'Hajduk je najveći klub na Balkanu'

Livaja: Za ovo sam se vratio! Valdas: Igrači vježbaju penale, a Torcida i mi smo jedno biće

Split: Konferencija za medije HNK Hajduka uoči sutrašnjeg finala nogometnog kupa
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/9
25.05.2022.
u 19:37

Ima li mjesta na tijelu za novu tetovažu? - Ima, ali neću tetovirati Kup, ostavit ću mjesto za dogodine, za prvenstvo

Nogometaši Hajduka u četvrtak s početkom u 19 sati igraju protiv Rijeke na Poljudu u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Iako se finalni susret igra na Poljudu, domaćin ovog susreta službeno je momčad Rijeke. 

Od 19 sati možete pratiti press konferenciju Hajduka i Rijeke na Poljudu na Hajduk Digital TV-u i u tekstualnom prijenosu na našem portalu.

- Mislim da smo spremni igrati ovu utakmicu. Prošle utakmice nisu bitne, ne utječu na iduću. Mali detalji će odlučiti tko će pobijediti. Ako podignemo pehar, podignut ćemo ga skupa.

- Ne želim spekulirati koja je najbitnija utakmica moje karijere, u ovom trenutku je jer želimo pobijediti. Imamo atmosferu i ovo 

- Mislim da se finala ne dobivaju na juriš, nego na taktiku. Očekujem zatvorenu utakmicu, znam kako će Rijeka igrati. Možda će u jednom trenutku netko preuzeti inicijativu, ali ne očekujem atraktivnu utakmicu. Razumijem ljude, razumijem što žele, to su naši navijači, naš 12. igrač i najatraktivnije bi bilo da osvojimo trofej. Rijeka je dobra momčad, vjerujem da će biti interesantno, vjerujem da imamo dobra snage.

25.05.2022., Split - Konferencija za medije HNK Hajduk uoci utakmice finala kupa na Poljudu. Marko Livaja, Valdas Dambrauskas. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

- Igrači vole pucati penale. Većinom to rade nakon treninga, to je dio njega stalno, ne samo prije finala. U mojoj glavi smo spremni za sve scenarije, ali želimo to završiti u 90 minuta kao pobjednici.

Koliko ste se upoznali sa Splitom?

- Nema problema, naći ću barem uz karte put do Rive. Osjećam se prihvaćeno, tako sams se osjećao i u Gorici. Mislim da je ovo najveći klub na Balkanu i ponosan sam što sam trener ovdje. Ne želim zvučati populistički. Od prvog dana smo radili maksimalno i ja i moj stožer, želimo se svake sezone boriti za trofeje, mislim da to dokazujemo i sada, ali najbolje je što možemo učiniti pripremiti se za sutra i osvojiti trofej, a onda možemo pričati.

Devet godina čekanja na trofej.

- Mislim da su igrači kroz ovih šest mjeseci... Rasprodali smo stadion 19.12. protiv Osijeka, od tog trenutka smo osjetili u još nekoliko utakmica taj pritisak, ali mislim da igračima kao što je Marko ne moram govoriti kako ne 'izgoriti'. 

Incidenti na autocesti? 

- Sve što mogu reći je da ovaj klub i navijači su jedno biće. Mi ginemo za njih, oni za nas. Ali mi moramo biti profesionalci, moramo biti spremni za utakmicu. To će biti najbolje što možemo učiniti za ljude i za ono što se dogodilo u toj situaciji.

Marka Livaju pitali su je li se zbog ovakvih utakmica vratio u klub?

- Naravno da jesam. Ali ovo je jedna drugačija posebna utakmica jer se igra na jednu. Naši navijači su zaslužili trofej. Dosta smo se digli, jedan trofej bi nas podigao još bolje, nadam se da ćemo to osvojiti, ali dogodine pucamo na prvenstvo.

- Bit će tu svačega, ali moramo samo slušati trenera. Ja samo očekujem da podignemo trofej, tko god da presudi. 

- Imam pozitivno očekivanje. Želim trofej s klubom kojeg volim. Samo pozitivna razmišljanja. 

Ima li mjesta na tijelu za novu tetovažu?

- Ima, ali neću tetovirati Kup, ostavit ću mjesto za dogodine, za prvenstvo.

Što biste poručili devetogodišnjaku kojem su u Zagrebu skinuli vaš dres?

- Čuli smo se, bilo mi je krivo kad su mi to javili, ali naći ćemo se ovdje, na Poljudu i popričati. Nije to bilo lijepo...

Četiri puta odmjerile su ove dvije momčadi snage u prvenstvu i svaki put slavili su gosti. Najprije je Rijeka pobijedila na Poljudu s 2:1, zatim je Hajduk na Rujevici slavio s 3:2, pa opet Rijeka u Splitu s 3:1 da bi u posljednjem susretu hajdukovci upisali uvjerljivu pobjedu od 3:0 u Rijeci. 

25.05.2022., Split - Konferencija za medije HNK Hajduk uoci utakmice finala kupa na Poljudu. Marko Livaja. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Kruno Šarić iz Županje, a četvrti sudac je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline. VAR sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a asistent VAR suca Igor Krmar, također iz Zagreba. 

>> Izjave Dinamovih igrača nakon osvojenog prvenstva:

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar KmicaSKvarta
KmicaSKvarta
19:59 25.05.2022.

Kaj bi drugo vježbali igrači Hajduka, HNS im garantirao penal ak Rijeka povede.

BU
bubacro
19:49 25.05.2022.

strategija je opet bude penal za nas

Avatar Žuti
Žuti
19:38 25.05.2022.

Znači Hajduk kao nogometni klub podupire huligane. Zato za njih ne navijam. Živio Slaven Belupo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije