nastavilo. Malo su napadali jedni, malo drugi, s tim da je Rijeka ipak bila opasnija u svojim napadačkim izletima, a vodstvo je povećala u 34. minuti. Lijepo ubačenu loptu Vukčevića glavom je dočekao Vučkić i pospremio u mrežu za 2:0.

U nastavku je, barem na samom početku, Rijeka smirila ritam utakmice, ali je potom nova dva gola zabila unutar samo pet minuta. Murić je u 62. povećao na 3:0, dok je Haris Vučkić u 66. minuti zabio svoj drugi pogodak na utakmici i povećao na 4:0.

Otvorena i hrabra igra Šibenčana kroz cijelu utakmicu nagrađena je s dva gola do kraja. Prvo Ćurić u 70., a potom i Attys u 84. minuti barem su donekle ublažili poraz svoje momčadi.

Inače, podsjetimo kako je u prošlom kolu Šibenik na domaćem terenu teško poražen od Hrvatskog dragovoljca 0:5 nakon čega je smijenjen trener Ferdo Milin. Privremeni šibenski trener je, pak, Marko Kartelo koji je vodio momčad na Rujevici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
RIJEKA
Selahi 16', Vučkić 34', 66', Murić 62'
4-2
ŠIBENIK
Ćurić 70', Attys 84'
Prva HNL, 24. kolo, 15:00, RIJEKA
Kraj
KRAJ (Kraj)

Završila je sadržajna utakmica na Rujevici.

90'

Igrat će se još minimalno tri minute sudačke nadoknade.

Gol
84' (Gol)

GOOL!!! Christopher Attys se sjajno oslobodio i još bolje zabio s nekih 15 metara. Postoji nada za Šibenik u ovim trenucima.

Zamjena
73' (Zamjena)

Vučkića, strijelca dva pogotka, mijenja Bušnja. Pavičića pak Čerin.

Gol
70' (Gol)

GOOOL!!! Šibenik je ipak zabio, možda malo prekasno, ali barem za dojam bolje djeluje. Marin je povukao kontru i uposlio Ćurića koji rutinirano zabija.

Gol
66' (Gol)

GOOOL!!! Novi gol za Rijeku. Solano je povratnom loptom pronašao Vučkića, koji puca i od bloka lopta odlazi u gornji lijevi kut - neobranjivo.

Gol
62' (Gol)

GOOOL!!! Kao što se i moglo predosjetiti, Rijeka je zabila još jedan pogodak! Ampem je povukao kontru, uposlio Murića na desnoj strani i on zabija u donji desni kut gola Šibenika.

60'

Rijeka se othrvala početnom pritisku i sad je bliže trećem golu nego Šibenik prvom.

55'

Ampem je projurio po lijevoj strani i ubacio, a Vučkić promašio loptu na nekoliko metara od gola. Srećom po njega, da je zabio, bilo bi zaleđe.

51'

Delić puca iz daljine, ali od bloka se odbija u korner. Rijeka se mora žestoko braniti u ovim trenucima.

50'

Šibenik je krenuo žustro u drugi dio, ali druge mogućnosti ni nema ako se želi do boda ili možda u nekom "ludom" scenariju i do sva tri.

47'

Odmah su Šibenčani imali obećavajuću situaciju, ali kod ubačaja nije bilo preciznosti.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

POLUVRIJEME

Nakon prvih 45 minuta glavni dojmovi s utakmice su:

 

Sjajna napadački raspoložena Rijeka dominirala je tijekom cijelog poluvremena što se očitovalo u pogotcima Selahija u 16. i Vučkića u 34. minuti. Lindon Selahi uputio je pravu neobranjivu "bombetinu" u okvir vrata gostujuće momčadi. Pucao je silovito sa 25 metara. Dvadesetak minuta kasnije Haris Vučkić povisuje na 2-0 nakon asistencije Andrije Vukčevića ostao je sasvim sam i nebranjen na desetak metara od gola, potegnuo i zabio.

 

Poluvrijeme je obilježio i pogodak Šibenika. Lijepo je iz okreta u šesnaestercu potegnuo Stipe Bačelić-Grgić, no sve što je dobio je žuti karton kada je prigovarao sudcu jer je pogodak poništen zbog zaleđa koje se provjeravalo nevjerojatnih 8 minuta u VAR sobi.

Nadoknada
45'+1 (Nadoknada)

Igrat će se "samo" 6 minuta nadoknade. Moglo je biti i više s obzirom na to koliko su trajali prekidi.

42'

Haaaris Vučkiiić!!! Kakva prilika. Umalo treći pogotak, dobro je odigrala Rijeka i došla pred vrata gostiju nakon kombinacije koja je završila u nogama Vučkića, no udarac upućen u dalji kut nije bio dovoljno precizan i samo je sjevnulo pored vratnice?

 

Hoće li se Šibenik obraniti do poluvremena? Rijeka juriša po novo vodstvo.

39'

Iako smo na pragu 40. minuta, prošlo je oko 30 minuta igre jer gotovo 10 minuta ispunili su prekidi tako da će se igrati jedna od dužih nadoknada u ovogodišnjem prvenstvu

 

Trenutno, nakon pola sata igre Rijeka puno dominantnija i uvjerljivija na terenu, ali daleko od toga da je Šibenik bez šansi.

 

Zamjena
39' (Zamjena)

Evo i problema za Gorana Tomića. Prva prisiljena zamjnena. Čini se kako je Obergon ozlijeđen te će napustiti teren. Podsjetimo, Tomić danas ne može računati na Rijekinu uzdanicu Josipa Drmića

 

Umjesto Obergona ulazi Matej Vuk

Gol
34' (Gol)

GOOOOL! Ubacio je Vukčević, a zabio Vučkić!

Andrija Vukčević je ubacio s lijeve strane, a Harisa Vučkića 11 metara od gola zaboravila je kompletna obrana Šibenika pa je glavom povisio vodstvo domaćih.

30'

Čak 8 minuta trajala je VAR provjera da bi se na kraju utvrdilo kako je riječ o zaleđu i ništa od pogotka. Sigurne su dvije stvari: bit će još komentara na ovu odluku i igrat će se duga sudačka nadoknada.

VAR - Video Assistant Referee
27' (VAR - Video Assistant Referee)

...VAR provjera još uvijek traje...već duže od pet minuta.

 

Sada i prvi sudac Lovrić pregledava snimku, gleda se je li bilo kontakta lopte i igrača Rijeke u kojem slučaju ne bi bilo zaleđa.

Žuti karton
25' (Žuti karton )

Stipe Bačelić-Grgić prigovarao je sudcu i zaradio žuti karton,

VAR - Video Assistant Referee
25' (VAR - Video Assistant Referee)

U tijeku je VAR provjera.

Zaleđe
23' (Zaleđe)

Ohoho! Sada lijep pogodak iz okreta za Šibenik, no ništa od veselja jer je svirano zaleđe za udarac Bačelića Grgića koji je zbog prigovora dobio žuti karton.

19'

Kakav sada pressing Rijeke u posljednjim trenutcima. Izvrsno su raspoloženi Bijeli i čini se kako još jedan pogodak visi u zraku!

Gol
16' (Gol)

GOOOOL!! Rijeka vodi 1-0

Prava bombetina Selahija završila je u mreži gostiju. Vratar Rogić bio je nemoćan protiv Selahija koji je silovito potegnuo sa 25 metara.

12'

Nakon prvih nešto više od 10 minuta obje momčadi djeluju svježe i aktivno na terenu. Pratimo za sada dosta zanimljivu utakmicu.

11'

Evo i ozbiljnog pokušaja Rijeke! Potegnuo je Murić silovito sa 16 metara nakon što je iznio loptu preko pola terena, ali prvi na lopti bio je vratar Rogić i sve je završilo u korneru.

10'

Antonio Marin upućuje sjajan udarac s ruba šesnaesterca i bila je to prva zadaća za domaćeg vratara!

8'

Evo i prve ozbiljnije prijetnje Rijeke iz igre. Dva je puta pokušao Andrija Vučević, no i dalje bez udarca u okvir vrata.

6'

Bilježimo i prvi ozbiljan pokušaj gostiju na današnjoj utakmici. Dobra je to bila polukontra. Izrađeno za Sahitija, no sve završava udarcem koji obrana domaćina "čisti" bez problema i bez većih opasnosti za kazneni prostor Rijeke.

3'

Uh! Neoprezan je već na samom početku susreta bio vratar gostiju Lovre Rogić koji je prilikom izvođenja gol-auta skoro ostao bez lopte koju je Rijeka lako mogla pretvoriti u rani pogodak

Početak
POČETAK (Početak)

Sve je spremno! Počela je utakmica!

POSTAVA + TAKTIKA

Utakmica počinje u 15 sati.

VRIJEME

Pravo proljetno vrijeme uz sunce i ugodnih 14 stupnjeva je trenutno u Rijeci. Uvjeti za utakmicu su idealni.

SASTAVI

Rijeka: Labrović - Solano, Velkovski, Smolčić, Vukčević - Selahi, Pavičić - Murić, Vučkić, Ampem - Obregon

 

Šibenik: Rogić - Jakoliš, Perić, Bilić, Kvesić - Ćurić, Rak - Sahiti, Bačelić-Grgić, Marin - Delić

Info
SUDCI (Info)

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova kojem će pomagati Sanja Rođak Karšić (Podravske Sesvete), Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Ivana Martinčić (Koprivnica) dok su za VAR zaduženi Fran Jović (Zagreb) i Bojan Zobenica (Velika Gorica). Delegat susreta je Željko Ukić (Zagreb), a kontrolor suđenja Vlado Svilokos ( Sisak).

Info
IZJAVA UOČI UTAKMICE (Info)

U njihova dva prethodna ovosezonska međusobna susreta bolji su bili Bijeli koji su upisali pobjede od 2:1 i 0:1.

 

Domaćini u današnjem okršaju ne mogu računati na Čestića, Issah Abassa i Drmića koji su kartonirani dok gosti nemaju problema s izostancima. Trener Rijeke Goran Tomić je u najavi sraza izjavio:

 

“Šibenik nam je u prvom dijelu zadao određene probleme. Radi se o ekipi koja je dobra u tranziciji. Sigurno će se htjeti iskupiti nakon poraza od Hrvatskog dragovoljca i pokazati da to nije bilo njihovo pravo lice. Na kraju svega, najbitnije je kako ćemo mi izgledati.”

 

Nakon uvjerljivog poraza od Hrvatskog dragovoljca Ferdu Milina je na klupi Narančastih zamijenio Marko Kartelo koji je uoči debija na klupi za Šibenski portal izjavio:

 

“Od prvog do zadnjeg treninga momci su stvarno odlično radili i ako tu energiju i pozitivu prenesu u Rijeci apsolutno ničega se ne bojim. Dobro smo analizirali protivnika, pokušat ćemo iskoristiti njihove mane i anulirati kvalitete. Između nas i njih nema nekakvih tajni, između ostalog već smo igrali dva puta s njima. Možda ćemo mi njima biti veća nepoznanica s obzirom na novog trenera, na novu ideju i igrače.”

Info
NAJAVA (Info)

Od 15 sati Rijeka će kod kuće ugostiti momčad Šibenika. Treneru Goranu Tomiću i igračima pobjeda mora biti imperativ jer u 2022. nije im najbolje krenulo. Od četvorke koja se bori za vrh Rijeka trenutno najslabije stoji, na 4. mjesto sa 43 boda.

 

S druge strane, Šibenik je nakon solidne partije i poraza od Hajduka izvukao bod protiv Slavena, no u posljednjem kolu momčad sa Šubićevca teško je stradala od posljednjeplasiranog Hrvatskog dragovoljca (0-5). Današnja utakmica stoga im je iznimno bitna kako bi vratili samopouzdanje u borbi s rivalima na tablici - Slavenom, Lokomotivom, Istrom pa čak i Goricom koja niže kiks za kiksom u posljednje vrijeme. Naime, od 5. do 9. mjesta razlika je samo 7 bodova stoga je svaka utakmica itekako bitna.

TABLICA

Nakon neujednačenih predstava u posljednje vrijeme ekipa Rijeke skliznula je na 4. mjesto prvenstvene ljestvice, dok Šibenik drži 8. poziciju

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 5

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
15:32 20.02.2022.

Čisti gol poništen Šibeniku. VAR gadno vara ove tkz.male klubove

KE
Keco
15:44 20.02.2022.

Čisti gol Šibenika, kriva procjena sudca na najjače

ST
sttipe
15:39 20.02.2022.

Umisto 1:1, 2:0!!! Raspustit ove VARalice, i maknit kladioničarskog namištivača, od te organizacije!!! Nać 20 ljudi bez mrlja, koji su igrali balun i platit Kolinu, ka Ukrainci, da ih ustroji i kontrolira!! Ovdi se iz aviona vidilo da je rječki stoper slomija ofsajd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije