07.03.2021. u 19:24
Dinamo je upisao pobjedu protiv Rijeke u 24. kolu Prve HNL rezultatom 2:0, a strijelci su bili Ivanušec u 27. minuti te Oršić u 65. i to nakon što je VAR pregledao je li bilo zaleđa

 U derbiju 26. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Rijeku sa 2:0 vrativši se na vrh ljestvice.

Bila je to prva pobjeda "Modrih" protiv Rijeke u posljednja četiri međusobna susreta, a s nova tri boda momčad Zorana Mamića vratila se na vrh ljestvice sa 54 boda, dva više od Osijeka, a Dinamo ima i utakmicu manje.

Dinamo je u prvom poluvremenu zabio pogodak nakon kontre, a pobjedu je potvrdio u drugom dijelu golom koji je poništen zbog zaleđa, ali je nakon pregleda snimke priznat.

Domaćin je stigao do prednosti u 27. minuti nakon brze kontre. Jakić je uposlio Oršića, a ovaj proigrao do Ivanušeca koji je lijepo pogodio sa 12 metara za 1:0.

Rijeka je umalo izjednačila u 35. minuti, no Menalo je pogodio gredu. Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 65. minuti nakon sjajne akcije. Majer je slobodnog udarca ubacio do Petkovića koji je asistirao Oršiću za pogodak. Pomoćni sudac je podigao zastavicu, no VAR je potvrdio da je gol bio regularan.

07.03.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Kristijan Jakic, Franko Andrijasevic Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

U prvom od dva nedjeljna derbija Osijek i Gorica su na stadionu Gradski vrt odigrali 1:1.

Bio je to izravni okršaj za drugo mjesto jer se Gorica nalazila samo pet bodova iza Osijeka i pobjedom bi se primaknula na svega dva boda minusa.

Gosti su do sudačke nadoknade imali tri boda u svojim rukama, no Osijek je uspio izjednačiti, a potom i zabiti za 2-1, ali je pobjednički pogodak domaćin poništen zbog zaleđa.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, gosti su poveli u 55. minuti brzom kontrom koju je u pogodak pretvorio Matar Dieye. Senegalski napadač je pobjegao domaćoj obrani, izašao sam ispred Ivušića koji mu je obranio prvi, ali ne i drugi udarac.

Domaćin se spasio iz jedanaesterca u 88. minuti kojeg je mirno realizirao Damjan Bohar. Prekršaj je skrivio Martinssona Ngoualija nad Ivanom Santinijem. Bebek je provjerio svoju odluku i potvrdio kazneni udarac.

U posljednjim trenucima susreta nakon ubačaja Bočkaja zabio je Erceg za 2-1. No, pogodak je ipak poništen zbog zaleđa nakon pregleda video snimke.

Dinamo vodi na ljestvici sa 54 boda, Osijek ima 52, a treća je Gorica sa 47 bodova. Hajduk i Rijeka imaju po 32 boda.

Dinamo
Ivanušec 27', Oršić 65'
2-0
Rijeka
HNL, 17:30, Maksimir, Zagreb
Kraj
90' + 4' (Kraj)

Gotova je utakmica u Maksimiru. Dinamo je još jednom slavio. 

90'

Igrat će se još četiri minute na Maksimiru, a još jednom je Dinamo imao sjajnu priliku, ali se opet Gavranović spleo. 

89'

Briljantna lopta Kristijana Jakića, povukao je to onda Ademi, prošao kao strijela do sredine kaznenog prostora, ali je Nevistić odbio loptu pa su dinamovci uputili još jedan pokušaj. Bio je to Gavranović, ali je odbijenu loptu zaustavila riječka obrana i ispucala ju van. 

Zamjena
84' (Zamjena)

Ulaze Atiemwen i Gavranović umjesto Oršića i Petkovića u samoj završnici utakmice.

Zamjena
77' (Zamjena)

Josip Drmić zbog neopreznog starta na Jakiću zarađuje žuti karton...  Nadamo se da Jakiću neće biti ništa...

76'

Dva kartona na cijeloj utakmici, po sedam prekršaja sa svake strane, bez pretjeranih prekida. Doista ugodna utakmica na Maksimiru gdje Mamić sada u završnici može i odmoriti neke standardne igrače kako bi bili spremni za bitnu utakmicu u četvrtak. Odmah je ulazak opravdao Bartol Franjić koji sjajno puca po golu Nevistića, no lopta nije ušla u gol...

Zamjena
74' (Zamjena)

Promjene i u Rijeci. Štefulj i Pavičić umjesto Vukčevića i Murića.

Zamjena
71' (Zamjena)

Andrijašević je nagazio Majera i zaradio žuti karton. Usput, baš Majer izlazi, a mijenja ga Bartol Franjić, dok Čabraja ulazi umjesto Leovca. 

Zamjena
68' (Zamjena)

Ide iz igre Luka Ivanušec, ulazi Kastrati. Ivanušec je ozljeđen, ali nije lako procijeniti što ga točno boli, samo je jasno da šepa.

Gol
GOL! (Gol)

Nema zaleđa, sve je čisto. Dinamo vodi 2:0!

Zaleđe
65' (Zaleđe)

Oršić je pospremio loptu u mrežu nakon lijepe uvježbane kombinacije Dinama, ali je VAR soba odlučila pregledati  je li bilo zaleđe Brune Petkovića na Majerovu loptu

Zamjena
60' (Zamjena)

Ušao je Josip Drmić, a igru je napustio Kulenović. 

58'

Mirniji su u nastavku i jedni i drugi, bez pretjerane agresivnosti. Nešto više od pola sata je do kraja igre, a spremaju se prve izmjene...

49'

Bruno Petković je atraktivnim potezom izbacio dvojicu Riječana, ali je Ivan Nevistić siguran na golu. Ostaje 1:0 

46'

Krenuo je drugi dio utakmice na Maksimiru. Nadajmo se da će se nastaviti dobar nogomet. 

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj prvoga dijela u Maksimiru. Jako lijep nogomet smo vidjeli, a suca praktički nismo niti čuli. Zaista lijepo. Dinamo vodi golom Ivanušeca iz 27. minute,a  najbolji pokušaj gostiju bio je onaj Menala koji je tresao gredu u 35. minuti.

39'

Dobro je reagirao Ivan Nevistić na još jedan pokušaj Dinama. Pokušao je Ademi nakon duge lopte Majera, ali je gostujući vratar dobro pokrio prvu stativu.

35'

Sjajna akcija Riječana! Andrijašević je odigrao, a Menalo se lijepo oslobodio pokraj Ademija i zatresao gredu Livakovićevog gola... 

Gol
27' (Gol)

GOL! Šesti pogodak Luke Ivanušeca u prvenstvu stigao je iz lijepe Dinamove kontre u 27. minuti susreta. Bio je ostavljen potpuno sam u kaznenom prostoru, nije tu niti Nevistić mogao ništa. 

16'

Velika je gužva bila u riječkom šesnaestercu sada. Galović je, srećom po goste, uspio izbaciti loptu, no Dinamo ju već uzima natrag među svoje noge. 

7'

Riječani nisu iskoristili svoj korner, a dinamovci su povukli u kontra smjer po desnom boku. Jakić je lijepo ubacio, Oršić bio u naletu, no ništa od gola. Ostaje 0:0 u Maksimiru. 

5'

Jako dobro izgleda Dinamo. U prvih pet minuta smo gotovo cijeli vrijeme u Rijekinom kaznenom prostoru. Dinamo je imao i dva kornera od kojih je jedan bio jako dobar ubačaj Majera, ali je lopta otišla preko gola. 

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica u Maksimiru. Nadamo se dobroj utakmici koju će suditi Duje Strukan. Dinamu dobar test pred Tottenham, Rijeci dokaz je li pobjeda nad Osijekom bila slučajna ili su se vratili u pobjednički ritam... 

SASTAVI

Dinamo (4-1-4-1)

Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile, Leovac - Jakić - Ivanušec, Majer, Ademi (c), Oršić - Petković

Rijeka (4-2-3-1)

Nevistić - Tomečak, Galović, Capan, Vukčević - Čerin, Lončar - Murić, Andrijašević (c), Menalo - Kulenović

GDJE GLEDATI?

Utakmicu možete pratiti na Arena Sportu 3. 

GORAN TOMIĆ

 

– U Osijeku sam vidio jednu Rijeku koja se želi nadigravati, Rijeku koja želi ostvariti pozitivan rezultat, koja se nije povukla i igrala jednostavno otvorenog garda.  Uvjeren sam da ova momčad može tako igrati i na domaćem i na gostujućem terenu. Sigurno da tu ima još dosta nedostataka glede pozicijske igre i tranzicije, ali igrači su pokazali kvalitetu. Imali smo dosta situacija u kojima smo mogli utakmicu puno prije privesti kraju, no generalno sam zadovoljan s reakcijom igrača - kaže Goran Tomić.

ZORAN MAMIĆ

– Nastavak je prvenstva, nakon kup susreta, i s veseljem čekamo utakmicu. Dolazi nam dobar suparnik, osokoljen novim trenerom i pobjedom u kupu nad Osijekom. K tome, u zadnjoj utakmici u Maksimiru igrali su fantastično i pobijedili su nas, tako da su nam dužnici. Želimo danas ispraviti taj poraz koji smo doživjeli, nastaviti kontinuitet dobrih igara, niz pobjeda, svladati dobrog suparnika – kazao je Zoran Mamić, čija momčad nastavlja s tim stalnim ritmom igranja jer, podsjetimo, nakon Rijeke slijedi susret s Tottenhamom u Londonu.

NAJAVA

U siječnju je Dinamo upisao dva poraza, oba kod kuće, prvo je slavila Rijeka s 2:0, a onda i Šibenik s 2:1, no nakon toga plavi su krenuli u svoj pobjednički niz, upisali su sedam pobjeda zaredom, od čega i dvije u Europskoj ligi protiv Krasnodara, a slavili su i u velikom derbiju nad Osijekom. No kako danas u Maksimir ponovno dolazi Rijeka, oprez je opravdan.

Sad stižu s novim trenerom, Goran Tomić preuzeo je momčad u nezgodnom trenutku, prije kup susreta u Osijeku i derbija u Maksimiru, ali prvi posao odradio je sjajno i prošao preko Bjeličina Osijeka, a sad će pokušati naškoditi i Zoranu Mamiću.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 14

PA
pappmisi
18:32 07.03.2021.

Zoran Mamic vodi Dinamo do pobjeda a sto je najvaznije mladi igraci igraju sve bolje i bolje razvoj je ocit - Majer, Ivanusec ,Jakic !!!

ER
EroK
19:01 07.03.2021.

Nije loše, ali ostavite nešto i za Tottenham!

MA
Marsi
19:26 07.03.2021.

Liga je postala super. Koliko je samo odlicnih povratnika, Drmic, Andrijasevic, Muric,Livaja, Kalinic, Santini, Boban.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije