05.08.2024. u 21:41
Elkasević je osvojila petu medalju za Hrvatsku u Parizu, nakon zlata džudašice Barbare Matić i braće Sinković u veslanju, srebra Donne Vekić u tenisu te bronce strijelca Mirana Maričića.

Hrvatska atletičarka Sandra Elkasević osvojila je brončanu medalju u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Parizu s hicem od 67.51 metara. Isti rezultat, ali s boljim drugim hicem imala je i srebrna Kineskinja Bin Feng, dok je Amerikanka Valarie Allman obranila naslov osvojen prije tri godine sa 69.50 metara. Za Elkasević je ovo treće olimpijsko odličje u karijeri, nakon zlata u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016., dok je prije tri godine u Tokiju bila četvrta.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Athletics - Women's Discus Throw Final
1/17

Zanimljivo, Elkasević je i na svojim četvrtim Igrama najbolji hitac izvela u trećoj seriji, tako je bilo i u trijumfalnim izvedbama u Londonu i Riju kao i u "nesretnom" Tokiju. Hrvatska je šampionka dobro otvorila natjecanje hicem od 64.25 metara kojim si je osigurala nastup u svih šest serija. Nakon što je pala na četvrto mjesto nakon druge serije, odgovorila je svojim najboljim hicem sezone od 67.51m kojim je "zacementirala" svoje mjesto na pobjedničkom postolju.

VEZANI ČLANCI:

I Feng je svoj najbolji hitac izvela u trećoj seriji, no u ostalima je bila konstantnija, upisala je još 67.25m i 67.13m, dok je Elksaević imala četiri prijestupa. Allman je pokazala kako je svijet za sebe, nakon 68.74m u drugoj seriji, u četvrtoj je bacila i 69.50m. Elkasević je osvojila petu medalju za Hrvatsku u Parizu, nakon zlata džudašice Barbare Matić i braće Sinković u veslanju, srebra Donne Vekić u tenisu te bronce strijelca Mirana Maričića.

REZULTATI: 
1 Valarie Allman (SAD)         69.50m        
2 Bin Feng (Kina)              67.51        
3 SANDRA ELKASEVIĆ (HRV)       67.51
4 Marike Steinacker (Njem)     65.37
5 Vanessa Kamga (Šve)          65.05        
6 Claudine Vita (Njem)         63.62
7 Jorinde van Klinken (Niz)    63.35        
8 Daisy Osakue (Ita)           63.11    

-
OLIMPIJSKE IGRE, 20:30, PARIZ

Allman je osvojio zlato, Feng je srebrna, a naša Sandra je brončana. 

Hrvatska ima novu medalju u Parizu! Sandra Elkasević osvojila je brončanu medalju! Ovo je treća olimpijska medalja za Sandru, a peta za Hrvatsku na OI u Parizu. 

Još jedan sjajan hitac za Feng. Bacila je 67.25 metara.  Ovo je sada njen drugi najbolji hitac koji Sandra mora prebaciti da bi osvojila srebro.

Allman je povećala prednost, bacila je 69.50 metara. 

Sandra je prijestupila u petom pokušaju, ima još jednu seriju. 

Sandra nije dobro odradila četvrtu seriju pa se odlučila na prijestup. 

Kineskinja Feng je bacila 67.51, isto kao i Sandra, ali preuzima mjesto jer joj je drugi hitac bolji od Sandrinog.

U trećoj seriji Sandra je bacila 67.51, čime je preuzela drugo mjesto, ovo je njezin rekord sezone. 

Allman je bacila 68.74 metara, preuzela je prvo mjesto, a Sandra je sada četvrta. 

Poslije tri runde bacanja, najboljih osam diskašica ulazi u završne tri runde borbe za medalje.

U drugom pokušaju Sandra je bacila disk u zaštitnu mrežu. 

Sandra je trenutno na trećem mjestu iza Šveđanke Kamge i vodeće Kineskinje Feng. 

U prvom hicu Sandra je bacila disk 64.25 metara, što je svakako dobar početak. 

Sandra želi ponoviti uspjeh iz Londona 2012. odnosno Rija 2016. kada je osvojila zlatnu medalju. 

Naša Sandra Elkasević će bacati kao druga u redoslijedu. Sada kreće predstavljanje dvanaest natjecateljica. 

– Super sam odradila zagrijavanje. Imala sam čak i predobar osjećaj. Rekla sam sama sebi – idemo to riješiti u prvom hicu, idemo brzo u olimpijsko selo. Mislim da će ovih 65,63 biti moj najlošiji hitac u Parizu. Slične kvalifikacije sam odradila u Londonu 2012. godine.

– Sad kad je moj trener i suprug kupio pokretnu klimu, odmah je puno bolje u olimpijskom selu. Od doma sam donijela madrac, tako da sam se dobro naspavala. Kupili smo i hladnjak tako da uvijek imam hladno piće. Nije meni problem biti na vrućini kada sam na stadionu ili vani, ali mi klima treba da se mogu naspavati - rekla je Sandra.

NAJAVA

Sandra Elkasević očekivano se plasirala u finale bacanja diska na Olimpijskim igrama u Parizu. Već u prvoj seriji prebacila je normu za finale. Naime, norma je bila 64 metra, a Sandra je bacila disk u prvoj seriji 65,63 metra, što je bio najduži hitac druge kvalifikacijske skupine. Inače, najduži hitac kvalifikacija bacila je Amerikanka Valarie Allman – 69,59 metara. Finale je na raspored u ponedjeljak, 5. kolovoza, danas od 20.30 sati.

Komentara 19

Avatar rubinet
rubinet
21:08 05.08.2024.

Perkovićka,bravo!

ME
Melada
21:48 05.08.2024.

Velicanstvena Sandra! Super sportsica! Bravo!!!

RI
Rizlman
21:44 05.08.2024.

Otkako je izgubila masu ne može preko 68 metara. Ali dobro je i ovo, to je olimpijska medalja, nije to lako ostvariti. Čestitke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije