završilo bez pogodaka

Dinamo i Osijek podijelili bodove u sjajnoj atmosferi pretposljednje utakmice u Gradskom vrtu (0:0)

Osijek: 33. kolo SuperSport HNL-a, NK Osijek - GNK Dinamo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/15
07.05.2023.
u 18:59

U derbi utakmici 33. kola HNL-a nogometaši Osijeka i Dinama su, u utakmici s malim brojem pravih prilika, odigrali bez pogodaka.

Osijek i Dinamo su sklopu 33. kola odigrali derbi susret SuperSport HNL-a u izvrsno popunjenom Gradskom vrtu po toplom i ugodnom vremenu. Trener Osijeka Stjepan Tomas ubilježio je dvije pobjede na startu svog mandata, a u trećem susretu malo je iznenadio stavljanjem Jurčevića na lijevo krilo.

Navijači bijelo-plavih prekinuli su bojkot i vratili se podržati svoju momčad. Dinamo je pak u prošlom kolu potvrdio naslov prvaka na Poljudu protiv Hajduka pa je u ovaj susret ušao rasterećen, al i i dalje ozbiljan te željan pobjede. I prvu šansu imali su gosti iz metropole, Mišić je dao izvrsnu dubinsku loptu za brznogog Špikića, ali zicer odlično brani istrčali Malenica. 

07.05.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - SuperSport HNL, 33. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Druga prilika na dvoboju također ide na stranu Dinama, Baturina se oslobodio pažnje čuvara i pucao, no lopta je išla u naručje dobro postavljenog Malenice. Osijek uzvraća u 18. minuti, borbeni Mierez prebacio je loptu do Fiolića, bivši Dinamov igrač pokušao je prebaciti Livakovića, no otišao je taj pokušaj malo iznad vratiju plavih uz veliki uzdah osječkih tribina. Mierez je kao i inače bio silno motiviran i radio je velike probleme obrani Dinama te je zbog iznimne požrtvovnosti zaradio ovacije i pljesak s tribina. Okuražili su se domać oko 28. minute i prijetili iz kornera, no odbijenu loptu na vrhu 16 metara nije dobro otpucao Bukvić.

Osijekov El Toro opet je bio neuhvatljiv za Šutala, ovaj puta je probao iz voleja ugroziti Livakovića, no lako je to ukrotila 'jedinica' vatrenih. Nastavili su se zatim napadi osječkog prvoligaša, Bukvić se namjestio na ljevica, a Livaković je imao dosta muke odbiti siloviti udarac novog dragulja Osijeka. Dvie minute kasnije Bulat se našao u dobroj poziciji te s 20-tak metara gađao pravo u ruke Malenice.

Poslije dobre akcije mladosti s desne strane osječke momčadi Omerovića i Bukvića, Caktaš je zakasnio na ubačaj BiH internacionalca.  U 44. minuti Ljubičić se ubacio iza obrane Osijeka, Malenica je refleksno obranio, ali uzbuđenje je prestalo nakon što je pomoćni sudac signalizirao zaleđe. Bila je to i zadnja akcija prvog poluvremena koje je završilo bez pogodaka.

07.05.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - SuperSport HNL, 33. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Prvu šansu u nastavku imao je Osijek, Caktaš je lijepo prošao kroz sredinu i lijevom nogom pucao malo iznad gola. Kohorta je sredinom drugog dijela podignula lijepu poruku ' Na starom betonu ostale su uspomene, nikad neću žaliti godine ovdje provedene' i tako se počela polako opraštati od Gradskog vrta jer je ovo bila predzadnja utakmica.

Plavi su bili vrlo blizu vodećeg zgoditka u 75. minuti, Bulat je izbacio iz kornera kojeg nisu dobro očistili Malenica i obrana, Šutalo je proslijedio do Ljubičića koji je već svladao Malenicu, no Jugović ga spašava kapitulacije i čisti praktički s gol linije. U zadnjih 10 minuta Tomas je pokušao doći do pobjede s tri zamjene te uveo Bakića, Špoljarića i Gržana.

07.05.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - SuperSport HNL, 33. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Mat situaciju imao je Lovrić u 89. minuti poslije sjajnog centaršuta Gržana, ali loše je zahvatio loptu na drugoj stativi i propala je velika šansa. U sudačkoj nadoknadi Ljubičić se sjurio prema golu Osijeka i imao šansu stvoriti opasnu situaciju, ali je Leovac iznio loptu iz kaznenog prostora, a bila je to i posljednja akcija na cijeloj utakmici koja je završila remijem.

Dinamo ni drugi put ove sezone nije slavio u Gradskom vrtu, prvi međusobni dvoboj završio je pobjedom Osijeka 1-0. Od iduće sezone Dinamo, kao i svi ostali klubovi, gostovat će u novom osječkom domu, na stadionu Pampas. U posljednjem susretu ovog kola od 19.20 sati, u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, igraju Lokomotiva i Hajduk.

 

Ključne riječi

Komentara 11

EJ
ejStef
18:36 07.05.2023.

Nije mi jasan Bišćan. OK, utakmica nije bitna, no ne želi izgubiti, pa kreće s jačom postavom. No onda su Špilić i Bulat neprimjetni, Ljubičić samo glumi lijevo krilo, a nema nikakve reakcije... I dalje nema tranzicije, igra prema naprijed je loša, tu i tamo koji potez Petkovića koji se povlači u vezni red budući da inače ne može do lopte... Špikića i Bulata je trebao zamijeniti već na poluvremenu, i nekog drugog staviti na lijevog beka...

BI
billynik
18:23 07.05.2023.

Dinamo nikad lošije nije izgledao, nisam siguran da svi znaju u koji gol trebaju pucati. Svaka lopta, baš svaka se vraća unatrag.

ZO
zoranos
17:56 07.05.2023.

Ne razumijem Biščana! Dakle gotovo prvenstvo a on stavi prvih 11, bez ijednog juniora, bez da da priliku Nevistiću da konačno zaigra... a nebitna utakmica za Dinamo! To govori o tome da je Biščan egocentrik i da zanima samo vlastita statistika i ništa drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije