Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Dinamo teško uspio upisati tri boda protiv deset igrača Istre na Aldo Drosini

Pula: U 22. kolu Prve HNL sastali se Istra 1961 i Dinamo
Srecko Niketic/PIXSELL
06.02.2022. u 19:11
Oršić je s 11 metara opucao visoko po sredini gola, a Lučić se bacio u svoju desnu stranu. Dinamo se trgnuo u drugom dijelu i u 55. minuti došao do nove prednosti.

Dinamo je u drugoj utakmici drugog dijela polusezone u zahtjevnoj utakmici uspio upisati 2:1 pobjedu protiv Istre 1961 golovima Mislava Oršića (31., 55./11m), a za Istru je poentirao Robert Mišković (45+1).

Dinamovci su u prvom dijelu bili bolji pa zabili za 0:1 u 31. minuti preko Oršića. Visio je gol u zraku, Dinamo je  napravio velik pritisak i isplatilo im se. Ademi je sjajno odigrao desno za Ristovskog, ovaj centrirao laganu parabolu, a Oršić na drugoj vratnici matirao Lučića. Caseres je pokušao očistiti, ali je samo gurnuo loptu u vlastitu mrežu. Prvotno se pogodak upisao kao autogol Caseresa, no naknadno je upisan kao zgoditak Dinamovog broja 99.

Unatoč kontroli, igrači Dinama su nakon tog pogotka spustili brzinu. Istra je to prepoznala i kaznila grešku Ivanušeca sjajnom reakcijom Hujbera i završnicom Miškovića u sudačkoj nadoknadi za 1:1. 

Uz pogotke, Istra je u prvom dijelu imala veliku priliku preko Belje koji se u sedmoj minuti spetljao pred Livakovićem, a Dinamo dvije, jednu preko Bočkaja kad je u 12. minuti njegov udarac s gol linije očistio Silva te jednu preko Oršića u 28. minuti kad je pokušao direktno iz kornera, ali je Lučić to obranio.

U drugom dijelu Dinamo je ubacio u brzinu više. Prvo je Oršić u 51. minuti nakon što je Lisica srušio Ademija sigurno realizirao kazneni udarac za 2:1 i tako postigao svoj drugi pogodak na susretu. Iako nisu odustajali, sve je za Istru otišlo nizbrdo u 64. minuti Facundo Caseres dobio svoj drugi žuti karton nakon neopreznog starta na Bartolu Franjiću i ostavio Istru s deset igrača.

Dinamu je dosuđen još jedan kazneni udarac u 81. minuti, ali nakon provjere sudaca i VAR sobe, a kasnije i samog suca Zdenka Lovrića, utvrđeno je da je Bruno Petković namjerno pao na klizeći start Silve, pa je tako ostao bez kaznenog udarca i još zaradio žuti karton za simluliranje u 82. minuti.

Dinamo je sad prvi s 46 bodova (utakmica manje), drugi je Osijek s 43 boda koliko ima i treća Rijeka, a četvrti je Hajduk s 41 bodom (utakmica manje).

Istra 1961
Mišković 45+1'
1-2
Dinamo
Oršić 31', Oršić 55' (11m)
PRVA HNL, 17:05, ALDO DROSINA
KRAJ!

Dinamo je mirno priveo utakmicu kraju, slavio 2:1 golovima Oršića i odvojio se na vrhu prvenstvene ljestvice protiv vrlo dobre Istre koja s deset ljudi nakon crvenog kartona Caseresa jednostavno nije mogla uzvratiti.

90+1'

Lucas Moura i Antonio Ivančić su ušli u igru za Istru umjesto Perere i strijelca Miškovića.

90'

Zbog svih prekida i VAR provjera igrat će se još šest minuta na Drosini.

86'

Dvostruki strijelac Mislav Oršić je uz ovacije napustio travnjak, a zamijenio ga je Martin Baturina.

83'

Dobra kombinacija Oršića i Petkovića rezultirala je velikom prilikom za Ademija, koji s desetak metara gađa preko gola.

SIMULIRANJE PETKOVIĆA

Nakon provjere sudaca i VAR sobe, a kasnije i samog suca Lovrića, utvrđeno je da je Bruno Petković namjerno pao na klizeći start Silve, pa je tako ostao bez kaznenog udarca i još zaradio žuti karton u 82. minuti.

DRUGI PENAL

U 78. minuti Joao Silva je u kaznenom udarcu Istre srušio Petkovića i to je još jedan kazneni udarac za Dinamo.

DOBRA ODLUKA

Nakon što je prvo bio upisan kao autogol Caseresa, službeno se u HNL bazi podataka prvi pogodak iz 31. minute pripisao Mislavu Oršiću. Oršić je, dakle, dvostruki strijelac u ovom susretu.

74'

Petković se našao u prigodi na rubu kaznenog prostora i dobro zapucao, ali Istrina obrana je sjajno reagirala dvostrukim blokom.

70'

Dobar centaršut Ristovskog i pokušaj Oršića u trku, ali Lučić brani.

67'

Zaiskrilo je na Drosini, sad su zbog nepotrebnog fizičkog sukoba požutjeli i Mahmoud i Livaković.

KATASTROFA CASERESA

Nakon što je zabio autogol (koji je trebao pripasti Oršiću ali se službeno piše njemu), veznjak Istre Facundo Caseres je svoju partiju iz noćne more preuranjeno završio i nepotrebnim crvenim kartonom, dobio je drugi žuti u 64. minuti groznim klizećim startom na Bartolu Franjiću i tako onemogućio danas solidnoj Istri mogućnost za ikakav povratak 25 minuta prije kraja susreta.

63'

Caseres je okušao svoju sreću iz daljine, ali strijelac autogola nije imao sreće u pokušaju zabijanja pogotka. 

63'

Ademi se vratio u igru, a trenutno Istra drži loptu i pokušava doći do izjednačenja.

61'

Pruža se liječnička pomoć Arijanu Ademiju, problemi su s koljenom, ne zna se hoće li moći nastaviti susret.

57'

Neuobičajen i jako opasan pokušaj Istre! Mišković je gotovo s aut-linije uputio nešto između udarca i centaršuta. Lopta je odsjela na gredi, a Livaković je djelovao zbunjeno.

ORŠIĆ SIGURAN S 11 M

GOOOOOOL 1:2 za Dinamo! Oršić je s 11 metara opucao visoko po sredini gola, a Lučić se bacio u svoju desnu stranu. Dinamo se trgnuo u drugom dijelu i u 55. minuti došao do nove prednosti.

53'

Kazneni udarac za Dinamo bez ikakve dvojbe. Ademi je petom izvrtio Lisicu, a ovaj ga je nagazio. Lovrić je pokušao pustiti prednost, ali nije se ostvarila pa je pokazao na bijelu točku. Umjesto Andrića ulazi Bruno Petković, ali će kazneni udarac ipak izvesti Oršić. 

52'

Briljantna kombinacija Dinama pri izvođenju kornera, sve je odlično izvedeno, samo Andrić nije uspio dovršiti akciju.

51'

Dinamo pritišće od početka drugog dijela. Ivanušec je opasno pokušao s ruba kaznenog prostora, ali od bloka lopta ide u već deseti udarac iz kuta za plave.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme, a Gonzalo Garcia je promijenio svoju formaciju u onu s tri stopera. Hujber je na desnom, a Lisica na lijevom krilnom boku.

POLUVRIJEME

Odmah nakon pogotka je sudac Lovrić označio kraj prvog dijela. Hladan tuš je ovo za Dinamo, zabili su za 0:1 u 31. minuti i zatim spustili brzinu. Istra je to prepoznala i kaznila grešku Ivanušeca sjajnom reakcijom Hujbera i završnicom Miškovića u sudačkoj nadoknadi za 1:1. Uz pogotke, Istra je imala veliku priliku preko Belje koji se spetljao pred Livakovićem, a Dinamo dvije, jednu preko Bočkaja kad je s gol linije očistio Silva te jednu preko Oršića kad je pokušao direktno iz kornera, ali je Lučić to obranio.

ISTRA ZABILA ZA 1:1

GOOOOOOOL! Šok na Aldo Drosini, Istra izjednačila! Dinamovo pasivno držanje vodstva im se obilo o glavu. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela fantastičko je na desnoj strani ukrao loptu Hujber i prošao, dao povratnu za Roberta Miškovića koji odlučno matira Livakovića za 1:1 na samom kraju prvog dijela.

45'

Igrat će se jedna minuta dodatka u prvom dijelu.

44'

Poprilično pasivan završtak prvog poluvremena na Aldo Drosini. Čini se da će Dinamo držati vodstvo protiv Istre do kraja susreta i ne ići pod svaku cijenu po drugi pogodak.

38'

Dinamo i dalje kontrolira utakmicu te zasluženo vodi, a dojam je da igrači Željka Kopića nisu ni blizu pete brzine.

33'

Pokušala je Istra s desne strane preko Hujbera koji je oštro ubacio, ali Dinamova obrana je dobro reagirala i očistila loptu u opasnoj situaciji.

DINAMO POVEO

GOOOOOOL 0:1 za Dinamo! Visio je gol u zraku, Dinamo je u posljednjih nekoliko minuta napravio velik pritisak i isplatilo im se. Ademi je sjajno odigrao desno za Ristovskog, ovaj centrirao laganu parabolu, a Oršić na drugoj vratnici matirao Lučića. Caseres je pokušao očistiti, ali je samo gurnuo loptu u vlastitu mrežu.

28'

Oršić je sad pokušao direktno iz kornera kao Murić jučer, ali Lučić je reagirao i uspio obraniti taj opasan pokušaj. Nakon toga je Dinamo u gužvi u kaznenom prostoru imao još dvije prilike, ali su domaći to uspjeli blokirati i očistiti.

26'

Ponovno Andrić pokušava s prve vratnice na Oršićev korner, sada glavom, ali lopta ponovno prolazi pored gola.

21'

Pokušala je Istra solidno preko boka. S lijeve strane je ubacio Mišković, a Lisica nije uspio stići na taj centaršut. Bila je to dobra prilika, ali je na kraju akcije ipak oznađeno zaleđe Istre.

20'

Nakon vrlo zanimljivog perioda od 7. do 12. minute, u idućih osam minuta nije bilo većih događanja na terenu. Dinamo uglavnom drži posjed.

12'

Silva u spas za Istru, kakva reakcija! Ogromnu priliku je sad imao Dinamo, Andrić je sjajno povukao po desnoj strani, odigrao povratno za Ristovskog koji nije dobro zavhatio loptu, a s lijeve strane je na tu loptu naletio i pucao Bočkaj te već svladao Lučića, no Joao Silva fantastičnim klizećim startom čisti to s gol linije.

10'

Oršić je ubacio iz kuta, a Andrić je probao lukavo petom s prve vratnice, no otišla je lopta u vanjsku stranu mreže.

9'

Nezgodan udarac uputio je s distance Mislav Oršić, a uz malo poteškoća Lučić ipak uspijeva uhvatiti loptu.

7'

OGROMNA PRILIKA ZA ISTRU! Hujber je vrhunski centrirao s desne strane, a na metar ispred Livakovića se našao Beljo koji se spetljao i Livaković je reagirao ispred njega prije nego što je uspio uputiti udarac. Ne otvaraju se protiv Dinama ovakve prilike često.

5'

U prvih pet minuta Dinamo kontrolira susret u Puli, ali zasad bez ikakvih prigoda i opasnijih akcija.

1'

Počeo je susret na Aldo Drosini između Istre i Dinama. Istra igra u zelenim dresovima, a Dinamo u plavim.

SASTAVI

Ovo su sastavi momčadi za ogled na Aldo Drosini:

Istra: Lučić - Silva, Perković, Galilea - Hujber, Mlinar, Perera, Caseres, Lisica - Mišković, Drena Beljo

Dinamo: Livaković - Šutalo, Theophile-Catherine, Franjić - Ristovski, Ademi, Mišić, Bočkaj - Ivanušec - Andrić, Oršić

NAJAVA KOPIĆA

Novi ispit, a cilj je uvijek isti, Dinamo je otišao u Pulu po nova tri boda koja mu jamče usamljenost na vrhu prvoligaške karavane. Nakon važne pobjede nad Rijekom (2:0) i potpune dominacije u tom derbiju plavi sad imaju zadaću osvojiti tri boda i protiv Istre 1961.

Dinamov trener Željko Kopić ima veliki kadar igrača, vratio se i Bruno Petković koji je u prijateljskoj utakmici protiv Rogaške pokazao da je potpuno spreman. Za očekivati je da će se igrati u Puli, no tamo na djelu nećemo vidjeti novo pojačanje plavih, Mahir Emreli nije u konkurenciji za taj susretu.

– On je još u fazi testiranja, moramo s njim biti oprezni jer dugo nije imao momčadski trening. Ti pregovori s Legijom o njegovu transferu trajali su dosta dugo. No vjerujem da će vrlo brzo ući u konkurenciju za momčad – kazao je trener Dinama pred put u Pulu u kojoj su plavi bili krajem prosinca, odigrali zaostalu utakmicu 4. kola naše lige i pogocima Gojaka već u 10. minuti te Ristovskog u osmoj minuti sudačke nadoknade slavili s 2:0.

A u listopadu je u Maksimiru bilo 1:1, Dino Perić spasio je bod plavima u 84. minuti.

Dakle, jasno je da Istra može i plavima biti vrlo neugodna, zato je Kopić i najavio da njegova momčad mora biti u pravom izdanju da bi ostvarila cilj.

NAJAVA GARCIJE

Istra se nada još jednom iznenađenju protiv Dinama, nakon što su im ove sezone već jednom 'otkinuli' dva boda.

- Očekuje nas interesantna utakmica protiv najkvalitetnije momčadi prvenstva. Pokušat ćemo učiniti neke stvari na travnjaku da 'plavima' otežamo posao, bez obzira što su oni u dobroj formi, sudeći po prvoj utakmici nastavka prvenstva. No, i mi smo pokazali na proljetnoj premijeri zavidnu razinu igre. Maksimalno respektiramo Dinamo, ali jasno je da želimo do pozitivnog rezultata - rekao je u uvodu trener Istre 1961 Gonzalo Garcia, te dodao:

- Imamo nekoliko solucija koje možemo koristiti u utakmici, ovisno kako se ona bude razvijala. Viziju imam, no ne bih ju otkrivao. U svakom slučaju za nas to nije nimalo laka situacija jer moramo mijenjati, a teško je zamijeniti standardnog i dobrog igrača. Ali imamo u kadru igrače koji mogu ispuniti zahtjeve - poručio je trener pulskog prvoligaša.

DOBRODOŠLI

Poštovane čitateljice i čitatelji Večernjeg lista, dobrodošli na tekstualni prijenos posljednjeg susreta 22. kola Prve HNL u kojem devetoplasirana Istra dočekuje lidera i prvaka HNL-a, Dinamo na Aldo Drosini od 17 sati i pet minuta.

Komentara 38

DU
Deleted user
17:03 06.02.2022.

dabogda sve pobjedili, ajmoooooo

BS
Blue_shirt
19:36 06.02.2022.

Dinamo tesko do tri boda? da a da spomenete da je imao 23 udarca prema golu od kojih je 12 islo u okvir ?

DU
Deleted user
17:43 06.02.2022.

osijek ima penala kad zatgriba, hajduk redovito jedan do dva po utakmici, samo Dinamo igra bez pomoci sudaca, hnsa, VARA, dapace svi mu oni otezavaju i ponistavaju ciste golove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije