05.04.2023. u 19:35
Narančasti slave jer će se po drugi put u povijesti boriti za Rabuzinovo sunce. Krenulo je odlično za modre, Drmić je zabio već nakon 40 sekundi. Postigli su još tri pogotka, ali svu si poništeni, a onda je krenuo šou domaćina.

Nogometaši Šibenika izborili su finale SuperSport Hrvatskog kupa nakon što su u prvom polufinalu na Šubićevcu pobijedili Dinamo sa 2-1, a pogodak odluke zabio je Duje Čop u sudačkoj nadoknadi. Dinamo je poveo golom Josipa Drmića u 40. sekundi, no Šibenik je u drugom dijelu okrenuo rezultat golovima Ikera Poza (72) i Duje Čopa (90+3). Sa Šubićevca javila se i naša reporterka Dea Redžić

U drugom polufinalu 12. travnja u Koprivnici se sastaju Slaven Belupo i Hajduk, a finale je 24. svibnja na riječkoj Rujevici. Za Šibenik je to drugo finale u povijesti, u svom prvom 2010. godine je izgubio od Hajduka, dok je Dinamo nastavio crnu seriju rezultata ostvarivši samo jednu pobjedu u zadnjih šest nastupa.

 

Dinamo je gostovanje na Šubićevcu dočekao oslabljen neigranjem Brune Petkovića i Luke Ivanušeca. Iza hrvatskog prvaka je bila i serija loših rezultata i samo jedna pobjeda u posljednjih pet susreta. Međutim, "ranjeni" Dinamo je sjajno ušao u susret i već u 40. sekundi gosti su poveli.

Josip Mišić je na rubu kaznenog prostora uposlio Luku Menala, ovaj je "podvalio" loptu za Roberta Ljubičića, koji je zaobišao domaćeg vratara Antonia Đakovića i povratnom loptom uposlio Josipa Drmića koji je zabio za 1-0. VAR je provjeravao pogodak zbog mogućeg zaleđa Menala, ali sve je bilo čisto.

05.04.2023., Sibenik - Polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, HNK Sibenik - GNK Dinamo. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Ilustracija /Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gosti su u 13. minuti mogli i povećati prednost. Dominik Livaković je sjajno ispucao dugačku loptu do Menala koji je izašao sam ispred Đakovića, no domaći vratar je obranio njegov udarac skrenuvši loptu u korner.

Prvu i jedinu priliku u prvom dijelu, domaćin je imao u 20. minuti, Dario Čanađija je u kaznenom prostoru pronašao Ivana Dolčeka, no Hajdukov igrač na posudbi nije najspretnije reagirao.

Šibenik: Slavlje Šibenika nakon što su svladali GNK Dinamo u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa
1/8

U 37. minuti Dinamo je i drugi put zatresao mrežu domaćina, a ponovo je bio strijelac Drmić. Međutim, ovoga puta VAR nije bio na njegovoj strani. Napadač "Modrih" je u začetku akcije bio u zaleđu i pogodak je poništen.

Novu priliku Dinamo je imao u 57. minuti. Mišić je sjajnom loptom uposlio Baturinu koji se sjurio po desnom krilu te ubacio u pred vrata, no Kvržić je ispred Drmića spriječio siguran pogodak.

Šibenik je mogao uzvratiti iz slobodnog udarca nekoliko minuta kasnije, no nije bilo prave opasnosti pred Livkovićevim vratima. U 66. minuti domaći trener Damir Čanadi sve je karte bacio u napad. U igru su ušli Iker Pozzo, Dejan Radonjić, Duje Čop i Amer Hiroš. Samo šest minuta kasnije domaćin je izjednačio golom španjolskog veznjaka Ikera Poza.

05.04.2023., Sibenik - Polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, HNK Sibenik - GNK Dinamo. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Ilustracija /Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bila je to brza kontra domaćina, Španjolac je prvo gurnuo loptu Radonjiću, koji je pucao, no lopta se uz malo sreće vratila do Španjolca koji je iz velike blizine zabio u prazan gol.

Nakon primljenog gola Dinamo je pojačao ritam. U 80. minuti Marko Bulat je odlično pucao iz slobodnog udarca, no domaći vratar je bio spreman. Četiri minute kasnije Dinamo ponovo trese mrežu, ali se VAR još jednom uključio zbog zaleđa i radost Menala kratko je trajala.

Kada se već činilo kako će susret otići u produžetak, domaćin je šokirao hrvatskog prvaka. Kvržić je sjajno ubacio s desne strane, a Čop još ljepše glavom pogodio za veliku pobjedu Šibenika.

Bizarna presica Ante Čačića u Šibeniku: Vi to mene tjerate?

Šibenik
Iker Pozo 72' Čop 90+3'
2-1
Dinamo
Drmić 1'
Šibenik - Dinamo, 17:30, Šubićevac
90+3 GOL

Goooool! Šibenik je preokrenuo! Kakva utakmica, 2:1! Duje Čop je strijelac glavom na asistenciju Kvržića! 

90'

Ušli smo u sudačku nadoknadu, najmanje tri minute još će se igrati. 

85'

VAR je potvrdio odluku o zaleđu Menala. 

83'

Menalo ponovno zabija, ponovno iz nedozvoljene pozicije. Nemaju modri sreće danas sa zaleđima, već treći put se tako mreža trese...

82'

Novi vlasnik žutog kartona je Robert Ljubičić. Srušio je protivničkog igrača u duelu. 

Gol
72' GOL (Gol)

Izjednačenje, Funcuti slave pogodak Šibenika, a strijelac je Iker Pozo! Bivši igrač Manchester Cityja kombinirao je s Radonjićem pa iz velike blizine loptu pred praznim vratima pospremio u mrežu. 

66'

Čanadi baca sve karte u napad. Potpuno napadački ide Šibenik, jer ulaze Pozo, Radonjić, Čop i Hiroš. Igru su napustili Soldo, Čanađija, Dolček i Špeljak. 

63'

Prva izmjena susreta. Špikić je na terenu zamijenio strijelca Drmića. 

62'

Opomena sada za Kvržića nakon prekršaja na Periću. 

57'

Dolček je prizemno pucao, a Livaković nije imao težak zadatak i obranio. 

56'

Evo nove prilike modrih. Mišić je lijepo dodao Baturini, a mladić u stopostotnu šansu gurnuo Drmića. Kvržić je u zadnji čas intervenirao te spriječio drugi gol Dinama. 

55'

Zasad osim Menalova pokušaja nema nekih značajnijih prilika. 

46'

Kao i u prvom, na otvaranju drugog dijela prijeti Dinamo. Menalo je pucao, ali završilo je u bloku, ispriječio se Kvržić. 

46'

Krenulo je drugo poluvrijeme. 

45+2'

Poluvrijeme na Šubićevcu, modri vode 1:0. 

45'

Dvije minute nadoknade pokazao je četvrti sudac. 

38'

Dinamo je zabio svoj već treći zgoditak na utakmici, ali na semaforu ostaje 0:1. Drmić je pucao s nekih 16 metara, a nakon što mu se lopta odbila od bloka, snažno je potegnuo i zatresao mrežu. No, nalazio se u zaleđu i od svega neće biti ništa. 

32'

Mauro Perković zabio je, ali pritom u skoku napravio prekršaj na Đakoviću i pogodak neće biti priznat. 

30'

Kako se poigravao Đaković. Došao je preuzeti loptu na centar pri novom napadu Šibenika, u naletu je do njega dotrčao mladi Baturina, ali vratar mu 'prodao' fintu i sačuvao posjed. 

25'

Gledamo dvoboj dosta bogat prilikama. Sada je Baturina ubacio, Drmić je izbio s desne strane, bio je to nezahvalan kut, ali pucao je i gađao previsoko. 

23'

Arai je dobio priliku da zaprijeti iz slobodnog udarca i kvalitetno opalio. Ciljao je donji lijevi kut, no Livaković je bio spreman i obranom otklonio opasnost. 

20'

Kakva prilika za domaće! Čanađija je prošao pored Theophilea pa dodao nečuvanom Dolčeku koji je mogao izjednačiti rezultat. Ipak, hajdukovac na posudbi bio je neprecizan i nije naciljao okvir. 

16'

Prvi žuti karton na utakmici. U bilježnici je Josip Mišić, nakon što je zaustavio Japanca Araija u mogućem bijegu u napad.

13'

Đira je ubacio dugu loptu iz slobodnog udarca. Livaković je utrčao među gužvu pa skočio i uhvatio ju u ruke. Odmah je tražio Menala koji je mogao poduplati vodstvo. Ipak, Đaković je obranom pokazao zašto ima povjerenje trenera Čanadija...

10'

Marko Soldo ostao je ležati na travnjaku nakon duela s Ljubičićem koji se poslužio laktom. Dinamo je izbacio u aut, sve je u redu te se igra nastavlja. 

5'

Prvi pokušaj sada za Šibenčane. Čanađija je uputio udarac s 20 metara, no niska lopta završila je u obrambenom bloku modrih. 

Gol
1' GOL (Gol)

Pogodak, Dinamo već vodi! Menalo je lijepo u prostor dodao Robertu Ljubičiću, koji prolazi pokratj vratara Đakovića i daje pas Drmiću, a napadač pred praznim vratima u 40. sekundi nema težak posao. 0:1. Sudac je gledao VAR zbog mogućeg zaleđa, ali gol je priznat. 

1'

Susret je krenuo. 

SUDAC

Današnju će utakmicu voditi Dario Bel iz Osijeka. 

STIGLI SASTAVI

Stigli su sastavi za dvoboj. Šibenčani kreću s Dolčekom, Špeljakom i Araijem prema naprijed, dok su kod gostiju u napadu Josip Drmić i Luka Menalo. Kreće i Mauro Perković. Dakle, nema ni Luke Ivanušeca...

 

MARKO ĐIRA

Veznjak Marko Đira, bivši dinamovac koji je danas u Šibeniku, najavio nam je susret. 

 

– Bio sam u Dinamu i znam kako stvari funkcioniraju. Oni su naviknuti na tu vrstu pritiska u kojem je svaka utakmica važna. Ne smije nas zavarati malo lošiji period Dinama, koji je najbolji kada je najteže. Moramo biti na svom maksimumu i nadati se lošijem Dinamovu danu.

 

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE

PRESUDNA ZA ČAČIĆA

Susret bi mogao biti presudan za trenera Dinama Antu Čačića. Prijeti mu otkaz ako ne ostvari pobjedu protiv Šibenika, kao i Lokomotive, koja je na rasporedu za tri dana. Muku muče s ozljedama, nema Brune Petkovića...

 

- Imamo dosta problema, već dulje nema Perića, B. Šutala i Petkovića, a za Šibenik je upitan i Ivanušec. Vidjet ćemo njegovo stanje, još ima jedan pregled - rekao je trener Ante Čačić.

DRUGI PAR

Za drugo mjesto u finalu idući se tjedan (12. ožujka, 17.30 sati) u Koprivnici bore domaći Slaven Belupo i Hajduk, koji se Dinamu na vrhu ligaške tablice približio na sedam bodova zaostatka. 

FORMA

Zanimljivo, iako su Šibenčani pretposljednji, a Dinamo vodeći na prvenstvenoj ljestvici, obje momčadi ostvarile su jednu pobjedu u posljednjih pet svojih utakmica.

 

Šibenik je 11. ožujka na domaćem terenu slavio upravo protiv modrih (2:1), uz golove Mislava Matića te Ivana Dolčeka. Za goste je zabio Stefan Ristovski.

 

Zagrepčanima je, jasno, takva forma daleko veći problem s obzirom na to da još nisu riješili pitanje prvaka u SuperSport HNL-u. Od početka ožujka u ligi su svladali samo Rijeku (1:0), na oproštaju Arijana Ademija. 

DOBAR DAN

Poštovane čitateljice i čitatelji Večernjeg lista,

 

dobar Vam dan i dobrodošli na tekstualni prijenos prve utakmice polufinala Hrvatskog kupa, između Šibenika i Dinama.

 

Susret se igra na Šubićevcu s početkom u 17.30 sati. 

Komentara 43

CI
ciglana14
19:44 05.04.2023.

Projekt "Naš Dinamo" ide prema zacrtanom planu... Kad ulica i uličarski političari kojima su šarene klupice najveći doseg u karijeri, vode klub i obećavaju novi stadion ekipi koja ne zna dalje od žuje pred bircom, onda ni rezultat ne može izostati.

PA
pappmisi
19:29 05.04.2023.

Pocelo je !! Sto ce biti sledece godine !! Dinama ceka sudbina ostalih Zagrebackih klubova Cibona, Medvezcak, Rk Zagreb !!

LO
Lojzek1967
19:39 05.04.2023.

Mamiću, vrati se....Barišić, Hanžel, cijeli IO i aktualna uprava...marš van iz Dinama..m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije